Kjerringråd logo

Rødme - kommentarer side 18.

Fortsettelse av kommentarer fra side 17 om rødme.

Fireman skrev 2011-04-11:

Er det noen av dere som har tatt opperasjonen, som fortsatt føler at de rødmer, men som ikke sees av andre?

Kvinne 47 skrev 2011-04-13:

Hei Rødinepa. Så flott at også du er fornøyd med operasjonen og at du ikke har store bivirkninger enn at de er til å leve med.

Rødinepa og Linda:
Jeg spør det samme som Fireman gjør: føler dere enda at dere blir røde, uten at dere blir det? Er angsten for å rødme helt borte?

Rødinepa skrev 2011-04-18:

Hei Kvinne 47. Nå har det gått halvannen måned siden operasjonen og jeg er fremdeles strålende fornøyd.

I begynnelsen kunne jeg føle at jeg var på vei til å rødme, men det slo aldri ut. Desto lengre unna jeg kommer operasjonen, jo mer avtar dette. Angsten var der i begynnelsen, men den er også på god vei vekk. Nå går det hele dager uten at jeg i det hele tatt tenker på rødmingen.

Vil råde alle som sliter med rødming til å vurdere operasjon. Ta gjerne kontakt med fastlegen for å bli henvist til Ahus, for så å ta en samtale med en av kirurgene der. Utrolig forståelsesfulle mennesker som virkelig vet hva dette går ut på.

M 71 skrev 2011-04-19:

Til Frøken Rød. Tror mange her har barn, og jeg kan fortelle at jeg har to tenåringer. Mine rødmeplager har blitt verre med årene, men var nok ille nok når jeg fikk de også. Det er snart atten år siden jeg fikk min første, og yngstemann blir snart 15. Tida når ungene var små, var en herlig tid, for ungene var veldig trygghet for meg. Jeg glemte meg mye bort i de, var mye ute og syns det var positivt for meg. Syns nok utfordringene har vært større etterhvert som de har blitt eldre, men de har faktisk aldri kommentert rødmingen min, selv om jeg vet at de ofte ser det. Er nok god på å skjule det mest mulig, men er ikke alltid man får til det. Har et veldig nært forhold til begge to, og har deltatt hele veien med alt de har vært med på. Det har kostet, men er absolutt verdt det. Håper du klarer å tulle deg bort med babyen, og glemme rødmingen litt i perioder. Ønsker deg lykke til...og mitt råd ellers til deg er at du må prøve å stille opp, for ungen din vil sette utrolig stor pris på det. Ikke la rødmingen ødelegge opplevelsen av å se ungene vokse opp, for du blir helt sikkert en fantastisk mor!! Selv forbereder jeg konfirmasjon, som skal være i mai. Det er en dag jeg gleder meg stort til. Det gjelder å tenke positivt, det har hjulpet meg masse.

Veldig positivt at dere som har tatt operasjon, deler deres erfaringer, for selv vurderer jeg det sterkt. Må bare få snakket med samboeren min om det, og håper inderlig at han skjønner alvoret i situasjonen. Blir mer å mer ivrig i alle fall, for ser at mange er godt fornøyde. Godt å vite at legene på A-hus er snille mennesker som vil en vel :-) Har skrevet et par innlegg under "Rødhette", men har endret det til M 71... (likte det bedre...)

Hurr skrev 2011-05-16:

Vil anbefale alle å ta noen runder med laser. Jeg rødmer mye sjeldnere nå enn før etter laser.

ole skrev 2011-05-19:

Hurr: hvor mange ganger tok du laser? Var du konstant rød i kinnene eller bare rødmet du ved spesielle situasjoner ? Jeg er konstant rød i kinnene og har tenkt å ta laser nå etter sommeren, håper det tar vekk rødheten.

Rødmer skrev 2011-05-24:

Jeg har konfirmasjon i helga og jeg kommer til å rødme som bare fy. Jeg gruer meg veldig. Jeg hater rødming.

lite spm skrev 2011-06-05:

Hvor lenge må man vente på operasjonen? Er det egenandel?

Rødinepa skrev 2011-06-14:

Hei, det varierer hvor lenge man må vente, for meg tok det rundt to måneder. Kommer helt an på hvor stor pågang det er. Det er ingen egenandel.

Jeg ble operert i mars, og har kun fått minimale bivirkninger. Har fått litt ansiktssvette ved inntak av sterk mat og noe økt nattsvette. Dette er en bitteliten pris å betalte i forhold til rødmingen. Jeg er strålende fornøyd.

Fireman skrev 2011-06-14:

Et lite spørsmål til dere som fikk ekstrem svetting som bivirkning av operasjonen. Ble dere kun operert på T2 nivå i nervesystemet?

Hurr skrev 2011-07-06:

ole: Jeg tok laser ca 4 ganger. Jeg er konstant rød i kinnene, som gjør det lettere å rødme. Jeg rødmer mye mindre nå enn før laser.

j23 skrev 2011-07-08:

Hei. Hyggelig å lese at flere av dere er fornøyde med operasjonen. Er det noen som har erfaring med rødmeoperasjon i London? Jeg har kontaktet både Volvat og Carlanderska i Gøteborg, men det gjøres visst ikke lenger på disse stedene. Er det andre steder i Norge enn Akershus Universitetssykehus de utfører operasjonen?

Fireman skrev 2011-08-05:

Hvilken laser ble du behandlet med? Hvordan var utviklingen underveis mellom hver behandling? Og er kinnene fortsatt konstant røde, eller er de vanlig hudfarget når du ikke rødmer?

21 åring skrev 2011-08-10:

Jeg kjenner meg så igjen, i det meste. Har lenge hatt operasjon i tankene, men ble skeptisk ikveld når jeg las om langtidseffekter. I 3 år nå har rødmingen vært ille. Jeg kan rødme både dersom jeg snakker, men oftest (og verst) dersom personen ved siden av meg på møte/i selskap snakker og det da ikke er forventet at jeg da skal rødme, da kommer det fort. Jeg har siste året vært deprimert og jeg tror jeg har utviklet sosial angst. Jeg skulle ønske jeg kunne si til alle jeg er rundt: hei, jeg rødmer, men bare le og fortsett festen dere. Da vet jeg at det hadde sluttet. Så mye sitter i tankene. Prøver å ha litt humor, men det er ikke lett som dere vet. Jeg har ikke snakket med noen om dette, og vurderer nå å gå til psykolog, finne en krem eller betablokker for jeg orker ikke å bli kjent som hun kjedelige som aldri snakker. Jeg vet alle sliter med sine problemer men å være hemmet fra noe så unødvendig hver dag er det ingen som fortjener. Unner alle oss rødmere å få ett helt fritt liv fra fargen rød.

Jente 21 skrev 2011-08-15:

Det er godt og se at jeg ikke er alene om dette. Jeg har sliti med rødming så lenge jeg kan huske. Men jeg har aldri fortalt til noen at det er et problem for meg. Men sannheten er at det har øderlagt både skolegang og det sosiale. Jeg tenker på det nesten hele tiden. Jeg rødmer for alt. Bare noen snakker til meg rødmer jeg. Det er helt grusomt. Jeg har veldig lyst til og ta opperasjonen men syntes det er vanskelig og gå til legen min og fortelle dette. Jeg er redd han ikke tar meg på alvor. Men jeg må få gjort noe med dette for orker ikke ha det sånn lenger. Hvordan skal jeg gå frem hvis jeg ønsker opperasjon?

fireman skrev 2011-08-25:

Jente 21, snakk med legen din, han ordner dette uten problemer, lykke til.

Irene skrev 2011-08-25:

Det hadde vært kjekt å kanskje treffe andre rødmere og vekslet erfaringer? Jeg har mange tanker rundt dette. Er det noen som vet om Vivi Sandengen arrangerer flere treff? Jeg vet hun har gjort det tidligere.

Gutt 19 skrev 2011-08-27:

Fireman: Jeg holder på med laserbehandling nå. Jeg trenger vel 3 behandlinger ifølge hudlegen, men hun bruker IPL laser. Jeg er konstant rød i kinnene, og jeg har tatt en behandling for en uke siden, men har ikke merket noe forskjell egentlig. Jente 21: Nei, du er nok ikke alene, Jeg har slitt med kostant rødme i 3-4 år no, og jeg har fortalt bare moren min og søsteren min om problemet, så er godt å fortelle det til noen i steden for å holde det for seg selv. Det har ødelagt skolegangen min også, og det sosiale. Den karrieren jeg egentlig ville ha, som jeg kunne fått, ble ødelagt siden jeg klarte ikke å konstrere meg om noe annet enn at jeg var rød i ansiktet. Så jeg vet hvordan du har det. Samme med det sosiale. Jeg føler jeg har mistet de fleste av vennene mine på grunn av dette. Hvis du vil ta operasjon så må du bare gå til legen din så henviser legen deg videre til et sykehus som gjør rødme operasjon. Jeg mener operasjonen er gratis også. Jaja, lykke til hvertfall.

jente 23 skrev 2011-09-22:

Det er helt merkelig å se dette forumet og føle seg så hjemme når man leser alles kommentarer. Er 23 år og egentlig en veldig sosial og omgjengelig person, men rødmer i alle mulige situasjoner og synes det er helt forferdelig. Har hatt det sånn i snart 6 år, og fant ut at det er på tide å gjøre noe med det. Jeg har prøvd ansiktskremer, gått til psykolog og prøvd betablokkere (piller), men ingenting har hjulpet for meg.

Føler heller ikke at problemet egentlig grunner i sosial angst, da jeg aldri har hatt dette tidligere, føler heller at selve rødmen fører til en type angst. Det er så utrolig slitsomt å slite med rødmingen og finne utallige situasjoner å gjemme seg bort på for å unngå at alle ser det.

Jeg har nå endelig tatt mot til meg (etter 6 år), og fortalt min samboer om problemet. Det er ingen andre jeg har snakket med dette om før. Men man kan vel egentlig ikke forvente at andre skjønner hvor fælt det er. De tror rødming ikke er så farlig. Men det er så slitsomt, og tapper meg fullstendig for energi.

I hvert fall, jeg har nå vært hos fastlegen min for ca 1 månende siden. Han sendte inn henvisning til Ahus for meg, og jeg har fått konsultasjonstime mandag om en uke. Håper på å få tatt operasjonen snart, gleder meg til et nytt liv.

Rødinepa: kunne jeg kanskje kontaktet deg på mailen du la ut for en stund siden jeg også, har noen spm ang operasjonen. Lykke til alle sammen, føler med dere alle.

Gutt skrev 2011-10-10:

jente 23: Heisann. Jeg holder på med laserbehandling men vet ikke om det vil hjelpe for meg, har tatt allerede to behandlinger og kjenner ingen forskjell. Men, er du konstrant rød i ansiktet, eller rødmer du i de situasjonene som du skrev, også får du normal hudfarge etter det?

Jente 22 skrev 2011-10-15:

Til jente 23: Det du har skrevet over er akkurat slik jeg har det selv. Jeg har slitt med rødming i ca. 8 år, og bestemte meg i sommer for at jeg måtte gjøre noe med det. Jeg er sliten og lei av å hele tiden være redd for at rødmingen skal bryte ut, noe den gjør i en hvilken som helst situasjon. Jeg er ganske sikker på at rødmingen ikke kommer av angst, i og med at jeg liker å være sosial. Men det er slitsomt, og ikke minst flaut og litt upassende, å plutselig begynne å rødme for ingen grunn (til og med rundt nærmeste familie og venner). Jeg har stått på venteliste hos A-hus siden slutten av juli, og skal til konsultasjon på mandag. Jeg håper virkelig på operasjon så fort som mulig, slik at jeg kan begynne å slappe av og ikke gå rundt å tenke på rødmingen hele tiden. Håper konsultasjon og eventuelt operasjon har ordnet seg for deg.

Kommentarside:  1    2    3    4    5    6    7    8    9    10    11    12    13    14    15    16    17    18   19    20    21   


Diskuter rødme

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com