Kjerringråd logo

Rødme - kommentarer side 6.

Fortsettelse av kommentarer fra side 5 om rødme.

Øyvind skrev 2009-11-17:

Jeg tok denne operasjonen i Gøteborg i Januar 2003. Da var jeg 21 år. Husker også som Bergensmannen at en jente døde ved min side på oppvåkningen.

Jeg skulle ta denne operasjonen uansett, ble også frivillig lagt inn på psykiatrisk avd i 3 mnd pga at jeg ikke taklet livet med rødmingen. Rødmingen var så sinnsykt skammfull, for det var ingen som skjønte noe av det. De sa bare at de også rødmet og at de ikke hadde sett at jeg gjorde det. Det er jo fordi at man blir verdensmester til å ungå disse settingene. Jeg sluttet på fotball(norges beste juniorlag på denne tiden), klarte ikke skolen og følte at jeg mistet venner.

Det er nå flere år siden operasjonen i Gøteborg. Jeg har nå en nydelig samboer og 2 nydelige barn. Nesten all sosial angst forsvant i det de kuttet nervene. Gikk rett på butikken etterpå, så virket ikke bankortet. Sto der helt rolig og pratet med kassedamen selv om det var kø bak meg. Hadde dette vært før operasjonen så hadde jeg sikkert løpt ut av butikken.

Med andre ord så har jeg fått livet i gave på nytt. Jeg svetter litt ekstra når jeg anstrenger meg eller er i en intens sosial situasjon, men det gjør ingen ting. Bare å stille meg spørsmål hvis noen lurer på noe ang operasjonen eller bare vil skrive. Hilsen Øyvind

Frøken rød skrev 2009-11-18:

Kan også tipse om Clinique-serien, Redness Solution. Her finner dere også en type grønn krem. Jeg bruker den selv og synest den fungerer veldig bra.

Ole skrev 2009-11-18:

Hei Øyvind, Jeg ble veldig glad når jeg leste innlegget ditt. Jeg sliter veldig med rødming. Jeg er hele tiden rød i begge kinnene mine, et slags mønster som dekker den normale hudfargen. Jeg ble veldig plaget med dette for ca 3 år siden, når det er på det verste blir eg lilla rød nesten. Det verste av alt er at jeg bare er 17 år og jeg føler jeg mister vennene mine. Jeg vil spille fotball men jeg kan ikke fordi jeg blir så rød. I tillegg får jeg veldig vondt i hele ansiktet mitt når jeg blir ekstremt rød.

Jeg føler jeg er blitt veldig sjenert på grunn av dette. Hadde jeg ikke vært så rød så hadde hele livet mitt vært annerledes. Jeg hadde gått på fotball, vært på fester, gått på gitarkurs osv. Det verste er på skolen. Jeg klarer ikke å konsentrere meg når jeg blir så rød. Føler det eneste som jeg tenker på da er at jeg må ut av klasserommet og i frisk luft for å dempe det ned litt. Jeg blir mest rød i høye temperaturer, inne og ute og når jeg blir flau eller blir stilt et spørsmål av læreren foran alle i klassen. Jeg føler meg alene på en måte, jeg vil bare være normal. Hvordan gikk du fram med legen og operasjon? Hva synes du jeg bør gjøre? Takk for svar. Hilsen Ole

jente 25 skrev 2009-11-19:

Hei, Noen som vil møtes i Oslo? Jeg har avtalt å møte Vivi (Fra foreningen rød) og en gutt på 27 med hyperhydrose om noen uker. Jeg er selv operert mot ansiktsrødme for ca 7 mnd siden. Ingen av oss andre har møttes før. Vi møtes på et sted ute i Oslo til et helt uformelt møte. Hvis noen er redd for å møte noen kjente kan vi avtale hva vi skal si hvis noen er redde for det. Jeg er også spent på å møtes og gruer meg litt, men her er vi jo alle i samme båt og alle vet hvordan det er å rødme/svette. Noen som sliter med rødme eller svette eller andre som har tatt operasjonen som vil bli med å møtes? Håper noen svarer meg.

Jente84 skrev 2009-11-20:

Hei, jeg skulle gjerne blitt med, men bor så langt unna.

jente 25 skrev 2009-11-20:

Hei! Dumt du bor så langt unna da, for hadde vært fint om vi ble litt fler enn 3 som møttes, også tror jeg det er veldig bra å møte andre i samme eller lignende situasjon som en selv. Husker da jeg slet med rødming at jeg følte jeg var den enste i hele verden som slet med det...men det er man jo så klart ikke:) Men takker for svar det viser jo at det er folk som leser hvertfall!

Til Øyvind: Så fint å lese at det går bra med deg! Jeg er selv operert for 7 mnd siden og som deg merker jeg at jeg svetter litt mer,(på ryggen) men ikke så mye at det er i nærheten av å bli et problem på linje med rødmingen. Har svetten "stabilisert seg" eller føler du at du svetter mer og mer? ev. når kom bivirkningene med at du svettet mer?

vivi skrev 2009-11-23:

Jeg har nå invitert flere og det gjelder både rødmere og de som sliter med svette i hender og ansikt. Jeg har foreslått uke 49 på Aker Brygge i Oslo. Hvilke dag det blir kommer jeg tilbake til, men det blir en ettermiddag rundt kl 17:30. Jeg har gjort dette mange ganger og jeg vet at selv om alle gruer seg så har alle hatt stort utbytte av det og angrer ikke etterpå at de var til stede. For dere som ønsker å komme kan dere sende meg en mail på adr. vivi.sandengen@gmail.com. Håper på stort oppmøte og ønsker alle velkommen til uformelle men konstruktive samtaler med mennesker med samme problemer som dere. Det er faktisk veldig givende endelig å kunne prate fritt med noen som forstår hva vi snakker om.

Øyvind skrev 2009-11-24:

Hei Ole. Skjønner at du har det veldig vanskelig nå. Kjenner ikke til det med at du er konstant rød i ansiktet og at du får vondt, men alt det andre er jo veldig likt.

Jeg synes også det med skolen var det verste. Jeg fullførte ikke skolen før etter operasjonen på Oslo Voksenopplæring. Familiemiddager og bare det å sitte i stua med mine nærmeste var vanskelig, hvertfall hvis det var varmt i tillegg. Nå er familiemiddager og den slags helt supert.

Som sagt i forrige innlegg så la jeg meg frivillig inn på psykiatrisk avdeling pga dette. Måtte komme meg bort. Ingen skjønte jo noe av det som skjedde med meg. Det praktiske rundt en eventuell operasjon er det nok flere her inne som er kvalifisert til å svare på. Du er jo også ganske ung. Håper du får noe ut av å lese mine svar. Det ordner seg, Ole. Kanskje jeg drar på det møtet i Oslo neste uke. Mvh Øyvind

Gutt21 skrev 2009-11-26:

Hei alle rødmere. Jeg skal til konsultasjon på Ahus om ikke så lenge angående operasjon. Bare lurte på hvor lang tid det tar fra selve konsultasjonen til operasjonen blir gjort? Har et håp om å få gjort det før juletider, men kanskje for mye å håpe på. Forøvrig gleder det meg å se at vi er flere i samme båt.

jente 25 skrev 2009-11-26:

Til gutt 21: Jeg opererte på Ahus i april i fjor. (vi var da en gruppe på 5 stk som de opererte omtrent det samme tror jeg). Jeg tror det var 3-4 mnd fra konsultasjonen til operasjonen. Hvor lang tid det tar nå, kommer helt ann på hvor mye de har å gjøre. Vi blir ikke prioritert først, for å si det sånn. Så jeg tviler på det blir før jul. Du må nesten spørre på konsultasjonen. Er det noen andre som nylig har operert som kan fortelle hvor lang ventetid det er nå?

Ellers vil jeg ønske deg lykke til. Jeg vet det er en tøff avgjørelse. Men tror det for de aller fleste som har et så stort problem at de velger å operere får det mye bedre etterpå.

Til øyvind: hadde vært veldig fint om du kom en tur også. Samme med alle dere andre som er inne og leser her. Det blir trolig i løpet av neste uke.

Anne 45 skrev 2009-11-26:

Jeg tok operasjonen for en måneds tid siden. Jeg hadde vært fryktelig plaget i mange mange år. Jeg unnlot å møte i flere og flere settinger, søkte dempet belysning på jobb så fort jeg hadde mulighet til å styre det. Jeg unnlot å si ting fordi jeg hele tiden satt og tenkte på at jeg kom til å rødme. MEN, jeg svetter mer enn jeg trodde nå etter operasjonen, både på rygg og mage. Er det i det hele tatt noe å gjøre med det? Har noen fått noe hjelp til det etter operasjonen? Jeg er redd jeg bare kommer til å gå i sorte og hvite klær framover. Kan det bedre seg med tida eller må jeg leve med plagene? Jeg føler jeg lukter svette hele tida og vil helst dusje flere ganger om dagen. Allikevel, det er kjempedeilig å slippe rødmingen.

gutt 17 skrev 2009-11-27:

Hei anne, jeg sliter med det samme jeg også. Jeg hater det, og det er bare grusomt kjipt at jeg ikke kan ha det gøy eller noe uten å tenke på det. Jeg blir bare deprimert hele tiden. Jeg hadde vært en annen person hvis jeg ikke hadde vært så rød i kinnene. Jeg søker dempet lys på skolen og sånn, og er alltid ute for å dempe rødheten. Jeg hater at det bare er meg på hele skolen som sliter med dette, tør ikke å gå til legen heller. Hva skal jeg gjøre?

:) skrev 2009-11-27:

Jeg er 13 år og rødmer masse. Jeg vet at det ikke er bare på grunn av aldren. Det er så irriterende å rødme, tør nesten ikke snakke med noen eller noe. Men jeg er jo bare 13 år, og hva skal jeg gjøre da? Min tante hadde også sånn rødming.(Har ikke snakket om det med henne). Hun dro til Sverige og opererte. Vet ikke helt hvordan det gikk, men hun var voksen da. Når jeg rødmer blir jeg egentlig veldig lei meg. Jeg tenker at folk disser meg. Det er ikke enkelt nei.

Rødfjes skrev 2009-11-29:

Har noen prøvd laser og hjelper det? Det skal fjerne blodkar.

Mann 60 skrev 2009-12-02:

Jeg har fått behandling med forskjellige lasere og IPL over en periode på 15 år. Det var imidlertid først etter behandling med Vbeam Perfecta hos Jon Langeland, Hudklinikken i Oslo at jeg ble kvitt det meste av rødheten.

vivi skrev 2009-12-04:

Det blir treff for de med rødme- og svetteproblemer mandag 7.12. kl 18:00 på Druen på Aker Brygge.

Det kommer både opererte og de som vurderer det, samt en som har vært igjennom en reversering av operasjonen. Fellestrekket for alle er at de gruer seg, men jeg har arrangert såpass mange treff at jeg vet at nervøsiteten fort løser seg opp. Alle sier etterpå at det er befriende endelig å få snakke med noen som forstår hvordan det er å leve med disse problemene.

Jeg ønsker derfor at så mange som mulig vil komme. Av praktiske grunner må dere sende meg en beskjed hvis dere tar mot til dere og ønsker å komme. Min adresse er vivi.sandengen@gmail.com.

Håper på stort oppmøte - Vivi

Gutt 21 skrev 2009-12-04:

Hei igjen. Trenger litt hjelp. Var på konsultasjon i går, der fikk jeg valget mellom 2 operasjoner, en som behandlet kun rødme, og et mer komplisert inngrep hvor man også fjernet håndsvette blant annet. Ble sagt at sistnevnte inngrep innebærte større risiko. Da jeg sliter med noe (men ikke altfor mye) hånsdvette er jeg usikker på hva jeg skal velge. Er det noen som har noen tips og/eller erfaringer hva gjelder de to ulike operasjonene? Kan også meddele at jeg snart skal opereres, blir utrolig spennende.

j20 skrev 2009-12-05:

Jeg har nå fått tak i den grønne kremen fra Biotherm, og den funker kjempebra. Det vises ikke at jeg rødmer når jeg gjør det og jeg har i det hele tatt rødmet mye mindre de siste dagene, fordi jeg vet at det ikke vises. Jeg anbefaler virkelig denne kremen, men det kan være lurt og bruke en god fuktighetskrem i tillegg, for den grønne kremen tørker ut huden litt.

Hos meg vises det ikke engang og det funker perfekt med mineralsminke over. Kremen er også ganske drøy, så jeg regner med å måtte kjøpe en ny ca hver andre måned.

Jeg må si at for dere som er gutter blir det litt verre, for man blir ganske hvit/ bleik i ansiktet av kremen, så man bør helst bruke sminke over. Til gutter vil jeg anbefale og kjøpe kremen + et matt mineralpudder, som man kan føre på ganske lett over med en børste. Det er hvertfall verdt et forsøk for de som ikke vil gå så langt som å operere.

Jeg er så blid og fornøyd om dagene at du aner ikke. Løp og kjøp! :)

gutt 17 skrev 2009-12-05:

Jeg vil gjerne bli behandlet med laser. Jeg tror jeg kommer til å få alt vekk da. Men hvordan får jeg det til? Er det noen som vet? Må jeg først til legen og fortelle han at jeg har en hudsykom i kinnene mine og det ødelegger mye for meg, så henviser han meg til en hudlege også får jeg laser? Er det sånn det fungerer?

Jente84 skrev 2009-12-05:

j20: Så bra at den funket. Jeg har og kjøpt den, men har ikke fått prøvd den enda. Men hvordan vet du at du ikke rødmer? Kjenner du likevel at du blir varm i ansiktet, eller er det også gått vekk? Jeg blir kokvarm i ansiktet når jeg rødmer, det er sikkert ikke uvanlig.

Ole31 skrev 2009-12-06:

Hei j20: hvor få man kjøpt et matt mineralpudder? Har du f.eks en direktelink på nettet her? Er ikke så veldig sugen på å stå på et parfymeriet å si at jeg skal ha et matt mineralpudder. Uten å knapt ane hva det er liksom.

Kommentarside:  1    2    3    4    5    6   7    8    9    10    11    12    13    14    15    16    17    18    19    20    21   


Diskuter rødme

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com