Kjerringråd logo

kjerringråd > munnskåld > munnskåld

Munnskåld - kjerringråd

Munnskåld er rødlige bittesmå rifter eller blemmer i munnhulen. Ofte oppstår de små sårene ytterst ut mot leppene. En av våre lesere har sendt inn et tips som sier at det kan være lurt å bruke nesespray for å bli kvitt slike sår. Det er da ikke meningen at man skal bruke det i nesa, men direkte på såret i munnen. Det virker absolutt prikkfritt, påstår hun. Smerten som ledsaget rifta ble også borte når hun brukte nesesprayen på munnskåldet.

Man antar at det er en virus infeksjon som vanligvis er årsaken til munnskåld. I en del anledninger kan kanskje også den typen tannkrem du bruker være grunnen også. Derfor kan det være forsøket verdt å prøve en annen tannkrem enn den man alltid kjøper.

Leseren sier at hun blei kvitt såret i løpet av kun kort tid. Har du nesespray liggende og vil bli kvitt problemet med munnskåld så er det jo verdt et forsøk.

Munnskåld

Ma skrev 2008-07-15:

Jeg har gode erfaringer med bruk av Corsodyl munnskyllevæske ved munnskåld. Fås kjøpt reseptfritt på apoteket og er et antispetikum som bl.a. inneholder klorhexidin. Jeg blir bra igjen etter et par-tre skyllinger (2 ganger daglig).

Kris skrev 2008-07-26:

Bruk tannkremen Zendium, da ungår du de oftere.

I skrev 2008-10-07:

Mine munnsår er like store som 50-øringer og finns i hele munnen. Om munnsårene er like store som mine, kan legen skrive ut noen tabletter. Disse tar man 3 ganger daglig, og vips er ømheten og den intense smerten borte! Prøv også å legg en isbit så nære såret så mulig, da bli såret bedøvd en liten stund.

Tina skrev 2009-01-21:

Jeg er veldig ofte plaget av munnskåld. Mitt beste råd er å legge brunost på såret og det blir borte på 123. Det funker virkelig! Prøv selv og se.

Katosha skrev 2009-01-28:

Ikke bruk tannkrem med flour rett på såret det gjør vondt værre. Gå til tannlegen, han/hun vil da legge på en salve som gjør at smertene umiddelbart blir borte og dagen etter er såldet borte. Virkelig et mirakel.

Tor skrev 2009-02-01:

På apoteket kan du reseptfritt få kjøpt en type spray som du sprayer på skålden eller juge blemma. I den spraen er det en type bedøvings middel som tar bort noe av smerten. Er ikke et mirakel sånn som tina skrev, men det vrker.

Tips skrev 2009-05-05:

Isbiter funker for en kort periode, og tannkrem. Jeg har hørt at hvis man bruker Zendium tannkrem så kan det minske plagene. Colgate tannkrem er veldig sterk og anbefales ikke hvis du er plaget med munnskold.

Lise skrev 2010-10-24:

Jeg har fått munnskåld på tunga. Jeg klarer nesten ikke snakke fordi tunga gnisser inntil tanna mi.

Kalle skrev 2011-02-06:

Zendium tannkrem hjelper fordi den ikke inneholder såpestoffet som forårsaker munnskåld. Men bytt til ny tannbørste også samtidig og pass på at din tannbørste ikke berører andres, eller at flere bruker av samme tannkremtube.


Diskuter munnskåld

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere