Kjerringråd logo

Øreverk - kommentarer side 3.

Fortsettelse av kommentarer fra side 2 om Øreverk.

Søramerika skrev 2010-01-17:

Rull sammen avispapir. Rull det så det blir et langt rør, bruk et par sider) ta litt honning på innsiden av røret. Det funker også uten, men er best med. Tenn på papiret i den ene enden, men slukk det straks, ikke la det bli store flammer.

La det ulme. Stapp den andre enden i øret. Eller rundt hele øret. Det funker veldig bra og er ikke farlig. Røyken varmer opp og løser opp øregangen.

Trøtt og døv skrev 2010-02-12:

Ser alle rådene her om bomull og olje, men hva gjør jeg når jeg føler hodet mitt er en vakum pakket bomulls dott? Jeg hører kun min egen stemme inni hodet sammen med følelsen av at noen prøver å skjære seg inn dit gjennom øret med kniv. Er det noen andre råd?

anonym skrev 2010-02-19:

Øreverk kommer som regel av slim og snørr som tetter øregangene. Prøv med litt nesespray. Det letter litt på trykket. Ta toppen av smertene med en paracet og ligg høyt med overkroppen.

Millie skrev 2010-02-20:

Jeg har alltid brukt en bomullsdott med litt varm olje på. Det har alltid fungert veldig bra.

Meg skrev 2010-02-27:

Bruk nasaspray. Å åpne bihulene funker fint for meg i alle fall.

Hei skrev 2010-03-01:

Sitter med smerter i det venstre øret. Vet ikke om det er fordi jeg har to hull nede på samme siden bakerst i tennene. Jeg har tannlegeskrekk og tør ikke gå til tannlegen. Har dere noen flere gode kjerringråd til meg for jeg har ikke paracet og det gjør veldig vondt? Det er helt tett i det øret og det er en dunkende smerte. Tusen takk for alle som svarer, det hadde hvert veldig snilt.

EMI sen skrev 2010-03-14:

Jeg pleier og ta olje og varme opp i en kjele og duppe bomullet oppi kjelen og stappe bomullet litt inn i øret,og ta et øre om gangen. Legg deg på det omvendte siden av bomullet. Det hjelper en hel natt og kanskje lenger. Du kan ligge med det en hel natt.

Øreverk er ekkelt skrev 2010-04-06:

Jeg er en jente på snart 13 år, og jeg har hatt øreverk ganske mange ganger. Det jeg syns hjelper siden det gjør så vondt er å sitte og klemme på øret. Hvis det ikke går over etter et par dager eller hvis det er veldig ille så drar vi ofte til legen.

Faren min har hatt det ganske mye når han var liten så han forstår meg godt når jeg har det. En ting som hjelper er å ta en hvitløksbit og legge inn i den øremuslingen altså i det rommet rett uten for der hvor hullet inn i øret går.

Dia skrev 2010-04-14:

Jeg hadde øreverk idag, mens jeg hadde mattetentamen. Forferdelig, og jeg har det ennå. Jeg fikk et råd om å ta matoljedråper i øret. Jeg gjorde det, og ventet. Utrolig! Det gikk over, kanskje ikke alt, men 75% ihvertfall. Jeg har også hørt at nesedråper/spray funker, leste det av en lege. Vet ikke, har ikke prøvd det enda. Skal først prøve å ta en hvitløk ved øret. Har du øreverk, anbefaler jeg at du ber noen ta dråper av olje i øret ditt. Eller selv, men det synes jeg var vanskelig. Funker ikke det, prøv hvitløk eller løk, altså ta løk ved øret. Funker ikke det heller, kan du prøve å ta litt nesedråper/spray i øret.

-.- skrev 2010-05-02:

Jeg hadde også vondt i ørene for 2 dager siden, men nå hører jeg bare veldig dårlig. Noen tips til og få høre bedre?

