Kjerringråd logo

kjerringråd > oljeflekker > oljeflekker

Oljeflekker - kjerringråd

Oljeflekker kan være vanskelig å få bort, uansett om det er på klær eller om det er utendørs. Har du fått oljeflekker eller oljesøl på hendene kan det fjernes ved at du gnir inn hendene med smør eller margarin for så å vaske det av med såpe og vann etterpå

Har du fått flekker av olje på klær er det flere metoder man kan prøve.

  1. Denne metoden bør man være 2 for å få til. Kok opp litt vann. Strekk ut den delen av klærne som har fått oljeflekken over en vask og be din makker om å slå det kokende vannet gjennom flekken. Vær forsiktig så du ikke brenner deg på det kokende vannet.
  2. Hvis oljeflekken er fersk eller gammel kan man prøve å gni den inn med Zalo. Olje er fett, og Zalo løser opp fett. Husk å skylle ut zaloen før du putter klærne i vaskemaskina slik at du forhindrer at det skummer så mye i den.
  3. Den tredje metoden er å bruke whitesprit. Whitesprit er et løsemiddel som er beregnet på å løse opp oljemaling. Det kan derfor være forsøket verdt å prøve det på oljeflekken også.

Oljeflekker på belegningsstein, asfalt og betong

Utendørs kan man være litt råere for å få fjernet oljeflekker. Har du fått oljeflekker på betong, skifer, asfalt eller belegningstein, kan du prøve følgende.

  1. Hvis du tar en propanbrenner, kan du brenne bort flekken ved å føre flammen litt forsiktig over flekken.
  2. Bruk motorvask / felgrens / whitesprit og dynk oljeflekken med dette. Bruk så en skurebørste og hold på til flekken er borte.
  3. Noen mener også at man kan brenne bort flekken ved å dryppe litt bensin på den for så å fyre på. Her må man utvise forsiktighet slik at man ikke setter fyr på hele nabolaget.

Hvis du har fått det på belegningsstein og denne ser lik ut på undersiden som på oversiden, kan du jo rett og slett snu den eller de steinene som har fått oljesøl på seg.

Oljeflekker

Kar Brit skrev 2011-05-18:

Jeg var uheldig å satte bunadcapen i bildøra 17.mai, og fikk derfor på olje. Hva skal jeg bruke for å få det vekk, og at det ikke skal bli skjolder?

Stian skrev 2011-06-16:

Gni inn melange/meierismør til flekken begynner å løse seg opp. Ta deretter på zalo, og vask deretter plagget på vanlig måte. Jeg er mekaniker og har fått tipset fra gamle mor.

Hagbart skrev 2011-12-22:

Jeg forsøkte akkurat Jotun Organisk penselrens på gore-tex jakken min som var full av olje. Det fungerte utmerket. Bare å skylle av med vann, så var jakken som ny.


Diskuter oljeflekker

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com