Kjerringråd logo

Øreverk - kommentarer side 5.

Fortsettelse av kommentarer fra side 4 om Øreverk.

New skrev 2011-07-03:

Vademecum på bomull gjør susen.

Emma skrev 2011-07-12:

Jeg er verdens mester i å få øreverk hvert år. Nå er det 3. dagen med konstant smerte, jeg har fått øreverk. Jeg tar 2 smertestillende men det hjelper ikke i det hele tatt. Jeg har bursdagselskap i morgen, jeg blir 16 år, hva skal jeg gjøre?

Fellestrekk skrev 2011-08-06:

Virker som om varme på øret er et generelt råd som virker, enten det er temperert olje, melk, klut, babyteppe, påtent sammenrullet avispapir med honning (!), eller bomullsdott dyppet i kamillete. Kamille er kjent for å virke beroligende og kan kanskje også lindre øreverk. Hvitløksfedd i nesa er av mange brukt ved forkjølelse/tett nese og virker heller ikke dumt å prøve mot øret. Har ikke prøvd noen av rådene enda, men min lille 1-åring har hatt ørebetennelse og tett system i flere uker. Gjentatte antibiotikakurer har ikke hjulpet og han skal til vurdering ang. dren. Er skeptisk til risikoen narkosen innebærer og håper kjerringrådene kan bidra til at han blir frisk uten operasjon.

Herman skrev 2011-08-08:

Jeg er en gutt på 14 år og har nå hatt øreverk i et par dager. Jeg kan kanskje tenke meg at jeg har sovet 4 timer på 4 dager, hjelp meg.

Nora skrev 2011-08-14:

Jeg er da tretten år og alene våken i huset, vil ikke vekke noen, da får jeg bare beskjed om å sove. Jeg har nå putta en liten hvitløksbit i øret, med et plaster foran og har lua på. Litt usikker på om løkbiten var stor eller liten i forhold til hva andre har tatt, men jeg prøver. Jeg har bare vondt i høyre øre, aldri hatt det før, men håper jeg får det til.

Lea skrev 2011-08-15:

Dette med løk var bare topp. Har i flere år brukt potet for å trekke ut betennelsen, og det har også vært knall, men hadde ikke det i går. Sønnen vår er en del plaget med det, tok en løk og holdt mot øret i 1-2 timer, han fikk paracet og en sovepille og sovnet tilslutt etter masse skriking. Våknet morgenen etter, helt fin, men væsken hadde kommet ut og var stivnet.

Lisa skrev 2011-08-25:

Jeg har hatt øreverk siden i natt. Jeg fikk en paracet og sovnet litt, men våknet igjen. I dag tilig fikk jeg varm olje og bomull og det funket, men det gjør litt vondt noen ganger og det kommer når jeg skal legge meg. Hva skal jeg gjøre og hva er best?

Vil ikke si hva jeg heter skrev 2011-09-24:

Jeg er en gutt på 13 år og sitter nå med løk i gasbin i øret, håper dette hjelper ellers så trenger jeg hjelp for dette gjør vondt.

Suzie skrev 2011-10-30:

Jeg har vondt i øret og har dott i det. Jeg prøver trikset med løk nå og håper det fjerner smertene og dotten.

Andreas skrev 2011-11-18:

Er det noen av disse kjerringrådene osm faktisk har fungert på dere som har skrevet her inne?

Celly skrev 2011-11-22:

Jeg har fått øreverk i dag. Det er helt sykt vondt. Jeg er forkjøla, så det har noe med det å gjøre. Jeg prøvde mye her inne fordi det føles ut som om det er vann, lyn og en potet inni øret. Noe som funker er en lang stoffpose jeg sydde til mamma i for lenge siden, som har ris i seg. Den varmes i mikroen i 3 minutter og holdes bak (eller oppå øret). Det hjelper litt, men det gjør fortsatt vondt når jeg gjesper eller raper.

Charlotte skrev 2011-12-05:

Hell varmt vann i en kopp ca 1/4 del av koppen. Putt papir oppi slik at det ikke renner vann ut. Hold så koppen mot øret. Den varme dampen siver så inn i øret. Dette lindrer veldig bra.

Marte skrev 2011-12-14:

Ligg på siden med øret opp. Få en annen til å rulle noen ark av liten avis med tykke ark til et kremmerhus med liten åpning i spissen, stikk denne inn i øregangen. tenn på ytterst i kremmerhuset, og drei kremmerhuset mens det brenner innover. flammene gir seg etterhvert, og varm luft blir presset inn i øregangen. dette gjør at den kalde lufta inni øret presses ut og det kommer et stort puff etter et par min, da er øret bra. Smertene forsvinner. Så ta det andre øret. Det funker supert. Tradisjon fra andesfjellene hvor alle har øreverk pga trykkforskjell osv. Har sett folk gjøre dette og prøvde det selv. Smertefritt. God bedring. Helsekost selger noe lignende, men avispapir er det beste.

Anonym skrev 2011-12-27:

Jeg vokste opp med å ha øreverk mer eller mindre hele tiden føltes det som. Det som hjalp meg var å finhakke løk, steke det, putte det i en sokk(eller noe annet), legge det på øret også pleide jeg å bruke et pannebånd for å holde det der. Dette er perfekt når du skal sove. Løken suger ut fuktighet og det er helt ufarlig. Dagen etter kan det lukte litt vondt, men det går vekk av å dusje. Dette bør virkelig prøves. Midisiner fungerte aldri på meg, så hvis det er flere i denne situasjonen så prøv det.

Øreverk skrev 2012-01-01:

Ja, jeg har ikke kjempe vondt, men litt vondt. Kunne noen gitt meg ett kjerringråd nå? Jeg har hatt litt varme på det (varmeflaske) og det hjalp litt, men smertene kommer tilbake. Hva skal jeg gjøre?

Franz skrev 2012-01-06:

Jeg har hatt influensa i tre dager nå, og klokken 2 i natt fikk jeg vondt i øret. Nå er klokken 06:50, så jeg er litt gretten nå, siden jeg ikke får sove. Skal prøve løken, men hvis jeg raper litt (har drukket lit brus for halsen) gjør det utrolig vondt i øret. Håper løken virker.

Idar skrev 2012-01-20:

Jeg vokste opp med øreverk, har det av og til enda. Fyll ei varmeflaske med varmt vann, legg det vonde øret på varmeflasken til trommehinnen sprekker og verken renner ut. Litt vondt når det stårpå, men godt når det er over. Det tar alt fra 15 minutter til to timer for min del.

Dyktig mor skrev 2012-01-25:

Femåringen min hadde fryktelig vondt i det ene øret. Så varmet jeg en klut og la den på øreregionen. Da jeg dryppet matolje inni øret, sov han.

Sondre skrev 2012-01-25:

"Til trommehinnen sprekker og verken renner ut"? Håper du vet at hvis trommehinnen sprekker så gjør det nok 100 ganger mer vondt enn ved en vanlig øresmerte, og at det da er blod som renner ut, ikke verken.Enten var det et sinnsykt tips, eller så var det bare feilformulert.

Denise skrev 2012-01-31:

Jeg ligger i sengen klokken 2:45 og har en voldsom smerte i øret. Jeg hadde sovet rundt 1 time, og plutselig våknet jeg av smerten. Har noen noen gode råd/tips?

Kommentarside:  1    2    3    4    5  


Diskuter Øreverk

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere