Kjerringråd logo

Neglsopp - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om neglsopp.

Marit skrev 2009-07-12:

Hei, jeg har kjempevonde storetånegler. De er harde, gule og ser inngrodde ut i hjørnene. Har fått konstatert neglsopp av fotpleier og lege. Har brukt tablett-kur på 3 mnd. Legen mener det kan ta opptil ett år å bli kvitt soppen. Tablettene er mye billigere enn Lamisil, så ett års bruk koster ca 1100,- Nå har jeg blitt frarådet å bruke neglelakk, det kan forverre soppen. Til alle som sliter med neglsopp: Lykke til med bekjempelsen! Det er smertefullt, til tider orker jeg ikke å ha vekten av dyna på tærne engang.

Ove skrev 2009-08-06:

Honning. Ha føttene i vann en halv times tid og på den måten mykgjør hud og negler. Børst vekk gammel hud og klipp neglene. Rense under neglene (der er det mye sopp) og smør godt inn med honning. La honningen sitte på en ukes tid og vær ikke gjerrig med honningen. Jeg vet ennu ikke om det fjerner soppen helt, men det er et godt forsøk, det er helt ufarlig og nesten gratis. Kan sikkert kombineres med forutgående vask med eddikvann. Jeg har hatt soppen en fem års tid. Legen vil ha meg til hudspesialist og jeg vil ikke. Men nå ser jeg lys i tunnelen. Honning og luft. Men du kan godt ha sokker på.

Tetre olje skrev 2009-10-10:

Min tante og Onkel brukte tetre olje for å få bukt med sopp problemmet. Te Tre olje har i mange århundreder vært brukt medisinsk og blir det fortsatt i dag. Den er antiseptisk, bakteriehemmende, sopphemmende og immunstimulerende.

Candidakur skrev 2010-02-18:

Jeg er ennå ikke ekspert på dette, men det kan tyde på at neglesopp kommer av en overvekst av candida i kroppen. Candida er en naturlig sopp men det kan bli for mye av den, og da tar den helt over kroppen. Jeg går på en candida-diett nå uten gjær, sukker og laktose og det er et slit, men det er også et slit å ha disse neglene. Så jeg tar utfordringen. Jeg har ikke turt å begynt på denne medisinske kuren som legene gir meg.

Lise skrev 2010-02-18:

Hei, jeg har hatt neglsopp siden jeg hvar 5 år. Det er ikke gøy når vi har gym og jeg har glemt gymskoene, eller om sommeren. Jeg bruker nailer hver dag. Jeg har det å på alle neglene untaget lilletåa på venstere fot. Når dere bruker Nailer er det viktig å smøre vaselin eller en tykk krem rundt der dere skal ta det, hvis du ikke tåler den sterke syren som kommer vil det komme til å begynne å klå. Når du har sko på den er det ikke behagelig. Jeg endte opp med å ta dopapir rundt tærne.

Elin skrev 2010-03-03:

Jeg har meget god erfaring med olivenbladekstrakt tabletter. De er litt dyre men meget effektive.

Jules skrev 2010-03-13:

Det som hjelper å bli kvitt neglsopp uten Lamisil er PH-diett eller prøv i 6 mnd. med mat uten gjær (inkl. gjærekstrakt) og sukker (inkl. honning, hvit eller brun sukker, aspartam eller andre søtningsstoffer).

Ove skrev 2010-05-05:

Bruker fortsatt honning. Har også begynt med fotbad i saltvann. Legen min bekrefter bedring. Det tar tid. Men jeg har ikke vært like flink hele tiden.

Huff. skrev 2010-05-14:

Sliter med den derrene fotsoppen jeg også. Har bare hatt litt på den ene tåa i mange år, men etter jeg sluttet og svømme sa det bang. Nå er hele storetåa på høyre og påbegynnende på 2 andre soppinfisert. Har ikke gått til lege, selv om jeg burde det. Men, nå skal jeg sette rompa i gir og prøve diverse kjerringråd. Håper dette virker. OBS: Har prøvd Canesten og den har liten- men, virkning.

Marte skrev 2010-05-30:

Etter å ha vært plaget av neglsopp i mange år og prøvd alt ser eddik nå ut til å være det eneste som fungerer. Jeg tar på rikelig med eddik på og rundt neglene morgen og kveld. Men det tar tid før ny negl vokser ut.

jimmy 67 skrev 2010-06-16:

Til alle dere desperate der ute. Jeg har brukt tea-tre olje og 7% eddik i 1 mnd nå, og har blitt kvitt det, etter 3 års desperasjon. Ene dagen tok jeg 7% eddik (kjøpes i matbutikken) på en fille og dynka tåneglen til den var gjennomvåt både på oversiden og så godt jeg kunne på undersiden. Dette gjorde jeg før jeg la meg og dusja om morgenen. Da kvelden kom gjorde jeg det samme med tea tre olje. I tillegg har jeg tatt fotbad hver 3 dag med en kork eddik og en kork grønnsåpe i. Håper dette virker for dere også.

Bente skrev 2010-07-09:

Kan informere dere om at den kjempe dyre tablettkuren som går over 3 mnd er veldig billig i Sverige. Bor selv i østfold, var i dag på Nordby Shoppingsenter å kjøpte den etter tips fra legen. Husker ikke helt hva den kostet i Sverige men ca 300 kroner. Det er hvertfall en 1000 lapp å spare på å reise til søtabror å ta ut resepten.

Neglesopp skrev 2010-07-30:

Jeg har brukt nailner nå i over et år, og det startet bra. Etter 13 måneder og jeg håpet at neglen ville vokse ut, så ble neglesoppen for sterk. Soppen vant og er nå gått tilbake. Nesten hele neglen er dekket av sopp. Dette har kostet meg 6 tuber nailner til 298,- som blir 1798,- så ingen hjelp der.

KajArne skrev 2010-08-07:

Prøv Lamisil engangskur for fotsopp. Smør inn alle neglene oppå og så godt du kan under. La tørke før du legger deg og ikke vask beina på 3 dager. Soppen blir borte. Ny fin negl gror ut. Har prøvd dette selv og er soppfri.

jente24 skrev 2010-09-05:

Jeg har mest sannsynlig fått neglsopp. Har hatt det en stund på den ene storetåneglen i ytre kant,men ikke tenkt noe mer over det. Trodde jeg kanskje hadde sparket i noe og fått en skade. Men jeg merker at det ikke forsvinner, det blir heller bare mer og mer. Det er nå spredd seg til den andre siden av neglen også, dvs nesten hele den ene neglen er gul (men ikke ved roten). Ser at jeg også begynner å bli gul i ytre kant av den andre storetåneglen. Jeg har ingen smerter i tærne, og det er ingen misfarging nederst på neglene (ved røttene). Hva gjør jeg da? Ringer legen så fort som fy, eller løper til apoteket og prøver noe reseptfritt? Håper veldig på raskt svar. Jeg vil ikke være redd for å vise frem føttene mine, men nå blir jeg det. Spres dette veldig fort? Jeg studerer i utlandet, og dersom de ikke har noe midler mot dette her, så må jeg vente til jeg er tilbake i Norge om en måneds tid. Hilsen fortvilet jente på 24.

Normann skrev 2010-10-18:

Siste nye nå er Nalox som man smører på neglen. Det skal vist være veldig effektivt, og jeg skal på Vitus Apotek og kjøpe en tube i morgen. Koster kr.299,-. Vet ikke om Apotek1 fører den.

Theresa skrev 2010-10-22:

Jeg har også neglsopp, og måtte gå til legen. Jeg fikk den dyre kuren, men da jeg kom på apoteket så fant de et alternativt produkt med samme virkemidler, men som koster bare halvparten. Har betalt ca. 600 for en kur på 3 mnd, det er det verdt.

Laila skrev 2010-10-29:

Har nettopp hørt at tetreolje skal være veldig bra. Noen som har forsøkt det?

Jon skrev 2010-12-16:

Har forsøkt teatreeoil, meget effektivt over tid.

M skrev 2011-01-17:

For det første: At du har neglsopp betyr at neglen er gul, tjukk og matt på overflaten (bare så alle vet hva det er snakk om). Altså ganske motbydelig. For det andre er det sjokkerende få som faktisk er klar over hva som er årsaken til neglsopp. Alle tror at dette er en sykdom som man må ha piller til 1000,- kroner pakka for å bli kvitt. Det er bare tull.

Grønnsåpe og vademekum kommer heller ikke til å funke. Her er nemlig fasiten mine damer og herrer. Neglsopp skyldes utelukkende én ting: for høyt inntak av sukkerholdig væske!

Altså hvis du har neglsopp skal jeg vedde på at du drikker mye sukkerholdig brus. Riktig? Dette fordi sukkerholdig væske gjør at du får sukkeret ut i blodet, i motsetning til sukkerholdig mat. Jeg bøtta nedpå med Burn, Cola og Urge og var i ferd med å få dette problemet. Til slutt så jeg at det var en klar sammenheng mellom neglhelsen og inntaket av brus.

Olivia skrev 2011-03-08:

Jeg har neglsopp og har ikke drukket brus eller andre drikker med sukker på flere år, denne sammenhengen stemmer ikke på meg.

Kommentarside:  1    2   3   


Diskuter neglsopp

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere