Kjerringråd logo

kjerringråd > podagra > podagra

Podagra - kjerringråd

Podagra er svært smertefullt. Dette oppstår på grunn av at det blir for mye urinsyre i blodet. Et gammelt råd mot podagra er å spise kirsebær. Dette har vært brukt i folkemedisinen i årevis som et råd mot gikt. Vi deler kirsebær inn i to hovedkategorier.

  1. Surkirsebær
  2. Søtkirsebær (moreller)

Kirsebær mot podagra er også et råd som til og med kaptein Vom bruker i tegneserien Knoll og Tott. Så dette er vel et velkjent middel mot podagra, men vi tenkte det fortjente en plass her på www.kjerringrad.com.

Smertene fra podagra kommer av at urinsyre danner krystaller i leddet i stortåa. Det oppstår da en betennelse i leddet slik at det gjør vondt å bevege leddet. Podagra er en form for urinsyregikt.

Podagra

Anonym skrev 2007-02-12:

Finnes det andre råd?

Per skrev 2010-01-25:

Er i Brasil. Ble sterkt angrepet av podagra. Har kurert det bort uten medisin, men med et råd fra en lege her nede. Vannmelon (stor grønn, rød inni med mange små sorte stener) Spis allt du orker. Dessuten er det fantastisk forebyggend sies det her nede (også er det jo godt).

Trille skrev 2010-04-08:

Vannmelon fungerer nok fordi du får i deg mye væske. Jo mer væske man får i seg jo mer urinkrystaller skilles ut på naturlig måte.

Burr skrev 2011-01-04:

Vannmelon kan ha stoffer i seg som hjelper. En må spise enormt med vannmelon for å få gevinst i form av veskeinntak så jeg tror ikke det teller i denne sammenheng. Sellerirotsaft kan hjelpe godt noen ganger, men dette med podagra kan arte seg forskjellig fra person til person med store variasjoner årsak/virkemåte. Psykiske forhold som forskjellig type stress kan medvirke til at en får utslag, har noen her erfaring med det?

Per skrev 2011-04-03:

1 teskje, 5 gram, med natron rørt ut i vann 2 - 4 ganger pr dag tar knekken på podagraen. Men ta ikke mer enn maks 20 gram pr dag.

Bjørn skrev 2011-06-06:

Brennesle uttrekk hjelper også.


Diskuter podagra

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com