Kjerringråd logo

kjerringråd > munnsår > munnsår

Munnsår - kjerringråd

Munnsår er sår i munnen eller på leppene. Som et middel mot munnsår kan man strø vanlig koksalt i såret. Dette høres veldig vondt ut men det rensker utrolig godt, og alt blir bra igjen.

Munnsår er ofte forbundet med smerte. Særlig er det smertefullt når man skal spise. Men munnsår kan til og med være ubehagelig når man skal prate. Derfor er det bra at det finnes hjelp mot plagen. Hvis du finner ut at dette kjerringrådet hjelper så er du hjertelig velkommen til å kommentere det under.

Munnsår

thomas skrev 2007-01-30:

hei jeg har fått en gul blemme på under leppen den svir litt og jeg lurer på om det kanskje er herpes

Offer av munnsår skrev 2007-05-30:

Jeg finner ikke noe som hjelper tilstrekkelig mot munnsår. Hva anbefales av dere? Jeg er så lei av å ha en stor blemme på leppa, og det er ikke moro å gå ut med en slik blemme på leppa. Ingenting ser ut til å virke skikkelig for meg.

Carita skrev 2007-07-26:

Prøvde dette netopp. Det svir. Vet enda ikke om det funker, men håper på det! Munn sår er noe herk.

Susieq skrev 2007-09-03:

Funker ikke, renser sikkert,men det blir ikke borte.

Ninger skrev 2007-11-09:

Vademecum hjelper, det svir, men det blir borte igjen etter noen påføringer. Du trenger bare en liten dråpe.

Grethe skrev 2008-01-10:

Det finnes ikke noe hurtigkur mot munnsår/herpes. Har hatt dette i maaange år, og har prøvd ALT, reseptbelagt og "over disk" varer. Det eneste som gir en behageligere opplevelse av såret (hvis ordet behagelig kan brukes om dette) er å holde det mykt. Bruk Elizabeth Arden Eight Hour Cream. Den er fantastisk som mykgjører!

Et annet munnsår offer. skrev 2008-04-18:

Til Grethe 2008-01-10: Smører du Elizabeth Arden Eight Hour Cream på sårene inne i munnen? Er det noen som har noen veldig geniale kjerringråd mot munnsår så skriv dem ned her.

kaka77 skrev 2008-05-02:

Joda det finns kremer, men ikke i Norge. Men den må kjøpes på apotek i Thailand eller Spania. Kjenner dere noen som skal dit, be de kjøpe med krem for herpes på leppene!

Anonym skrev 2008-10-11:

Jeg prøvde saltet! Det hjalp ikke. Og det svidde sykt mye. Noen råd til et løs tann forresten?

Even skrev 2008-10-18:

Jeg tok litt ørevoks og smurte på i går. Det hjalp skikkelig, og jeg har funnet ut at om ørevoksen er litt våt og gul så fungerer det best. Den er da lettest og smøre ut, og trekker lettere inn i såret. Du kan ta ørevoksen rett fra qtipen og på såret. Enkelt og greit.

Rigmor skrev 2008-10-19:

Ta litt munnskyllevann på en Q-tips og stryk på munnsåret. Det tørker ut.

Emil skrev 2008-10-30:

Ja, for å få vekk munnsåret må det tørkes ut ikke holdes fuktig. Fukter du munnsåret (herpes) har du det lenge og det er kjipt. En sterk tannkrem kan faktisk funke, men selv har jeg kremen som Kaka77 skrev om som fåes i spania :)

Finn skrev 2009-01-15:

Jeg har hatt munnsårplager i mange år, det kommer når jeg spiser visse typer mat. Men jeg har et råd som har hjulpet meg: jeg spiser chili, en god del, og det blir borte. Kan også spise det forebyggende slik at jeg kan spise f. eks. epler. Gjør jeg det ikke kommer sårene etter en dag eller to.

Bente skrev 2009-01-29:

Få i dere nok B-vitamin. Gjerne som kosttilskudd. Skal hjelpe veldig. Og så er det noen tabeletter man får kjøpt på helsekostbutikken som skal være veldig bra. Husker ikke hva de het, men bare spør. Selv sverger jeg til vademecum. Bare hold såret tørt og ikke plukk på så går det fortere vekk. Kast evt. lypsyler og tannbørsten etter et utbrudd da de kan smitte og du får et nytt utbrudd. Lykke til!

Stee34 skrev 2009-03-04:

Har noen prøvd Myrra tenktur? Det har jeg og det viker sinnsykt bra med en bomullspinne. Bare press pinnen på såret og det svir bort. Vel, ikke så dramatisk, men det forsvinner veldig fort etter noen dager.

Hm skrev 2009-06-07:

Hei, jeg våknet i dag tidelig med et munnsår. Jeg tror jeg har fått det av solen og en venn av meg sier at det er herpes. Det er ikke noe farlig, sier hun, men det hjelper ikke med tannkrem. Jeg lurer på hva jeg skal bruke? Det gjør veldig vondt.

sam skrev 2009-07-29:

Hadde mye munnsår i ungdommen og fikk beskjed om at jeg skulle ta salt i vann og skylle munnen grundig med det. At det hjelper er det ikke tvil om. Munnsåret forsvinner selvfølgelig ikke vekk med en gang men du kjenner forskjellen etter noen timer. Det er det eneste som har hjulpet meg iallefall.

Gunnar skrev 2009-10-02:

Jeg prøvde med honning på munnsåret med et positivt resultat. Hvorfor ikke prøve, enkelt og behagelig.

Rebekka skrev 2009-10-03:

Prøvd alle mulige kjerringråd, dessverre ingen som funker for meg. Men heldigvis er det nå hjelp å få på apoteket. Det selges nå to typer krem som hindrer munnsår i å utvikle seg - effektivt hvis man begynner med en gang man kjenner at munnsåret kommer. Finnes også et supert munnsårplaster! Litt klønete å legge på, men gjør det mindre synlig og ubehagelig - og ser ut som det blir fortere bra også.

Hansen skrev 2009-10-12:

Hva heter den kremen man finner i Spania?

Lise skrev 2009-10-16:

Hvorfor får man munnsår inni munnen?

Kommentarside: 1   2    3   


Diskuter munnsår

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com