Embeto skrev 2010-05-04:

Det begynte med at vann samlet seg i øret og siden litt kløe. Etter en helg var øregangen blitt svært så trang. En kald vind utendørs gjorde at smerten økte på og det ble til slutt helt utholdelig, når jeg gikk, tygget, og i det hele tatt beveget meg. Prøvde med oljedråper øreskyll, men det lindret bare en liten stund. Så ble det legetime og antibiotika og en smertelindrende øredråpe. Etter 12 timer nå, så finnes det ikke tegn til bedring. Paracet gav kortvarig virkning, men ibux var mer effektivt.

Anine skrev 2010-05-30:

Har ørebetennelse på begge ørene og legen sier jeg bare skal ta nesespray og paracet. Kunne vært greit å få noen øredråper i hvertfall..Har hatt det i 3 dager og det blir bare verre.

Marte skrev 2010-06-09:

Her sitter jeg med en bommulsdott i øra med olje på og tror jeg trenger en ny. Helt utrolig hva som hjelper for øreverk. Kansje jeg får sove i natt. Tusen takk for at det finnes olje og bommulsdotter.

Linda skrev 2010-06-16:

Min mor sa en gang at du skulle holde for nesen og blåse ut luft igjennom ørene. Jeg har prøvd på det, usikker om det virker på ørebetendelse. Noen som har erfaring på det?

En liten hjelpende hand skrev 2010-07-09:

Jeg gikk i natt og hadde verken matolje, løk eller noen ting. Jeg hadde hørt at mamma sa alovera hjalp mot alt. Hun spiste til og med en skje ren alovera om hun hadde halseverk. Så jeg la litt ren alovera ned på en vaskeklut og sovnet med denne på øret, og vet du hva? Det hjalp skikkelig godt. Det er noe jeg kommer til å benytte meg av fremover.

Liven skrev 2010-09-02:

Bruk ørelys. Det kjøpes på helsekosten. Sønnen min fikk øre verk og hadde sånne smerter at han gråt i 5 timer. Da vi fikk tak i ørelys forsvant smertene umiddelbart. Lykke til!

Løkjenta skrev 2010-09-07:

Et godt tips som alltid har funket i min familie er løk. Skjær en liten bit, legg den i øret og ta et plaster utenpå, så den ikke faller ut. Sov med den, og øreverken er borte over natten. Lukter ikke så godt, men fungerer virkelig.

Veronica skrev 2010-09-13:

Jeg har fått skikkelig øreverk, men ikke bare det. Det går helt fra halsen og opp. Jeg kjenner at bihulene er hovne, men jeg har ikke halsbrann, bare verk. Og dette gjelder spessielt på den ene siden. Har noen noe triks som ikke inneholder å putte matolje i øret? Jeg har prøvd det før og det er bare ekkelt og irriterende.

Mamma til 3 åring skrev 2010-09-18:

Jeg må bare si at det er helt utrolig hvor effektivt kamillete var på den smertefulle øreverken. Vi dyppet steril bomull i en ren kopp te og ventet til den var lunken nok til å legge i øreåpningen (ikke inni) hun følte det hjalp ganske raskt. Noen timer etter kom betennelsen ut og smerten var borte. Nå la jeg på en til før leggetid og satser på å få sove litt i natt.

Maje skrev 2010-09-20:

Kjenner meg igjen i det folk har skrevet her. Bortsett fra at i mitt øre (store smerter i bare et av dem) pulserer det og presser som fy. Skulle gjerne prøvd de kjerringrådene som står overnfor, men som noen av dere har nevnt tidligere skal man være forsiktig med å putte noe i ørene. Igjen er kl. 00:37 så det er uaktuelt å kunne dra til legen. Har ikke hvitløk i hus heller, så jeg er redd jeg bare må holde ut en forferdelig natt. Søvn vil det ikke bli mye av tror jeg. Øreverk er noe av det verste. Det gjør uutholdelig vondt.

TS skrev 2010-11-11:

En halv løk på øret fungerer som bare det. Jeg har hatt det på i ca 2 timer og nesten all smerte er borte. Takk for tips. Skar bare en løk i to og holder den på plass under en lue.

Kommentarside:  1    2    3   4    5   


Diskuter Øreverk

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere