økologiske klær

Hva er økologiske klær?

Økologiske klær

Økologiske klær er klær som er framstilt på en økologisk måte. Dette har vel ikke så mye med kjerringråd å gjøre, men i og med at flere lesere har søkt etter dette på nettsidene våre og at det har kommet inn litt spørsmål om det så vil vi skrive litt om det.

Det er ikke bare mat som kan være økologisk. Skal man tenke på sine etterkommere er det derfor viktig å tenke på hvilke klær vi tar på oss også og ikke bare på hvilken mat vi putter i oss.

Begrepet økologiske klær har kanskje blitt hypet litt i den senere tid. Men det har absolutt noe for seg. For eksempel klær som er laget av bomull merket med svanemrket garanterer faktisk at de er laget av økologisk bomull. Bomull behøver ikke å bli dyrket slik at miljøet rundt har godt av det. Ull av behøver heller ikke å være av sauer som har det godt. Men er de svanemerket så vet vi det.

Økologiske klær i Norge

I Norge har vi begynt å få en del butikker som spesialiserer seg på økologiske klær. De som bor i sentrale strøk, eksempelvis Oslo, vil ikke ha problemer med å finne butikker som selger slike klær. For resten av oss er vi mer eller mindre henvist til nettbutikker for å kjøpe det. Øko netthandel har blitt en ny greie.

Her er noen eksempler på økologiske klær:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com