Kjerringråd logo

Prolaps - kommentarer side 3.

Fortsettelse av kommentarer fra side 2 om prolaps.

Jente 15 skrev 2011-01-18:

Jeg har vært plaget sterkt av en prolaps mellom l14 og l15, i et halvt år nå. Jeg ble nekta operasjon pga ung alder. Jeg har prøvd alt mulig rart. Fysioterapi, spikermatte, arkipentur, magisk teip, magisk stein, vært hos diverse rygg leger. Ingen ting av dette har hjulpet, og jeg har fått samme beskjed av alle legene: Forsett å hold deg i akrivitet, bare i kortere doser ellers så er det tiden som er den beste medisinen, vente til det går over. Jeg skal nå prøve meg på muskattnøtt, ellers har jeg i grunnen gitt opp, og må bare bite tennene sammen og vente.

Legen skrev 2011-01-26:

Du skal ikke gå til kiropraktor men til fysioterapaut. Det er kun trening som kan holde det i sjakk.

Mareno skrev 2011-02-01:

Til Jente 15. Har du prøvd osteopati? Har prolaps selv og anbefaler osteopati på det sterkeste. Fysioterapi funka ikke på meg. Jeg har ikke blitt kvitt prolapsen helt men smertene er minimale nå. Det er trist å høre at ei jente i din alder skal slite med prolaps, men prøv ut forslaget mitt hvis du ikke har prøvd det.

Espen skrev 2011-03-05:

Jeg har slitt med prolaps i 1 år nå, og prøvd fysioterapi, kiropraktor, healer og Osteopat.

Osteopaten får meg til å føle meg bedre noen timer etter behandling, men det er nok pga den passive treningen de utfører på meg, med bevegelser som varmer opp godt og tilfører bra blodsirkulasjon.

Har nå kommet i kontakt med en velkjent og veldig erfaren kiropraktor som jeg har bestemt meg for å prøve å høre på en periode fremover. Har ikke troa på at osteopaten klarer å få skaden på plass igjen, men at behandlingen bare må fortsette. Den nye kiropraktoren tok røntgen av ryggen og har begynnt å behandle meg fra nakken og nedover. Har ikke kommet til korsryggen/bekkenet enda, men det ser jeg frem til.

Smertene i v.beinet mitt er uutholdig fra jeg står opp om morgenen til jeg får varmet det opp etter litt gange/tur/trening. Selve problemet ligger i et litt skjevt bekkenbein som gjør at jeg halter når jeg går pga lengdeforskjellen den utgjør for beina mine. Dette er jeg livredd for at skal legge om gangen min, da det umulig kan være bra for resten av kroppen.

Har tilbrakt alle ferier på fjellet med turgåing i mange timer, lange og rolige skiturer og det føler jeg bygger opp ryggen riktig. Etter en halsbetennelse som slo meg ut på mandag, har jeg vært liggende i sengen med feber. Det er det værste jeg kan gjøre merker jeg nå. Har kramper i venstre ben, og klarer ikke å rette det ut.

Deilig å få ut litt frustrasjon nå merker jeg, og gleder meg til å komme igang meg støttetimer hos kiropraktoren og få rettet opp skrotten en gang for alle. Tror det krever litt disiplinerte, ut-å-gå øvelser daglig, siden en kiropraktor sender signaler om at kroppen trenger blodsirkulasjon og gjennoppbygging der han holder på.

Healing hjalp meg også tidlig i perioden, men jeg gjorde ikke mange livsendringene for at det ikke skulle smelle igjen. Og det gjorde det jo. Har ikke prøvd healing senere.

Ønsker alle lykke til med problemene sine, og mitt tips er vel bare å holde seg aktiv/mosjonerende resten av livet. Nå skal jeg gå til butikken og kjøpe meg en muskat nøtt. Prøver alle enkle råd som har fungert for andre.

Dr.snabel skrev 2011-03-05:

Kosthold er også viktig. Drikk mye vann, spis mye proteiner. Karbohydrater som poteter, pasta, brød kan være en godbit en gang i blandt. Det gjør at kroppen også kan bli noe lettere i vekta, og kanskje derfor lettere å ha med å gjøre. Poteiner og vann hjelper kroppen og bygge seg opp innvenig og gjør at lege prosesser går mye mere effektivt.

Anne skrev 2011-03-08:

Jeg har hatt prolaps lenge og hørt på legen min og tatt det med ro, altså smertestillende og sofaen. Men da dette ble både frustrerende og ikke sundt, gjorde jeg noe legen frarådet sterkt. Jeg kontaktet en kiropraktor som er ekspert på prolapser, og etter tre behandlinger var jeg ett nytt menneske. Kiropraktoren min rører ikke selve prolapsen men musklene rundt. Kan ikke få skrytt nok av dette. Pass på at det er en seriøs kiropraktor som vet hva han driver med.

