Kjerringråd logo

kjerringråd > munnsår > munnsår

Munnsår - kjerringråd

Munnsår er noe mange er plaget av, men det finnes kjerringråd mot det. Huden på leppene klør, prikker og blir rød, deretter kommer små blemmer som brister og blir til munnsår.

Kosttilskuddet Longo Vital har vist seg å ha en gunstig effekt på personer som plages av stadig sårdannelse og munnsår. Longo Vital kan kjøpes i helsekostbutikker og på enkelte apotek. Følg angitt dosering på esken og du har et kjerringråd som fungerer.

Munnsår

Ary skrev 2008-01-27:

Det eneste som har fungert på meg og mine munnsår er Longo Vital. Bare prøv det.

kk skrev 2008-01-30:

Longo vital er det beste som har skjedd meg. Aldri mer munnsår.

;) skrev 2008-02-19:

Prolip-salven fra apoteket hjalp ingenting hos meg. Jeg har jevnlig munnsår. Må prøve Longo vital!

Jan skrev 2008-02-26:

Dette fungerer sikkert meget bra. Men tror ikke dette er et "kjærringråd" er ikke sikker på definisjonen, men kjærringråd bør innholde tips som løser ting ved hjelp av ressurser som man som regel har i hjemmet, ikke trenger å dra på apoteket o.l

:D skrev 2008-07-07:

Jeg har hørt at grønnsåpe virker mot munnsår.

Hannemor skrev 2009-03-21:

Jeg har hatt munnsår hver evig eneste sommer, siden jeg var liten, inntil jeg begynte å bruke Elisabeth Ardens Eight Hour Cream. Bruk den profylaktisk, det vi si at du skal smøre den på leppene hver dag og hvis de føles tørre. Kremen er kjempedrøy, og er verdt alle pengene!

Lattas skrev 2009-06-01:

Det som jeg har funnet ut er ganske effektivt er å ha tannkrem på munnsåret.

Jepp skrev 2009-08-28:

Skriver under på kommentaren til Hannemor. Eight Hour Cream er fantastisk mot munnsår og tørre lepper. Har brukt den mye.

Mister Magoo skrev 2009-11-05:

Det desidert dummeste du kan gjøre, er å smøre på tannkrem, såret blir ti ganger værre og du må skrubbe med varmt vann for og få vekk den tørka tannkremen. Jeg anbefaler å ikke plukke på det i det hele tatt, gape minst mulig og smør jevnlig med alovera krem.

Lilla skrev 2010-02-11:

Oliven olje gjør susen for meg. Smører på jevnlig fra jeg kjenner det prikker i leppen. Fra prikking, blemmer og til skorpe tar det sjeldent mer enn 3 dager.

Helene skrev 2010-02-24:

Basemusin hjelper veldig hos meg. Jeg smører på fra det begynner å prikke, og så 3-4 ganger daglig. Så blir det borte på null komme niks.

Kjell skrev 2010-03-17:

Tok opp problemet med tannlegen min. Han anbefalte å gå bort fra tannkrem med baking soda. Problemet med sår i munnen ble betydelig redusert.

Mads skrev 2010-05-22:

Herstat/Prolip som du får på apoteket er veldig bra mot munnsår. Det går også an å bruke flytende propolis, altså i en alkoholløsning. Jeg så det var en som sa propolis ikke var hjelp i, for munnsåret kom tilbake. Altså, munnsår er et virus, og det går ikke an å drepe det samme hva du smører inn leppene med. Men jeg garanterer at propolis vil redusere ubehaget og korte ned på antall dager munnsåret er aktivt.

Holfi skrev 2010-12-10:

Det beste mot herpes er krem som inneholder stoffet aciclovir. Testet og funnet best!

Susann skrev 2010-12-27:

Har vært plaget med munnsår så lenge jeg kan huske, og noen ganger har det virkelig vært så forferdelig at jeg har måttet være hjemme fra skolen. For et par år siden fant jeg redningen. ZOVIRAX! Takk for at den salven finnes. Den er super så lenge man oppdager munnsåret før det blir stor blemme av det. Helt fantastisk. Og om man ikke oppdager det før blemmen har kommet, så blir det i alle fall ikke større om man bruker zovirax 5-6 ganger daglig.

Susan skrev 2010-12-31:

Det høres kanskje rart ut, men blant annet vibratorrens funker bra. vasker området godt, tørker litt, smører på et lag det svir de første sekundene men, det hjelper. jeg pleier å rense huden godt med en detox ansiktsrens, smører på med det, lar det virke noen minutter så det trekker seg inn i såret og tørker det ut, så vasker jeg det forsiktig av, å smører på med antix, på bare to dager merker jeg at såret minsker noe ekstremt, og ved å bruke vibratorrens hindrer jeg at det sprer seg videre. anbefalles så klart ikke å gå det i munnen siden det ikke smaker noe godt, men jeg opplever personlig at det er en veldig effektiv måte å bli kvitt såret fort på. hvis du ikke har det funker også antibac veldig godt, flytende eller gel er det beste, alt antibaktrielt trekker jo inn å tørker inn bakterier og infeksjoner, da blandt annet munnsår.

Annette skrev 2011-01-14:

Har hatt munnsår i en uke nå, og går på Zovirax, men fikk ikke tak i det før det var blitt blemme og sår. Har bestilt Elisabeth Ardens 8 hour cream, men skal dette smøres på mens man har munnsår? Trodde hele poenget var å tørke munnsår ut jeg? Når skal jeg slutte på behandling forresten?

:) skrev 2011-02-02:

Honning hjelper litt, ellers kan jeg annbefale carmex lepsyl som er sterk og god.

Cruella skrev 2011-03-27:

For å forebygge munnsår, bruker jeg mentholatum lipbalm, som du får kjøpt på apoteket. Jeg har i alle år vært veldig plaget med munnsår både på leppene og inni munnen. Etter at jeg begynte å bruke denne lypsylen, har jeg sjelden munnsår. Jeg smører den også på når jeg har munnsår.

Artmun artishock gjert skrev 2011-04-21:

Jeg hater munnsår. Kan ikke noen finne noe vindunder kur mot dette? Jeg fikk 2 blemmer (gul veske) som irrierer meg. Det er tørt nå og er på leppa ikke over som vanlig, noen tips?


Diskuter munnsår

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere