Kjerringråd logo

Munnskold eller after - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om munnskold eller after.

Sofus skrev 2008-11-05:

Før i tiden kunne man få kjøpt noe på apoteket som het trøskesaft. Dette besto (iflg. Riksmålsordboken) av en oppløsning av glyserin og boraks, til bruk mot trøske som betegner en slimhinnelidelse fremkalt av soppen oidium albicans. Trøskesaft tror jeg ikke finnes lenger å få kjøpt. Jeg har derimot fått anbefalt tannpastaen Zendium i forebyggingsøyemed. Denne tannkremen er visstnok den eneste på markedet som ikke inneholder såpe. Jeg tror den virker på meg iallfall.

Malc skrev 2008-11-16:

Jeg har after, nesten på samme måte som ebb123 skrev. Jeg har hatt mine siden jeg var baby og det er veldig plagsomt. Ingenting virker. Jeg har sånn at jeg tygger på dem, er jeg alene om det? Jeg får blemmer, men de klør, så jeg tygger på dem og klarer ikke stoppe. Dette er noe som igjen gjør at de blir ennå større og at det blir infeksjon i dem.

Mirella skrev 2008-11-23:

Jeg har vært plaget med after siden jeg var jentunge, og har prøvd mye for å bli kvitt det: munnskyllevann, reseptbelagt salve, vacemedum, longo vital, diverse tannkremer m.m og så langt har ingenting hjulpet. Synes snus hjalp godt en stund, men er ikke sikker på om det var snusen heller! Lindrende er i alle fall dentox eller hva det heter, som kan kjøpes på apoteket til spebarn som får tenner. Det virker bedøvende en stund, og hjelper på humøret også, da jeg har en tendens til å bli litt mutt og sur når afterene står på på sitt verste!

Bjørn skrev 2008-11-26:

Det aller beste, og som faktisk virker er å slutte med tannkrem og all slags remedier. Puss tennene i rent lunkent vann så vil du gradvis bli bedere. Man kan evt. ta fluortabbeletter dersom man skulle ha behov for fluor.

Han skrev 2008-11-28:

Jeg merker stor forskjell på tannkremer. Dersom jeg bruker den vanlige Colgaten, får jeg fort munnskold. Med Solidox går det mye bedre.

K skrev 2008-12-10:

Har slitt med munnskold i mange år, og fikk etterhvert tips om å bruke Longo Vital, og det funker. Jeg er ikke kvitt munnskolden, men den opptrer sjeldnere når jeg bruker det daglig og blemmene blir ikke så store. Nå har jeg vært dum nok til å la være å ta det en stund, beit meg i leppa og har to store blemmer. Begynte med det med en gang, og de blemmene blir ikke så store som de kunne bli før. For smerten hjelper det med litt vademecum.

Kristoffer skrev 2008-12-28:

Jeg har hatt mange plager, men jeg hater de stygge munnsårene.

Vero skrev 2009-01-05:

Bare å trykke hardt, gjør vondt, men trykk hard på utsiden av munnen/kinnet der dere har den. Gjør man dette forsvinner den etter kanskje 1 dag, enkelt og greit råd, som funker for meg og mange jeg kjenner.

Vivian skrev 2009-01-06:

Sønnen min på 11 år er veldig plaget av dette. Nå har han fått god hjelp av Longo Vital, samt Silica gel som blandes ut i juice eller annen drikke. Munnskold kan tyde på mangel på kisel, noe som gjør at slimhinnene er særlig utsatt. Det skal også finnes en grøt med kisel-denne har jeg ikke funnet, men det fins nok på spesialbutikker som Helios kanskje. Sikkert fin å gi til barn som er plaget.

Marte skrev 2009-01-07:

Honning lindrer og tar bort sårene.

Magnus skrev 2009-01-09:

Jeg kan ikke si hvor mye jeg hater disse sårene, sitter selv med et sår som er som 2 femtiøringer ved siden av hverandre. Klarer nesten ikke å ta en bit av noe som helst, det gnisser mot de 4 fremste fortennene. Har ikke prøvd noen midler mot munnskoldene enda, men lurer på om jeg ikke burde det. Da jeg får dette mange ganger i løpet av 1 år.

Kjersti skrev 2009-01-25:

