Antivirus

Antivirus

I dette nyhetsbrevet tenkte vi å snakke litt om antivirus. Og da spesielt med tanke på antivirus som ikke gjør PC-en treg.

Vi vet alle at det er viktig å beskytte PC-en mot trusler utenfra. Daglig blir vår data utsatt for virus og andre ondsinnede programmer og nettsider. Følgende begreper florerer når du skal bestille antivirus. Vi skal prøve å forklare noen av disse.

Spyware

Spyware er programvare som tilsynelatende ser uskyldig ut. Det kan være tillegg til MSN Messenger eller lignende. Men i realiteten er det programmer som er laget for å logge dine aktiviteter på Internett som senere blir brukt til for eksempelt markedsføring direkte rettet mot deg.

Spam

Spam blir karakterisert som uønsket epost ofte med reklame i seg. Derfor har vi her på www.kjerringrad.com gjort det slik at folk aktivt må melde seg på vårt nyhetsbrev for at vi skal kunne sende det. Det er alltid mulig å melde seg av denne listen hvis man skulle ønske det. Det er bare å bruke kontaktskjemaet og send inn en beskjed om at du vil slettes av e-post lista.

Brannmur

Brannmurer er programvaresom kjører på din datamaskin som beskytter mot direkte angrep på din datamaskin. Den kan stoppe programmer som ligger på din PC som prøver å sende data ut. I tillegg kan den stoppe angrep som er rettet mot din PC utenfra. Disse er det forskjellig kvalitet av og dette vil vi komme tilbake til.

Barnelås

Barnelås fungerer slik at man kan filtrere nettsider. Man kan for eksempel ikke vise nettsider som viser vold, pornografisk materiale eller rasistisk innhold. Dette vil beskytte deg og din familie mot uønsket innhold på Internett.

F-secure antivirus

F-secure er en sikkerhetsprogramvare som tar seg av beskyttelse mot alle slike trusler på Internett. I tillegg til at den gjør det så gjør den ikke PC-en treg slik som andre antivirus programmer med samme formål gjør. Har du fått en treg PC så kan det være forsøket verdt å prøve F-secure sin programvare. Den brukes av flere høyskoler som beskyttelse. Blant annet Høgskolen i nortrøndelag bruker F-secure som antivirus for sine ansatte og studenter.

F-Secure er en billig og god programvare for antivirus. Gå til F-secure sin nettside her.

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com