Kjerringråd logo

kjerringråd > omgangssyke > omgangssyke

Omgangssyke - kjerringråd

Mot omgangssyke kan man ta 3-4 teskjeer med ingefær. Det vil si ingefær i pulverform. Bland dette i en kopp med 3-4 dl kokt vann. Dette drikkes ofte, men lite av gangen, slik at man ikke uroer magen så mye hver gang. Dette hjelper både for vanlig omgangssyke og kvalme. Ingefær nøytraliserer vond smak i munnen på grunn av oppkast og en sur mage blir mer nøytralisert med ingefær.

Omgangssyke oppstår fra tid til annen som en epidemi. Det er sjelden at sykdommen spres ved dråpesmitte. Oftest er det snakk om berøringssmitte. Det er da viktig med god håndhygiene for at man ikke skal bli smittet.

Omgangssyke

Anonym skrev 2007-02-04:

En kvart til en halv teskje ingefærkrydder i et glass vann, er greit å drikke, og virker veldig bra mot kvalme og "ekkel" mage. Til og med ungene klarer dette. Kok vannet hvis det er omgangssyken som går.

Tulla skrev 2008-01-02:

Det har alt for sterk smak. Mannen min nekter å drikke det. Kan noe kamuflere smaken?

Anonym skrev 2008-01-18:

Litt honning kan kamuflere.

Fornavn skrev 2008-04-24:

Smaker dynge, og effekten er like dårlig som smaken.

Imun skrev 2008-11-07:

Og hvorfor det? Det høres jo ut som et bra råd, da.

Jeg har omgangssyke i dag skrev 2009-07-11:

Hei, vi har ikke ingefær men jeg trenger noe som hjelper, noe annet. Har dere tips? Jeg har spydd 2 ganger. Hjelp, jeg er desperat.

Gabs skrev 2009-10-28:

Omgangssyke skjer mest til jul, pga. maten og lufta. God hygiene og mat kokt riktig er det beste råd mot omgangssyke.

En som har omgangssyke skrev 2009-12-02:

Jeg har hatt omgangssyke i 4 dager nå, får lite søvn om nettene p.g.a oppkast og diarè. Har ikke spist noe på 3 dager, og blir kvalm av å se mat. Hva skal jeg gjøre? Hva kan jeg spise?

Er syk skrev 2010-01-25:

For å få ned kvalme hjelper det med farris og eplejuice. Rist kullsyren ut av farrisen og lag en 50-50 blanding i en kopp. Drikk litt av gangen. God bedring.

Dårlig hele uken skrev 2010-04-20:

Hei, jeg har vært sengeliggende hele uken, kastet opp ved tanken på mat. Jeg er oppblåst i magen, føler meg ekkel og har søvnløse netter. Jeg ligger bare å vrir meg.

krusedull skrev 2010-06-11:

Ingefær-kapsler kan kjøpes på apoteket.

Anonym skrev 2010-08-10:

Hele familiem har fått omgangssyke. Vi har spydd og driti hele gjengen. Barn under 2 år merker ikke kvalme, rart? Svigers var innom en kort tur, og ble smitta, det må være veldig smittsomt. Jeg er helt skutt, tatt av 4-5 kg.

Åse-Kjersti skrev 2010-10-25:

Jeg leser at barn under 2 år merker ikke kvalme. Hvordan i pokker kan de påstå det? Jeg hater den idiotiske oppfatningen der at små barn ikke gjør noe av å kaste opp. Det er en veldig utbredt oppfatning at barn generelt ikke har det vondt når de kaster opp. Ingen kan si at små barn under 2 år ikke merker kvalme, fordi det begrepet kvalme kan ikke så små barn sette ord på. Barn som er så små ennå at de ikke har lært å snakke, kan ikke si jeg er kvalm. Så det er 100% idioti å si at små barn under 2 år ikke merker kvalme.

Jeg fordømmer alle mennesker som påstår at barn ikke har det vondt når de kaster opp. Jeg har hørt det utallige ganger, men jeg skulle ønske den myten snart kunne forsvinne. Mange har trodd at spebarn ikke kjenner smerte, og det er helt feil. Jeg er sikker på det er like feil å påstå at små barn ikke merker kvalme og at barn generelt ikke har det vondt når de kaster opp.

Det er like ubehagelig å kaste opp for barn som det er for voksne. Jeg er 35 år nå, men jeg husker at jeg kastet opp som barn og jeg syntes det var helt grusomt. Jeg syntes faktisk det var verre å kaste opp da jeg var liten enn det jeg har syntes som voksen. Så jeg hater at så mange mener at barn ikke har det vondt når de kaster opp. La oss få en slutt på den idiotiske oppfatningen der. Det stemmer ikke, det er jeg overbevist om. Det er individuelt fra person til person hvordan det er å kaste opp. Det er ikke aldersbestemt.

Lena skrev 2011-01-18:

Men slapp nå av da menneske. Det som jeg regner med vedkommende mente var at små barn blir plutselig syke, altså de kaster plutselig opp uten tegn til st de har vært kvalme eller syke først. Det er da vel ingen oppfatning av at barn ikke merker smerte, eller ikke har det vondt når de kaster opp? Men barn tåler jo stort sett mye bedre å være syke. Det er min erfaring. Lurer på hvilke mennesker du snakker med som har slike oppfatninger du henviser til? Overdriver du kanskje litt?

Tebasile skrev 2011-09-03:

Jeg kan få omgangssyke, men sjelden oppkast. Sist jeg fikk oppkast var i jula 2008, og syntes det var like grusomt som da jeg var unge. Jeg tror det er likt enten du e barn eller voksen.

Mortil4 skrev 2011-09-07:

Det som hjelper best mot omgangssyke er å svelge 10-15 hele pepperkorn så fort man vet eller tror at man er smittet. Har ikke merket noen bivirkninger av denne behandlingen, men de i familien som har fulgt dette rådet har ikke blitt syke. Litt rar i magen kanskje, men ikke noe oppkast. Tar en dose minst en gang om dagen så lenge jeg er utsatt for smitte. Barn trenger muligens litt færre pepperkorn.


Diskuter omgangssyke

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere