Kjerringråd logo

Rødme - kommentarer side 15.

Fortsettelse av kommentarer fra side 14 om rødme.

Ole skrev 2010-11-08:

Hei morten, jeg har det på akkurat samme måte. Jeg er konstrant rød i ansiktet, om morgenen er det ikke så ille men utover dagen, som du sa, blir det mye verre. Dette går jo utover selvtilliten selv om jeg egentlig har god selvtillit, og man tenker konstant på det, det gjør hvertfall jeg. Har du vært hos hudlege eller noe? Jeg har tenkt mye på operasjon, om det vil hjelpe eller laser, men det er jo ganske dyrt. Jeg er så ekstremt lei av å være rød i ansiktet. Jeg vet ikke om operasjon vil hjelpe sånne som oss, men som mann 60 sa til meg, at hvis man har blodkar i kinnene som gjør at de er konstant røde så vil ikke operasjon hjelpe. Jeg vet ikke noe om det da. Jeg har lært å leve med det på en måte, jeg også, men hver gang noen sier jeg er rød i ansiktet som eksen min eller familie og venner, så blir jeg liksom med en gang deppa. Jeg blir ganske rød når jeg drikker også. Som du sa, så jeg drikker ikke nå lengre. Selv om jeg bare er 18 år. I tillegg til at du blir rød blir du veldig varm også i ansiktet? Jeg koker liksom opp og blir opphovnet nesten. Jeg føler jeg ikke kan bevege ansiktet når jeg blir sånn veldig rød/rosa aktig. Etter dusjing og sånt blir jeg rød også, så vi er i samme båt. Jeg håper det ordner seg hvertfall for det er ikke lett å gå rundt å tenke på det hele tiden. Jeg blir hvertfall mer sliten og deprimert.

Mann 60 skrev 2010-11-08:

Hei Ole. Jeg har hatt det akkurat slik som deg og det gav meg en sterk følelse av fortvilelse. Du bør prøve kremene Rosaliac og Eucerin anti redness. Det er billigere enn laserbehandling. Hvis du er heldig dempes eller fjernes den røde masken og du vil etterhvert oppleve at selvtilliten kommer tilbake når du slipper ubehagelige kommentarer om hudfargen.

Ole skrev 2010-11-09:

Hei mann 60. De kremene som du forteller om, får jeg kjøpt de på apoteket eller kan jeg kjøpe de på nettet også? Hvordan fungerer kremene? Jeg har lyst å kjøpe de kremene men jeg er så redd for at folk skal oppdage at jeg har brukt kremer for å få vekk rødheten. For det er jo litt rart at plutselig så er jeg hvit i ansiktet, da vil jeg sikkert få noen kommentarer og sånt så jeg vet ikke. Aller helst vil jeg få det vekk sånn at jeg får normal hudfarge, at jeg ikke skjuler den med kremer og sminke osv. Har du blitt kvitt rødheten mann 60? Bør jeg kjøpe denne kremen Rosaliac XL Riche og eucerin anti redness, dagkremen og natt kremen? for at rødheten min skal bli bedre?

Mann 60 skrev 2010-11-10:

Du får kjøpt kremene på apoteket. Dagkremen Rosaliac UV (Fortifying anti-redness moisturizer) vises ikke. Rosaliac XL Riche irriterer huden min. Den anbefaler jeg ikke. Eucerin Anti-redness night er en god krem å bruke om natten. Eucerin Anti-redness (Neutralising day fluid) er sterkere enn Rosaliac og kan derfor vises dersom man har på for mye krem. Begge kremene har grønnfarge. Grønt er komplementærfargen til rødt og nøytraliserer rødfargen. Du blir ikke hvit i ansiktet av disse kremene.

Ole skrev 2010-11-11:

Mann 60: Så du anbefaler Eucerin Anti-rednes night og Eucerin Anti-redness neutralising day fluid? Jeg har lest litt om de to kremene så jeg håper de funker.

Tomatjenta skrev 2010-11-13:

Jeg er en jente på 14 år og rødmer så å si hele tiden. Vil nok si at jeg er ganske sosial, men det klarer jeg bare ikke være når jeg vet at utbruddene kommer. Det er ikke bare at jeg blir rød, men jeg blir varm og svett. Dette er urolig plagsomt. Jeg går på ungdomsskolen og har lyst på gode karakterer, men det er litt vanskelig. For med en gang jeg åpner munnen i klassen blir jeg rød og alle ser på meg og kommenterer det. Er det noen som har noen tips å bli kvitt dette? Har prøvd to kremer, men de funker ikke så bra for meg.

Ole skrev 2010-11-21:

Nå har jeg kjøpt de kremene som mann 60 snakket om. Eucerin day fluid og night cream, kremene funker ikke helt på meg. Jeg hadde håpet på at rødheten ville nesten ikke synes, men den synes litt forsatt. Så jeg tror ikke noen kremer vil funke for meg. Jeg vil ikke dekke til rødheten, jeg vil helst få den fjernet vekk fra huden min og tror eneste løsning er laser operasjon.

Rødinepa skrev 2010-11-23:

Jente25: Utrolig gøy å lese om dine positive opplevelser etter operasjonen. Er alt fremdeles bra?

Selv er jeg en gutt 27 år og har rødmet siden jeg var rundt 12. Går hele tiden med redselen for å rødme inni meg, noe som du av alle skjønner er utrolig slitsomt. Jeg ser på meg selv som en ganske sosial person men rødmingen holder meg tilbake. Mitt ønske om å komme videre fra min nåværende jobb gjøres også vanskelig som følge av dette.

Jeg har oppsøkt min fastlege med problemet og har prøvd noe i en lengre periode uten resultat. Videre har legen min foreslått sminke, noe som er uaktuelt for mitt vedkommende.

Jeg har nå besluttet at jeg ønsker operasjon, men legen min vil ikke henvise meg til dette grunnet dårlige erfaringer med tidligere pasienter. Kan du oppgi din fastlege, da jeg ønsker en forståelsesfull lege? Jeg bor i Oslo og håper virkelig at din lege holder til her.

Kuttet du nerven eller fikk du klemmer? Hvilket nivå? T2? Håper på positivt svar.

Anna skrev 2010-11-24:

Koster det noe for å få gjort en slik operasjon? Er det noen aldersgrense for å få gjort det? Jeg er 16 år og jeg rødmer for alt. Bare noen snakker til meg, så blir jeg knallrød. Har lurt lenge på hvordan jeg kan bli kvitt det. Så fant jeg ut at det gikk an å ta operasjon, men jeg trenger noen tips? Er dette bra og funker det?

Anonym skrev 2010-11-30:

Redness solutions, fra clinique har hjulpet meg en del. Det sjuler ikke helt, men det hjelper helt klart.

jente 25 skrev 2010-12-02:

Hei, jo jeg er veldig fornøyd. Før gikk det omtrent ikke en eneste dag hvor ikke rødming på en eller annen måte hindret meg i å si/gjøre det jeg ønsket. Har et veldig bra sosialt liv nå og en jobb jeg trives i, en jobb hvor jeg vet rødming ville hindret meg mye. Jeg vet noen er uheldige med operasjonen også, men jeg kan bare snakke ut fra egen erfaring, og den er bare positiv.

Jeg synes det utrolig rart at legen din nekter å henvise deg, synes helt klart du bør bytte dersom han nekter å henvise deg. Si at dersom han ikke henviser bytter du til en annen. Fastleger vet uansett lite om denne operasjonen, informasjonen du trenger får du ikke før du prater med kirurgen. Du får en samtale med han noen mnd før du eventuelt opereres, så kan du vurdere etter å ha pratet med han. min fastlege på den tiden er omtrent 2 timer utenfor oslo. Var ikke det at han kunne så mye om operasjonen, men han tok det jeg sa på alvor og hadde tilfeldigvis hatt en pasient før meg som hadde operert det samme som var fornøyd. Jeg fikk altså ingen info om operasjonen av han, men han henviste meg videre til a hus hvor ekspertene er. Det er jo spesialfelt som fastlegene ikke kan svare på stort sett.

Du kan jo spørre vivi om hvilke fastleger i oslo som er positive til å henvise deg. Vil tro de fleste henviser om du selv spør, det er ikke deres jobb å bestemme om du opereres eller ikke. De som virkelig kan noe om det, altså kirurgene som utfører det, skal gi deg all info om virkninger og bivirkninger deretter er det ditt valg.

Jeg kuttet nerven på nivå T2. Bare å spørre om det er noe mer, håper svaret er til hjelp, lykke til.

jente13 skrev 2010-12-05:

Jeg er en jente på 13 år. Hver gang vi skal lese høyt eller ha fremmfæringer, noe som vi har veldig ofte, blir jeg helt rød/rosa i fjeset og begynner og koke rundt ørene og fjeset. Noen ganger begynner det og på en måte dunke i fjeset. Dette er et veldig stort problem som jeg blir mobbet for. Finnes det noen kremer for dette som jeg kan kjøpe uten at jeg må kontakte fastlegen?

Jente 20 skrev 2010-12-06:

Tror nok det beste er om man bare klarer å akseptere seg selv og ikke være redd for hva andre mener og synes. Jeg sleit selv med mye rødming før, men etter at selvtilliten har kommet seg og har mer tro på meg selv, er det blitt mye mindre. Det å rødme kan også være søtt til tider. Prøv og ikke tenk så mye på at du rødmer for da blir det bare verre.

Rødinepa skrev 2010-12-06:

Jente25: Takk for gode svar. Godt at det er noen som fremdeles er villige til å svare på spørsmål etter vellykket operasjon. De fleste historier på nettet er jo fra folk som er misfornøyd.

Har planer om å få ny fastlege på Volvat rett over nyttår, får håpe at de der tar problemene mine på alvor. Har du opplevd noen bivirkninger i det hele tatt, og hvor lenge er det siden din operasjon? Fikk du noe valg eller informasjon om klemmer vs. kutting?

Maria 27 skrev 2010-12-11:

Operasjonen her i Oslo utføres på Akershus Universitetssykehus. Kar/Thorax avd., telefon 67 96 43 96. Jeg fikk igår en henvisning fra min fastlege og håper få operasjonen så raskt som muglig etter nyår.

jente 25 skrev 2010-12-13:

Det er nesten 2 år siden operasjonen. Noen små bivirkninger har jeg: Jeg har tørre hender, men bruker mye fuktighetskrem, så det er ikke noe prøblem. Svetter litt mer på ryggen, men ikke mye og bare når jeg trener eller det er veldig varmt. Før fikk jeg lett rask puls, altså følte jeg fikk hjertebank veldig lett,følte pulsen var skyhøy når jeg rødmet blant annet. Husker rett etter operasjonen at jeg ikke fikk den samme følelsen av høy puls ved fysisk aktivitet og ved stress, men mulig dette var inbilning da. nå tenker jeg ikke på det lenger, har ikke fått noe dårligere kondis tror jeg. Jeg har pulsmåler og blodtrykkapparat og hvilepulsen og blodtrykk er hvertfall det samme som før operasjonen. Når det gjelder klemmer kontra kutting spurte jeg en del om det selv, vet ikke om han hadde fortalt om det dersom ikke jeg hadde spurt.

Hurr skrev 2010-12-19:

Spør meg hvis dere lurer på noe om laser.

Rødmer skrev 2010-12-29:

Jeg rødmer nesten hele tiden. Hvis jeg ser den jeg liker, hvis jeg blir varm, hvis jeg dummer meg ut, osv. Jeg har noen ganger blitt erta, og da blir jeg enda rødere. Det er veldig irriterende, men jeg skal prøve rådene, men er det en krem? Hva heter den, og hvilke bivirkninger kan forekomme?

gutt 25 skrev 2010-12-30:

kan man kjøpe krem mot rødming på apoteket uten resept? Hva heter kremen?

j29 skrev 2011-01-01:

Jeg har vært plaget med rødming lenge, helt siden jeg var ca 16- 17 år. Jeg føler nå i en alder av 29 år at jeg har rødmingen under kontroll. Dette har krevd mye jobbing med meg selv. Det finnes håp, og det går an å bli kvitt rødmingen uten operasjon. Min mening er at rødming kommer av skam og en indre uro som kan bunne i lav selvfølelse og selvtillit. Jeg har lest i noen av kommentarene at noen sier de har overaktivt nervesystem som har ingenting med følelser å gjøre, og at de ikke er sjenerte.

Jeg synes det høres merkelig ut. Min erfaring er at alt i kroppen henger sammen. Jeg pleide å bli rød som en tomat i akkurat de samme situasjonene som er nevnt tidligere her. Jeg ble sprutrød for hver minste ting, og jeg tenkte hva er det som er galt med meg? Hvorfor rødmer jeg så mye? Jeg er jo utadvent inni meg, men ansiktet mitt er en forræder som fremstiller meg som sjenert enda jeg ikke er det. Men det er jo selvfølgelig kroppens måte å si ifra om at noe ikke er som det skal.

Jeg har jobbet utrolig mye med meg selv de senere årene, og det kan jeg love dere har gitt resultater. Det som har hjulpet meg er å finne ut hva jeg selv vil, og ikke hva andre forventer. Tenk etter om du lever det livet du vil leve. Jeg skriver dagbok nesten hver dag, det er enklere å sortere tanker når de er skrevet ned på papir. Det er skummelt til å begynne med, men det er verdt det. Gå i deg selv og finn ut av hvorfor du er så nervøs hele tida.

Jeg kjøpte boken When Panic Attacks av David D. Burns og jeg har flittig brukt teknikkene i den boken. Jeg har blandet de litt og funnet de teknikkene som fungerer for meg. Det jeg har gjort er at jeg har skrevet ned en liksom samtale med en person som påpeker at jeg rødmer.

På dette viset er jeg forberedt i tilfelle noen kommenterer at jeg rødmer, som har vært min værste frykt. Dette er ingen mirakelkur som virker over natta. Det krever mye jobbing, men effekten er så bra. Jeg har ikke sluttet å rødme helt, men hvis jeg rødmer, så rødmer jeg kun lett i kinnene. Jeg klarer å hente meg inn igjen, ta et dypt pust inn og se vedkommende foran meg i øynene og fortsette samtalen. Før ble jeg så rød at folk trodde jeg skulle eksplodere. Huff, det var så vondt. Jeg er sjenert og det vil jeg alltid være, det har jeg akseptert. Det er sånn jeg er, og det har jeg lov til å være. Jeg har en million andre bra kvaliteter.

Så mitt beste råd er å ta tak i livet ditt og gjør det du vil uten å tenke om du vil rødme i den og den situasjonen. Jeg avsluttet et forhold jeg var i altfor lenge, fordi jeg var redd for å såre noen. Jeg fulgte drømmen min om å bo i utlandet. Nå bor og jobber jeg i USA. Tenk at jeg som rødmet så mye for kun fire år siden, jobber i USA hvor alle er super utadvendte. Men det går fint. Det har ikke vært lett, men ta en dag av gangen og snakk til deg selv i den støttende tonen du vil snakke til din bestevenn i.

Jeg føler meg best når jeg ikke drikker kaffe, ikke drikker for mye alkohol, og ikke spiser for sterk mat. Jeg prøver å sove godt og tar vare på meg selv. Si ifra hvis noe/ noen plager deg selv om du vil rødme. Dette hjelper helt enormt på selvfølelsen. Trening hjelper veldig. Bruk den indre uroen din til å være god i idrett, det tar vekk mye negativt stress. Ta også godt vare på huden din. Det gjelder både gutter og jenter. Jeg blir veldig sår og rød i huden hvis jeg dusjer ansiktet i varmt vann for eksempel. Gi huden din nok fuktighet. Det trenger ikke være så dyrt. Jeg bruker mandelolje i ansiktet og det funker veldig bra.

Dette ble en veldig lang kommentar, men det er så mye jeg vil dele med andre slik at de slipper å ha det så vondt som jeg har hatt det. Tenk dere godt om før dere tar operasjon. Jeg har lest i noen kommentarer at rødmingen kan kommetilbake etter en viss tid etter operasjonen, og da med svetting i tillegg. Kroppen din innhenter deg hvis du ikke jobber med følelsene dine. Sterk svette må da være minst like sosialt invalidisere som rødming?

Jeg ser at noen skriver at de rødmer i huden ved trening. Jeg blir også rød i huden når jeg trener, men det har aldri plaget meg. Det er jo ganske normalt å bli rød/varm når man trener. Sånn er det når man har lys og ømfintlig nordisk hud.

Et siste tips før jeg avslutter er å være glad i deg selv. Det høres banalt ut, men rødming og stress kommer av at man hele tiden slår ned på seg selv. Ta det med ro, ingen forventer at du skal være snill og perfekt hele tiden. Til dere med venner som kommenterer at dere rødmer, få dere nye venner. Venner skal være der for å støtte. Det finnes nok å jobbe med om man ikke skal bli kritisert av sine nærmeste og.

Rødinepa skrev 2011-01-08:

Jeg står nå på venteliste for konsultasjon vedr. rødmeoperasjon på Ahus. Gleder meg veldig til å høre hva slags informasjon som blir gitt der. Takk til de på forumet som har gitt meg svar på alt jeg har lurt på. Vil selv komme tilbake etter konsultasjonen med info.

Kommentarside:  1    2    3    4    5    6    7    8    9    10    11    12    13    14    15   16    17    18    19    20    21   


Diskuter rødme

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com