Kjerringråd logo

kjerringråd > rennende øyne > rennende øyne

Rennende øyne - kjerringråd

Rennende øyne kan lett oppstå når man blir utsatt for trekk eller kulde. En hjelp mot dette er blåbær. Spis 4-5 rå blåbær hver dag, så vil plagene med rennende øyne forsvinne. Blåbær er også kjent for å bedre lys ømfintligheten og de styrker dessuten synspurpuren slik at nattsynet forbedres. Frys gjerne blåbær hele og usukret til bruk i vinterhalvåret

Rennende øyne

Anonym skrev 2007-03-23:

Jeg har prøvd blåbær over lengre tid, men på meg virker det ikke. Spesielt når jeg er ute da renner det nesten konstant fra øynene og også vannaktig "slim" fra nesen. Dette er plagsomt sjøl om det ikke er smerter forbundet med det. Øyenlegen anbefalte øyendråper ,men det hadde ingen virkning. Jeg trodde det hadde noe med tårekanalene å gjøre men har ikke fått noe svar fra legen. Hilsen en 80-åring som ønsker å vær mest mulig aktiv.

Laila skrev 2009-10-06:

Jeg har prøvd klare kontaktlinser, operert øyelokk og poser under øynene, øyendråper alt har ingen virkning. Nesen renner og for ikke å nevne øynene. Her er det intet som hjelper, men nå skal jeg prøve blåbær.

Odd skrev 2009-10-06:

Jeg har hatt rennende øyne i mange år, spesiellt når jeg er ute i vind og eller nedbør. Har prøvd diverse salver og dråper uten virkning. Ved en tilfeldighet kom jeg i vanvare til å påføre øyelokkene dove creamwash. Da forsvant plagen. Hver morgen påfører jeg litt Dove Creamwash direkte på øyelokkene og plagene er borte.

Lise skrev 2009-10-20:

Tar du Dove Creamwash på øyelokkets overside, eller på kanten mot øyet?

odd skrev 2009-10-23:

Jeg påfører Creamwash fra ytterkant mot nese, både på øyelokk og underside. Jeg tror plagene skyldes uttørking av øyelokkene, slik at infeksjoner oppstår. Dove inneholder 25% fuktighetskrem og jeg tror det er denne som virker. Spenol har også god virkning.

Trine skrev 2010-02-03:

Søkte på rennende øyne nå i høst og har deretter spist tørkede blåbær i et par måneder. All renning er borte selv ute i kaldt vær og solskinn.

Bob skrev 2011-05-29:

Jeg har vært plaget med tørre øyne og paradoksalt nok store tåremengder. Dette, kunne optikeren forklare, skyldtes tette kjertler på over-og underlokk (våtranden) Kjertlene her sørger for en oljefilm som hindrer uttørking. Når disse ikke fungerer pøses det på med tårer. Varme omslag og lett massasje på øyelokkene løste problemet. Til å begynne med gav det følelsen av skitne vindu men det ordnet seg etterhvert. Tårestrømmen avtok, takk og pris.

Smil skrev 2012-01-08:

Blåbær i tablettform har hjulpet meg bra på mine rennende øyne. Renning borte i vind og kulde. Helt utrolig. Jeg mener også at jeg blitt mindre langsynt.


Diskuter rennende øyne

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere