Kjerringråd logo

kjerringråd > nysing > nysing

Nysing - kjerringråd

Nysing føles ikke naturlig i enhver situasjon. Tenk deg til at du under en tale i en formell sammenkomst føler trang til å nyse. Da er gode råd dyre. Et tips for å unngå nysing da er å presse tommelfinger og lillefinger hardt sammen. En som har kontaktet oss sier at dette hjelper hver gang.

Nysing er en refleks som kroppen har. Nysing er en anordning der kroppen gir beskjed til stemmebåndene om at de skal stenges forbigående sånn at et trykk av luft har mulighet til å etablere seg i lungene og luftveiene. I det at stemmebåndene igjen åpner opp, velter denne lufta som en eksplosjon ut gjennom luftveiene. Det er forskjellige typer av stimuli i slimhinnene i nesen som er årsak til nysing. Det er vanlig hos alle pattedyr.

Nysing

Anonym skrev 2007-03-22:

Visst eg må nyse og det ikkje passer seg, presser eg inn overleppa med handa og presser opp mot nesa, det funker kver gang! Utrolig nok...

Crazy Clomp skrev 2007-05-10:

Hvis jeg må nyse biter jeg alltid ytterst på tommelen. Funker hver gang.

Bernt skrev 2007-11-06:

Det funker å se mot et elektrisk lys.

Marianne skrev 2008-02-23:

Nei, dersom du ser mot lys (elektrisk eller naturlig) stimuleres du til å nyse, ikke til å forhindre at du nyser.. Men husk at det å nyse er sunt, og at det er en av kroppens måter å få ut uønskede bakterier og skitt som samler seg opp i luftveiene.

:) skrev 2008-04-12:

Når jeg må nyse i en lite passende situasjon presser jeg tungen opp mot ganen eller holder meg for nesen. Begge disse måtene funker fint. :D

Ole P skrev 2008-10-01:

Jeg vil komme med et mot-tips: Snyt aldri deg selv for et nys! ;) Slipp deg løs og nyt den befriende følelsen av et godt nys. For å fremkalle nys fungerer det å kile seg selv med f.eks en fjær, eller å småklype seg øverst på overleppen, nær neseborene.

Stian skrev 2010-10-31:

Jeg får noen forferdelige nyseanfall noen ganger. Det gir seg ikke de første timene. Da hender det at jeg dypper ansiktet i ikaldt vann og trekker vannet litt opp i nesen. Det funker av og til.


Diskuter nysing

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com