Jeg har hatt munnskold siden jeg gikk på barneskolen. Jeg har prøvd en god del for å både bli kvitt eller for å lindre problemet. Jeg får særlig store plager hvis jeg har sår i det jeg reiser utenlands. Da kan sårene bli nesten 1 cm i diameter store. Jeg får ofte flere ved siden av hverandre. Har ellers opplevd å få blemmer som jeg pleier å sikke hull på. Noen ganger har jeg opplevd små bobler på tungespissen. Jeg har prøvd å skylle med salvie, vademecum og corsodyl. Corsodyl er vel det som virker best på meg. Jeg blir nødt til å skylle flere ganger om dagen. Og jeg pleier også ta corsodylkrem eller veske på bommulspads og holde inntil såret i 30 sekunder. Jeg bruker Gum Aloclair sprayen til å dempe smertene innimellom. Jeg har prøvd longo Vital sammen med zink tabeletter- føler kanskje jeg har hatt litt minsking etter at jeg har begynt på det - men munnskolden er langt i fra vekke. Denne gangen har jeg to sår som verker så mye at jeg ikke kan gjøre verken det ene eller det andre. De blør litt, og jeg har nettopp vært i Spania - så det kan ha en sammenheng. Jeg leser nå at man kan få noe på resept - kortison - det vil jeg veldig gjerne få hos legen neste gang, og også kisel skal jeg prøve. Jeg vil ellers tilføye at sitrus i alle former kan ha en stor effekt på munnskold. Jeg unngår appelsinjuice og sitrusfrukter, men orker ikke kutte ut alt av ting som kan inneholde (selv om jeg har hørt at dette er det mest effektive). Hvis noen finner flere effektive midler, skriv det gjerne ned her.

Patrik skrev 2009-01-25:

Tannlegen min fåreslo tannkremen Zendium (fåes reseptfritt på apotek). Problemet forsvant etter et par dager.

Lille meg skrev 2009-01-29:

Hei dette har jeg også hatt siden jeg var liten. Før brukte jeg Vademekum som hjalp etter hvert. Men det som funker best er tørka Salvie. Knus det til fint pulver med fingrene og legg rett på såret ha det der så lenge som mulig. Greier jeg å ha det der en hel natt er plagene borte dagen etter og såret begynner å gro.

Tante Wenche skrev 2009-01-29:

Hei, Når jeg får et utbrudd tar jeg en q-tips dyppet i medisinsk sprit og holder denne på i minst ett minutt. Det svir noe fryktelig men har i vert fall hindret oppblomstring av alle mine utbrudd de siste årene. Har du større sår så bruk en bomullsdott. Spriten fåes kjøpt på apotek.

Silje skrev 2009-02-19:

Jeg er også veldig plaget av after. Så jeg dro til legen, men han kunne ikke gi meg et konkret svar på hvorfor jeg får det. Han gav meg antibiotika, som jeg løste opp i litt vann og brukte det som munnskyll. Det smakte helt forferdelig, men det hjalp virkelig. Sårene var borte etter 1-2 dager. Før det brukte jeg Hextril (munnskyll) som bedøvet smertene. Håper dette kan hjelpe dere også.

Turid skrev 2009-02-19:

Ingen har nevnt Aloe Vera. Kjøp en aloe vera kaktus og knekk av blader når du trenger lindring. Det er lett å klemme ut den gele-aktige væsken og smøre på sårene. Det gjør det mulig å sovne selv om hele innsiden av kinnet er full av sår.

Malin skrev 2009-03-08:

Jeg er svært plaget med after/munnskold i munnen, og har opptil flere hver gang, til og med på tungen. Jeg har prøvd så å si alt som går an uten at det virket. Moren min kjøpte med seg Oralmedic da hun var på sykehus slik at jeg kunne prøve det, og gjett om det virket. Og så enkelt som det var. Da jeg påførte stoffet svei det kun med en gang jeg traff såret. Jeg smurte på i ca 5 sekunder, og deretter la det seg en hinne over. 5 min etterpå var smerten borte. Og nå, to dager etterpå er såret så å si borte, og det etter å kun ha hatt såret et par dager før behandling. Normal healingstid for sårene er jo mellom 7-14 dager. Gjett om jeg skal ha det i huset framover.

Cathrine skrev 2009-03-10:

Hvor får man kjøpt nellikolje?

Mads skrev 2009-03-23:

Hei, jeg har hissige munnskåll/after fra tid til annen. Mine munnskåll kommer hvis jeg spiser mat eller inntar drikke med mye E-stoffer i. Spesielt godteri, og farget brus. Cola kan jeg drikke, men Fanta er det verste jeg kan drikke. Spiser kun sjokolade og potetgull hvis jeg skal ha snacks, holder meg langt unna alt annet. Les på på forpakningen før du spiser det. Bruk munnskyllevann, spis mye is hvis du har problemer å spise grunnet sår, og hvis sår på tungen.

Siri Piri skrev 2009-03-23:

Har slitt mye med munnskold i oppvektsten. Jeg googlet litt en kveld jeg virkelig hadde fått nok av det og da fikk jeg et tips om Longovital og tannkremen Zendium. Det funket eksemplarisk. Bruker Zendium hver gang jeg pusser tennene, samt tre Longovitalpiller hver dag. Har bare hatt munnskold et par ganger etter dette og det er vel to, snart tre år siden jeg begynte med dette. Jeg bruker ikke lenger Longovital regelmessig, bare nå og da. For å kompensere med dette bruker jeg Listerine munnskyllevann. :) Det finnes håp, i alle fall! :D

Kommentarside:  1    2   3    4    5    6   


Diskuter munnskold eller after

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere