Kjerringråd logo

kjerringråd > munnskold eller after > munnskold eller after

Munnskold eller after - kjerringråd

Munnskold, eller after som de også kalles, er små røde sår på innsiden i munnen. En innsender forteller oss at hun har brukt nesespray på det. Det fungerte helt perfekt sier hun. Svien som fulgte med sårene ble lindret når hun brukte det.

Det skal visstnok være en virusinfeksjon som ofte er grunnen til after eller munnskold. I noen tilfeller skal visst også tannkrem være årsaken til plagen. Derfor kan det jo lønne seg å prøve en annen tannkrem enn den man bruker til vanlig.

Innsenderen sier at hun ble kvitt problemet innen kort tid. Det er jo ikke sikkert at dette er til hjelp for deg, men det kan kanskje være et forsøk verdt? På hudlege-kontoret kan du også lese mer om after / munnskold. De tar for seg hudproblemer av mange slag.

Munnskold eller after

Marius skrev 2007-10-11:

Sats på Longo Vital. Det funker mot after.

Steinar skrev 2007-10-28:

Jeg er veldig plaget av after, og har prøvd alt mulig uten at noe hjelper :-(

anonym skrev 2007-11-01:

Hvilken nesespray er det innsenderen har brukt?

karoline skrev 2007-11-11:

Bruk et sterkt munnskyllevann, så forsvinner smertene!

Petter skrev 2008-01-03:

Jeg drypper en dråpe vademecum rett på såret. Det svir veldig med en gang, så lindrer det. Dette gjentas 2-3 ganger om dagen. Har vært veldig plaget med dette, men vademecum har virkelig hjulpet meg.

Karro skrev 2008-01-17:

Jeg har konstant after, opptil 12 stk om gangen. Jeg bruker kenacort som jeg får av legen. Ekkelt, men effektivt!

Kakris skrev 2008-02-04:

Det finnes et middel på apoteket som heter Aftamed gele eller spray. Det lindrer godt :)

Vibeke skrev 2008-02-12:

Jeg synes å huske at jeg brukte noe som het Hibitane eller noe da jeg var yngre. Det var en slags væske man skulle smøre på med q-tips. Det funket, om jeg ikke husker feil.

Mara skrev 2008-02-24:

Hei! Jeg må bare gi dette dete tipset: Bruk Listerine munnvann (apotek) og ta spesiellt Longo Vitae kosttilskudd (får i noen dagligvarer og helsekost). Det forbedret min hverdag enormt da jeg har vært plaget med after siden jeg var barn. Er kvitt det helt, men de kommer tilbake når jeg prøver og slutte. Lykke til!

Camilla skrev 2008-03-11:

Tygg masse frisk kruspersille, med jevne mellomrom en hel dag!

Kirsti skrev 2008-05-06:

Jeg har vært utrolig plaget av det hele livet, og har i perioder fått forskjellige remedier bare for å kunne få spise og sove skikkelig om natten. Jeg har virkelig prøvd alt jeg har kommet over de siste 20 årene, men ingen ting har virket. I dag fikk jeg derimot et en flaske nellikolje, og det funker så utrolig bra. Den tar jo ikke blemmene bort eller noe, men det er såpass bedøvende at det i hvert fall ikke gjør så vondt. For hver gang jeg har smurt det på har det holdt i 4-5 timer, og i motsetning til de jeg har fått på av legen som kun har holdt 20-30 minutter er dette en utrolig forbering. Jeg kan virkelig ikke anbefale det nok. Det er absolutt verdt et forsøk.

Anonym_ skrev 2008-05-14:

Jeg er svært plaget og jeg har prøvd det meste og spurt leger og tannleger om råd, men ingenting hjelper meg. Jeg får ikke til å spise eller sove og samme hva jeg prøver å få i meg , gjør det vondt.

Usj skrev 2008-06-15:

Ja, jeg har slike munnsår jeg også, helt grusomt. Var hos en munnspesialist for noen år siden, da fikk jeg beskjed om å holde meg unna alt som er surt, sjokkolade og tomater. Ga ingen forbedring, men bytte av tannpasta hjalp delvis. Har hørt at B-vitamin kur også kan hjelpe.

anonym skrev 2008-07-20:

Vademecum er det eneste som fungerer for meg. Den får ikke sårene til å forsvinne, men lindrer smertene godt.

Sverre skrev 2008-08-18:

LONGO VITAL, rett skal være rett. Har slitt med dette i mange år, men etter at jeg begynte å bruke dette regelmessig har jeg ikke hatt et eneste ett. Kjøp Longo Vital i butikk, der er de mye billigere enn på helsekost.

JH skrev 2008-08-28:

Jeg får dette i halsen, der mandlene en gang var. Det er store hvite slike som legger seg akkurat der man svelger. Det er vondt!

Kristian skrev 2008-08-30:

Jeg har munnskold , bruker longo vital men det hjelper ikke.

Lene skrev 2008-09-17:

Bruk Aloclair gel eller Aloclair spray. Virker lindrende ved at det legges en hinne over såret som et plaster. Reseptfritt på appotek

Dentinox skrev 2008-09-27:

I forbindelse med et relativt agressivt angrep med munnskold for et par år tilbake forsøkte jeg i ren desperasjon Dentinox (som man smører på tannkjøttet til barn når de får tenner) - det var en fantastisk oppdagelse! Det bedøver tannkjøttet og fungerer derfor veldig godt rett før man skal spise og pusse tennene, som i og for seg er det jeg synes er mest plagsomt når man har slike sår. Fås kjøpt på apotek, til barn.

ebb123 skrev 2008-10-16:

Mine utbrudd er frekvente. Får kanskje 10-12 i året. Jeg er seksten år gammel gutt og har hatt plagene siden jeg var 11. med tanke på bildet som vises her, er mine sår ca 3-4 ganger større. der gjør vondt når jeg jogger, spiser, kysser og snakker. Blir helt utmattet. i det siste har jeg prøvd en medisin, og smerten er borte en god stund. Det anbefales. munnskold/after er forresten ikke smittsomt.

Bella skrev 2008-11-05:

Hei, er en dame på 50år, har hatt munnskåll siden jeg var barn, veldig plaget under oppveksten, kunne ikke spise appelsiner, tomater eller sure godterier, men tror også at det kan ha med imunforsvaret, flere i min familie er plaget, liten trøst er at det vil forsvinne når dere blir eldre, det er vår erfaring.

Kommentarside: 1   2    3    4    5    6   


Diskuter munnskold eller after

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere