Kjerringråd logo

kjerringråd > nyrestein > nyrestein

Nyrestein - kjerringråd

Drikk en skje olivenolje hver morgen. Dette sies å skulle løse opp eventuelle steiner som allerede ligger i nyrene.

Nyrestein

Tingeling skrev 2007-10-15:

Jeg hvet ikke om noe som hjelper mot nyrestein men håper de som vet kan legge til noe. Det er et stort problem for de som har det, for ikke å snakke om vondt. Smertene kan nesten være værre enn og føde et barn. Så skriv hvis dere hvet noe, har en samboer som sliter veldig med dette GRUFULLE!

Bet skrev 2008-01-17:

Kan nyrestin komme av for mye tyggegummi spisning?

Lise skrev 2008-09-04:

Det tror jeg ikke. Jeg har steiner i begge nyrer og har ras ca annen hver dag og jeg tygger ikke tyggegummi.

Gullovna skrev 2009-12-11:

Har hørt at mye slam mat gjør at en kan få nyrestein. Men solbærsaft er godt for nyrene. Det leste jeg i en brosjyre på sykehuset når jeg selv hadde det. Og en skulle unngå rosenkål, eple juice og brokkoli.

Rens Kroppen skrev 2011-01-04:

Vil virkelig anbefale å gjennomgå rensekurer, som fjerner både nyre og gallesteiner uten inngrep.

zainka skrev 2011-04-12:

Vil bare kommentere og si at der er to hovedformer for nyrestein, selv om det finnest flere. Selv har jeg såkalt cystinuri som er mer genetisk betinget men som også påvirkes av maten man spiser, spesielt animalsk, hvor kroppen ikke er i stand til å bryte ned visse bestanddeler i kjøtt etc. Denne danner ureta baserte steiner som er meget solide og vanskelig å knuse med ultralyd. Heldigvis lager den ikke nåler som river og sliter i deg slik som de andre typene gjør men de kan vokse seg skvære. Har hatt flere operasjoner med kikkhulsteknologi og fleksible uretoskop da ultralyd fra utsiden ikke funker.

Den andre mest vanlige typen er kalkbasert og kan dannes hos alle men noen er mer utsatt enn andre.

Det jeg synes er vanskelig å skille av informasjon er hvilke kurer/levesett som påvirker hvilke typer steiner. Naturlig nok er jeg mest opptatt av cystinsteiner.

Er det noen som vet sider som gir tips knyttet til bestemte typer nyrestein plager? Virker for eksempel olivenolje på cystin steiner? Og hvilke rensekurer refererer "rens kroppen" til?

Jeg har vert gjennom noen saftige sitron kurer blant annet. Surt som få, men joa, kroppen hadde godt av det. (kuren var 1 presset sitron dag 1, 2 den neste, så tre til du når 7 på en dag. Derretter trapper du ned i motsatt rekkefølge). Følte meg faktisk litt bedre i maveregionen den tiden, sliter litt med lufting og slikt pga medikamenter jeg tar, Men om det hjalp på nyresteinene, Nei det vet jeg ikke.

Jeg skal etter påske inn for ny innabords knusning.


Diskuter nyrestein

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com