Kjerringråd logo

kjerringråd > Øyebetennelse > Øyebetennelse

Øyebetennelse - kjerringråd

Øyebetennelse eller øyekatarr som noen sier, er veldig smittsomt. Når ditt barn har øyebetennelse kan man rett og slett dryppe litt morsmelk i øyet på babyen. Ei mor har sendt oss dette rådet. Hun hadde fått det fra sin mor og er villig til å låne ut tipset. Dette viste seg å være veldig effektivt mot sykdommen.

Symptomer på øyebetennelse er litt personavhengig, men det er så smittsomt at har man først fått det i det ene øyet, skal det godt gjøres at det ikke kommer i det andre også. Vanlige symptomer er:

Pusset er mest synlig om morgenen da dette kan medføre at øynene er helt sammenklistrede. Det er da det er bra at det finnes gode kjerringråd mot dette.

Øyebetennelse

Desperat skrev 2007-12-02:

Ja, hva er rådet da?? Hallo?

Rolig skrev 2007-12-02:

Ja, du er åpenbart desperat :-) Rådet står i setning nummer 2: "dryppe litt morsmelk i øyet" står det visst. Håper det hjelper :-)

Oss andre skrev 2008-02-06:

Hvordan oppstår de fleste øyesykdommer?

bea skrev 2008-03-09:

Ungene er 1 og 3 år, jeg har ikke morsmelk lenger, går morsmelkerstatning? hehe

Ann Helen skrev 2008-03-27:

Hva med voksne som har øyebetennelse? Har en datter på 5, og ingen morsmelk lenger.

Anne skrev 2008-08-25:

Noen andre her har anbefalt boka ungen er syk, den vil jeg anbefale til alle andre foreldre også.

Tove skrev 2008-11-08:

Hva med oss voksne som får øyekatarr?

Gerd skrev 2009-10-01:

Prøv kamillete. Dypp en bomullsdott i te-en og vask øyet med den flere ganger for dagen. Har brukt det kjerringrådet sjøl flere ganger, med god effekt.

Leeza skrev 2010-05-05:

Ja, da har eg trekt meg kamomille te og gnidd hele teposen på øyet. Jeg venter i spenning.

Mamma til jente 4 år skrev 2011-01-11:

To ganger på kort tid har min datter hatt øye-betennelse i forbindelse med influensa og forkjølelse. Begge gangene trekte jeg en kopp med kamille-te, og vasket øynene hennes godt med bomulls-pad(sånn du fjærner sminke med). Etter en dag var det borte, men hver dag trekker jeg ny te som jeg vasker over øynene med i 5 dager.

mia skrev 2011-01-26:

Jeg pleier å koke opp 5dl vann med en halv teskje salt når jeg av ulike grunner trenger å rense øynene mine (funker som øyedråper). La det kjølne og drypp øynene med det. Jeg gjør det lettest ved å fylle et eggeglass og blunke oppe i der. Min mor pleier å bruke det når kattungene har stim på øyet, og det forsvinner alltid. Funker på meg også så det er kanskje noe å prøve for andre og?

Rabea skrev 2011-02-02:

Jeg bruker sånn små søte engangsflasker med fysiologisk saltvann (kjøpes hos apoteket og heter Drop-It) og skyller øyet godt. Gjorde det nettopp og da kom det en del puss fram som jeg kunne fjerne med steril bomullsdott. Og for all del ikke bruk kontaktlinser mens øyet er betent.

Nina skrev 2011-02-07:

Hva er det med kontaktlinser? Jeg har dagslinser og bytter hver dag. Er det for at øyet skal få fred uten linsene på? Jeg kjenner det er en betennelse på vei, men har ingen briller og jeg ser ikke hånden foran meg uten linser.

Hr skrev 2011-11-21:

Noviform øyesalve er en resepfri salve som fåes kjøpt på apotek i sverige. Den funker bra.


Diskuter Øyebetennelse

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere