Kjerringråd logo

kjerringråd > neglebiting > neglebiting

Neglebiting - kjerringråd

Neglebiting kan være et stort problem. Det gir ikke et veldig pent inntrykk og er normalt et uttrykk for personlig bekymring eller nervøsitet. Men det er fullt mulig å bli kvitt neglebiting. Det er nemmelig veldig enkle midler for hvordan man skal slutte å bite negler.

En innsender sier at hun har fått hennes datter til å slutte å bite neglene ved å smøre på blank neglelakk. Denne har smakt så ille at hun rett og slett ikke klarte smaken av den.

Hvordan slutte å bite negler?

Er man litt eldre og vil ha lange negler, kan svaret være å sette på kunstige negler. Disse er ofte hardere enn vanlige negler og man slipper da den ubevisste neglebitingen. En annen metode for å slutte å spise negler kan være å klippe neglene så korte at det ikke er noe igjen å bite på.

Egentlig er neglebiting en ukontrollert refleks, som kommer i de samme situasjoner om og om igjen. For eksempel kan man ubevisst bite negler når man venter på rødt lys, snakker i mobiltelefon eller når man sitter helt i sine egne tanker.

Neglebiting

Julenissen sjøl.. skrev 2008-12-25:

Dem selger jo ett stoff på apoteket for å hindre neggelbiting som smaker stygt, men hjelper lite når man etter hvert blir vant til smaken. Da er det nok bare negleforlenging som fungerer da.

Anka skrev 2008-12-30:

Jeg sliter også med neglebiting, og noen ganger riving av neglene. Både ekkelt og stygt, men en forferdelig uvane jeg sliter med. I perioder husker jeg å påføre negleforsterker. Dette hjelper, i hvertfall for meg, og jeg hadde en lang periode med både rene og halvlange negler. Produktet virket ved at det var så gøy å pirke av denne lakken (ikke som på vanlig neglelakk) så istedet for neglene, pirket jeg bort denne lakken. Dette førte til at jeg måtte påføre lakk veldig ofte og gikk til slutt tom. Hadde egentlig glemt denne, og savner den litt.

bettan skrev 2009-01-09:

hei jeg har alltid bitt negler i alle år, fram til i fjor. Jeg tenkte at siden jeg er jente er det fint med lamge negler. Jeg støpte på negler, noe som varte en stund og syntes det var meget fint. Ville derfor ha mine egne lange negler, da jeg så at folk ble veldig opptatt av mine hender. Spanderer stell på neglene en gang iblandt, foler meg fresh, og ikke flau for at folk skal se fingrene mine lenger. PS. ble mindre syk av å slutte å bite negler. pga mindre bakterier.

Meg skrev 2009-03-21:

Jeg er en jente på 13 år som nå har klart å slutte å bite negler. Jeg slutta da jg var 12 år men har holdt på hele livet mitt siden da. Jeg prøvde mange metoder for å slutte. Prøvde å hele tiden ha på hansker, bruke neglelakk som smaker vondt og teipe sammen fingrene. Men det som gjorde slik at jeg til slutt stoppet var å ikke vaske henda på 2 dager. Det er veldig ekkelt, men det funket for meg. Jeg jobbet i jorda i 2 dager, og da hadde jeg masse jord under neglene. Jeg tror alle syns det er ekkelt å spise jord.

Diana skrev 2009-03-22:

Hei! Før bet jeg negler, og det gjorde jeg i mange år, men sluttet etter at venninnen min sa til meg at det ikke er bra å bite negler. Det jeg syntes var merkelig var at foreldre mine sa at jeg ikke burde bite negler, og venninnen min sa nesten de samme ordene. Men jeg tror det var det at hun på en måte hadde et spesielt tonefall når hun sa det. Og da bestemte jeg meg for å slutte.

Storesøsteren min derimot, har bitt negler lengre enn meg, og hun gjør det fremdeles. Hun har prøvd å ta på neglelakk og forskjellige ting som smaker vondt, men hun sier at hun bare ignorer smaken og biter videre. Og det er et problem, fordi at hun faktisk har litt kortere negler enn på bildet ovenfor. Og det synes jeg er ekstremt. Så hvis det er noen som vil komme med gode råd, tar jeg i mot med åpne armer.

Meg skrev 2009-03-23:

Sånn Go negl overfører jo ekkel smak til fingrene og dermed også til glass og kopper og slike ting. Finnes det noe man kan smøre på som ikke smitter smaken til annet enn neglene?

LA skrev 2009-04-06:

Det er mer bakterier i å bite negler enn i å slikke doskåla så man kan jo tenke på det neste gang man tar fingrene opp til munnen for å bite.

Til LA skrev 2009-04-12:

Jeg så på discovery channel at doskåla er faktisk ett av de reneste stedene i huset.

Shina skrev 2009-04-14:

Tannregulering hjelper mot neglebiting. Prøver du å bite etter at du har strammet gjør det vondt til det sinnsyke i tenna. Og siden jeg hadde reggis i 3 og et halvt år ble jeg jo avvendt tilslutt kan man si.

Til: Til LA skrev skrev 2009-04-16:

Det er jo alikevell ekkelt å tenke på da. Ville du kanskje slikka doskåla di eller?

Rosin skrev 2009-05-10:

Jeg er nå 26 år. Jeg har bitt negler så lenge jeg kan huske. Jeg har hatt lange negler kun to-tre ganger i mitt liv og det er flaut. Jeg har prøvd alt. Go'negl, en annen type neglelakk (som også smaker dritt i begynnelsen), blank neglelakk, limt på x-antall negler men så fort neglene detter av og jeg har glemt limet hjemme er jeg i gang å bite. Har til og med prøvd hypnoterapi som så ut til å virke helt til jeg var ferdig med behandlingen, da jeg begynte å bite igjen. Det er gått så langt nå at jeg ikke kan si at jeg biter, men gnager. Jeg tuller ikke når jeg sier jeg har prøvd alt. Hadde regulering i 1,5 år også og trudde det skulle hjelpe, men neida. På min høyre ringfinger måler neglen min nå 4mm fra neglebåndet. Flaut og ekkelt er det, jeg veit det. Jeg vil bare ha tips og hjelp, jeg.

LeeTah83 skrev 2009-05-21:

Da har jeg og Rosin samme problem, men mine negler måler noe lengere ut fra neglebåndet enn 4mm. Mine måler 11mm, men alikevell mangler jeg de fine kantene på lengere negler. Har bitt negler så jeg kan huske. Jeg klarte å slutte i ca 3 uker for snart et år siden, var på bedringens vei, men klarte ikke tanken på at de skulle være lange, dermed bet jeg på en finger og deretter to, tre og så var det igang igjen. Når jeg klarte å holde opphold i bitingen så ble ikke fingrene så vonde lengere, rødlige fargen ved negleroten gikk ned og små hevelser gikk ned. Jeg bare bestemte meg for å kutte ut fra dag en. Så regelmessig på kalendern hvor mange dager siden det hadde gått uten neglebiting. Var stolt av meg selv å skrytte av meg selv til samboern. Tror det er den eneste måten å gjøre det på for å mottivere seg selv, samtidig så vasker jeg mye der jeg jobber, så gonegl blir fort borte. Men et strøk eller to hver kveld skader ikke.

Sliter skrev 2009-05-25:

Sliter enda verre med biting av negler. Lurer på om de kan være noe psyskisk stress som tærer meg opp, men fungerer ellers helt fint, går på jobb og er veldig sosial. Men som regel kan jeg vel si at mine fingere/negler ikke alltid er på plass.

Airmann skrev 2009-05-27:

Har bitt og plukket på neglene siden jeg var liten og jeg er ikke ung lenger. Jeg klarer å slutte innimellom. Har funnet ut at jeg har et utrolig behov for å se på neglene og da får jeg bekreftet at de er stygge. Dermed finner jeg alltid noe og justere på så kanskje de blir finere. Jeg lurer meg selv. Jeg prøver og glemme neglene og ikke fokusere på dem. Det hjelper, men det er ikke lett. Vanskeligst er det når noe plager meg. Da klør det i fingertuppene. Jeg tror alikevel det er opp i hodet at vi må jobbe for å slutte å bite negler. Det er det som har bestemt seg for at vi skal bite negler.

Matmums skrev 2009-07-03:

Jeg har en vennine som biter negler, hun har prøvd og ta på flere ting som smaker vondt. Hun har faktisk begynnt og like smaken av gonegl. Jeg har også bitt negler, men jeg klarte og slutte når jeg begynnte på ungdomskolen, det er ett år siden. Jeg slutta faktisk i sommerferien før jeg begynnte. Da var vi i Hellas og jeg har funnet ut hvorfor jeg slutta. Det er lurt og spise lite, men ofte. Da får du ikke lyst til og bite på noe hele tiden. For meg funka det med tyggis innimellom. Dette funker kanskje for noen andre og? Det er ikke garantert.

Tipseguri skrev 2009-07-26:

Påfør på neglene noe som får neglene til å vokse raskere. Som olivenolje eller tran (lukter faktisk ikke). Smør også inn hender og negler med en god krem når du er tørr. Siden neglene vokser nesten så fort at du ser det, blir det lettere å spare de. Kjøp deg et manikyrsett og ha i vesken hvis en negl brekker. Når neglene er lange nok, kan du kjøpe noe fin neglelakk og ha på. Kanskje lurt å starte med ikke for lange negler, da det er litt uvant når de vokser ut.

Frida skrev 2009-07-27:

Jeg er voldsomt plaget med neglebiting. Jeg har prøvd Go Negl, som du får kjøpt på apoteket. Det hjelper absolutt ikke for meg. Smaken kjennes forferdelig ut i begynnelsen, men etter et par dager ble det ikke så særlig ille. Jeg anbefaler å bruke løsnegler, jeg biter i alle fall ikke på de. Et veldig bra hjelpemiddel for meg.

Smarten skrev 2009-08-01:

Begynn med regulering, da blir det så vondt å bite negler siden tennene er ømme, da slutta jeg ihvertfall.

Marie skrev 2009-08-06:

Det er egentlig bare å bestemme seg for å slutte. Hvis du biter også av huden hjelper Rosenbyd og en fra Dior, en hvit rund boks med rød krem for negler, det anbefalles. Påfør på kvelden og dagen er huden så fin rundt så jeg klarer ikke å bite. Også hvis du pynter neglene med neglelakk, krystaller, osv klarer du bare ikke å bite negler. Det HJELPER så sykt. Men det aller beste er å bare bestemme seg for det.

Berit skrev 2009-08-21:

Jeg dro og hypnotiserte meg og slutta helt med neglbiting. Nå blir jeg bare kvalm av taknen på at jeg har bitt negler.

Kristen skrev 2009-09-10:

Jeg har bitt negler så lenge jeg kan huske, men Go Neigl hjelper litt.

Kommentarside: 1   2    3    4   


Diskuter neglebiting

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com