Mortemeis skrev 2011-03-29:

Søker på Eriks ryggbok - den er jo ikke til salgs - hva gjør man da - er den å finne på biblioteket kanskje?

Allan skrev 2011-04-02:

Enig med Anne, finn en seriøs kiropraktor, helst en som kan akupunktur. Dette kombinert med en henvisning til en fysioterapeut (24 behandlinger) og målrettet styrketrening. Jeg har i C6-C7 og er smerte fri etter 5 uker. Legen min ville gi med sterk smerte stillende. Hadde ikke fungert.

Hardt slit skrev 2011-04-19:

Jeg er 19 år og fikk prolaps nederst i ryggen for 4mnd siden. Stråling ned i venstre ben. Jeg gikk til kiropraktor 7 ganger uten at det hjalp noe til 350 kr timen. Jeg tøyer og gjør øvelser, men lite skal til for at smertene kommer. Er det noen som anbefaler operasjon, eller andre råd? Jeg vil helst ikke bli lam. På forhånd takk.

Runar skrev 2011-05-08:

Har prolaps i L4 og L5, og en gryende helt nederst i korsryggen. Konstant utstråling fra rumpeball, lysken, låret, kneet og leggen i høyre ben. Etter å ha gått noen få meter så låser det seg i en av de nevnte lassene, noe som forhindrer den treningen jeg vil og ønsker å foreta. Har hatt problemer før, men ikke på dette nivå. Jeg vet at jeg må holde meg fysisk aktiv, men det nytter ikke nå.

For å holde smertene nogenlunde i sjakk tar jeg 1,5 g paracet og mellom 600 mg og 1 g ibux 9 ganger i døgnet. Har vært hos kiropraktor, fastlege, tatt MR og får bare beskjed om at dette kommer til å ta tid. Noen som kjenner seg igjen ?

krøkka skrev 2011-05-09:

Jeg har i 6 måneder nå hatt prolaps mellom L5 og S1. Fikk i dag brev fra sykehuset at jeg er satt på venteliste. Det vil da ta ca 2 måneder før jeg får time. Jeg plages mest av at venstre ben sovner, og har også smerter nedover benet.

Mitt største problem er egentlig ikke smertene. De kan jeg leve med, men at vi planlegger å få barn. Vi har en fra før, og vil ikke ha for stor aldersforskjell. Er det noen som har noen tips til behandling som har fungert bra på denne typen prolaps? Noen som har erfaring med graviditet og fødsel med en slik prolaps?

Berit skrev 2011-05-10:

Fotsoneterapi hjelper. Da må du ha flere behandlinger.

dina skrev 2011-05-12:

Til Runar(skrevet 8.5.11). Jeg har samme smerter som deg. Har fått påvist prolaps i sep. i fjor. Jeg har hatt noen osteopatbehandlinger og han foreslo at jeg avslutter disse etter at det ikke ble bedre.Jeg har gått turer i skogen og er blitt bedre etter tre mnd. Har beggynt å jobbe fullt(sykepleier) og det gikk bra i 3 mnd. Så fikk jeg en ny smell i slutten av mars.

Nå er det mest smerter i høyre fot og dovenhet, nedsatt kraft. Venter på svar av ny MR og vurdering av en kirurg. Hva jeg skal gjøre? Operere eller vente igjen å bli bedre og evt. få ny smell? Ønsker det beste til alle som har smerter og plager.

Marta skrev 2011-05-18:

Noen sa til meg at når en ikke kunne sykle lenger, da var det skikkelig alvorlig. Jeg synest dette er merkelig. Er det noen som har hørt om dette?

Ragnhild skrev 2011-06-07:

Jeg går til en kjempe flink fysioterapaut som gir meg øvelser jeg gjør flere ganger hver dag. Ligge på sofaen og vippe bekkenet frem og tilbake, forsiktig, skal ikke gjøre vondt. Dette kan få skiven til å falle på plass igjen. Ellers fikk jeg høre at langrennstrening skal være bra. Og sykling går fint siden man støtter seg med hendene på styret. Man får ikke den uheldige bøyen i ryggen. Går det an å trene pilates? Er bekymret for å bli i dårlig form av å ligge på sofaen.

Prolaps og graviditet: Jeg har hørt at man skal snakke med legen sin før man tenker på flere barn, har samme problemstilling selv. Det kan gå veldig bra, men det er også en risiko. Fysioterapauten min sa jeg burde være symptomfri i minst ett og et halvt år før vi tenker på sånt.

Knut skrev 2011-06-23:

For 3 måneder siden, fikk jeg litt vondt i korsryggen. Smerten forsvant etter 2 dager. Etter ca 2 uker, ble korsryggen stiv, fikk en veldig gynging i begge beina, trykk, murring, muskelsvakhet og tyngdefølelse. Kontaktet lege, mr ble tatt, viste et lite venstresidig prolaps i korsryggen som ser ut til å klemme på en av nervene som går ned i venstre bein. Jeg har det i begge beina. Nå etter 3 måneder har stivheten i korsryggen forsvunnet, men kjenner til tider litt verking. Regner da med at prolapset har tørket inn. Problemet er at beina er like ille, klarer nesten ikke å gå. Er det noen som hatt tilsvarende problemer med beina etter et lite prolaps?

Ryggproblem prolaps i 10 år skrev 2011-06-28:

Jeg har hatt ryggproblem i 10 år. Det startet med akutt prolaps for 10 år siden. Tok kikkhulloperasjon i 2002. Var noen lunde bra fram til 2007. Så i 2008 fikk jeg en kjempenedtur igjen med sterke ryggsmerter, og da fikk jeg inn ei protese i ryggen i 5 virvel.

Protesen har fungert meget bra. Men i vinter begynte det med nye strålinger nedover høyre ben, legg og fot. Jeg ble ganske fortvilet over dette. Så ble det ny kikkhulloperasjon noå i vår. Nerver lå i klem, hadde dannet seg brusk og vev etter operasjonene. Men jeg har ikke blitt bedre. Opp i alt dette fikk jeg migrene som tileggsykdom etter den første prolapsen for 10 år siden.

Migrene har vært et like stort problem som ryggplagene, får anfall når jeg har for mye aktivitet med ryggen og stress. Lurer på om det er andre som har samme plager?

Jeg er ikke i jobb, men er sykmeldt. Det kan hende jeg ikke kommer meg i arbeid igjen. Alle disse plagene i hverdagen er frustrende. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre lenger. Jeg har tatt masse behandlinger av alle sorter, men ingenting hjelper. Jeg har alltid vært ei aktiv dame innen sport og fjellturer, men nå klarer jeg ingen ting lenger av aktiviteter. Får vondt bare jeg går en lang tur og får store smerter om morgenen. Slik er livet mitt pr i dag. Går til fyso, men det hjelper ikke. Jeg vet ikke lenger hva jeg skal gjøre.

Hakkihel skrev 2011-08-09:

Jeg har prolaps i l4/l5 og har hatt dett siden 2004. Jeg er 25 år gammel og er fysisk funksjonshemmet. Jeg har stadig endringer og mye plager, går kontinuelig til fysioterapaut og svømmer en dag i uka. Jeg får noen ganger lammelser når prolapset endrer seg, andre ganger bare intens smerte. Jeg er fysisk aktiv etter beste evne. Skal snart til spesialist for vurdering.

Liv skrev 2011-08-29:

Fikk min første prolaps for 10år siden, og nå min andre for 3 år siden L4 / L5. Har hatt mye muskulære smerter av dette, også med kramper og smerter i ben. Jeg har sovet dårlig og med mange lange sykemeldinger i perioder. Jeg kjøpte meg grete waitz sko for ca 1 år siden, som jeg bruker på jobben, og kan påstå at smertene i ryggen har minsket med ca 80%. Hadde før vondt i ryggen hver eneste dag, har nå kanskje bare vondt et par ganger i uken. Det er absolutt å anbefale hvis du har en jobb der du står og går mye. Det avlaster også heler for mye trykk.

gulljenta skrev 2011-12-13:

Jeg anbefaler strekkbenk som du henger etter beina og som går rundt. Min far har slitt med ryggplager i mange år og gått på smerte lindring. Nå er han smertefri pga denne benken. Håper dette kan vere til hjelp.

Klinikken skrev 2011-12-22:

Her er det mye gode og dårlige råd, håper disse rådene kan hjelpe.

  1. Les og lær om hvordan kroppen henger sammen, både fysisk og mentalt.
  2. Man kan bli midlertidig lammet eller miste kraft i benet av prolaps, i noen tilfeller kan det gå utover andre funskjoner så som vannlating/avføring, potens. Noen kan oppleve drop fot, pga lammelse av nerven. Ved disse symptomene bør man oppsøke legevakt, man kan også oppsøke kiropraktor og manuell terapeut for hurtig legehjelp. I disse tilfellene er det viktig vurdere operasjon hurtig. Alle innen behandling av muskel/skjelett bør vite hva man skal gjøre i disse situasjonene.
  3. Hvilken behandling skal man velge? uansett hva du velger å gjøre er det viktig å ha med seg at dersom behandlingen ikke fungerer bør man prøve noe annet, av og til kombinere behandlinger.
  4. Styrke mage/rygg er viktig, men også aktivitet der man rører på kroppen. En tommelfingerregel er at det ikke skal gi smerter.
  5. Gode sko er viktig.
  6. Om den muskattnøtten gir bedring, er det helt supert.

Jeg er selv kiropraktor, og ser mange med prolaps. Sm denne tråden viser er det mange forskjellig måter å bli bedre på. Sånn er det hos meg også, derfor er det viktig å finne ut hva som fungerer for deg.

Kommentarside:  1    2    3   4   


Diskuter prolaps

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere