Kjerringråd logo

Rødme - kommentarer side 7.

Fortsettelse av kommentarer fra side 6 om rødme.

Beate skrev 2009-12-07:

Hei Ole31: Jeg dette mineralpudderet, da slipper du å stå i kø på parfymeriet. Men du kan jo bare late som at du skal kjøpe det for kjæresten din?

Ole31 skrev 2009-12-07:

Takk for tipset. Men ser man sminket ut om man påfører denne kremen + pudderet? Eller vises det ikke? Det er elativt uaktuelt for min del å se sminket ut.

j20 skrev 2009-12-09:

Nei, jeg blir som regel veldig varm når jeg rødmer. Men en av de første dagene, så begynte jeg plutselig å rødme her hjemme og det vistes ingenting, så siden har jeg bare tenkt at jeg har på meg beskyttelse og når jeg vet at ingen andre kommer til å se det så blir jeg litt mer sikker, sånn at jeg rødmer ikke i det hele tatt, så og si.

De få gangene jeg har rødmet, så har det gått over mye fortere enn det vanligvis gjør. Jeg klarer liksom å fortsette og holde hodet kaldt og tenke klart og opprettholde samtalen med den personen jeg snakker med, selv om jeg rødmer.

Jeg bruker et matt mineralpudder fra Clinique. Det kan helt sikkert bestilles på strawberrynet. Husk å kjøp en mineralkost også, og bare påfør littegranne, slik at det hvite ikke vises. Dette vil komme seg på under 500 kroner hvertfall, så jeg mener at det er absolutt verdt å prøve! Eller så har Bare i.d. mineralsminke mange gode mineralpudder som på en måte smelter inn i huden. Om det vises eller ikke spørs på hvor mye du tar på. Bare sørg for at du ikke kjøper pudder med glitterstøv i, som feks solpudder (det må du ikke kjøpe) Lykke til! Husk å skriv tilbake hvis det ordner seg/ funker.

Ole31 skrev 2009-12-09:

Takker, men har du muligheten for å linke direkte til hvilket pudder som er det beste? Var litt å velge i mellom der og jeg her helt fullstendig blank på slikt.

Nei, som du sier så har prisen ingenting å si. Jeg for min del betaler gjerne 100.000 for å bli kvitt problemet jeg. Så om ikke dette heller funker for meg, så er jeg nødt til å ta steget mot operasjon. Det er nok nå for min del.

j20 skrev 2009-12-12:

Ja, jeg vet ikke hvordan man legger inn link her, så jeg skriver produktnavnet.

Jeg har nylig hørt om dette produktet som skal være veldig bra: Produktet heter Pressed Base og er fra Glo Minerals (Hvilken fargetone du trenger må du nesten bestemme selv).

Her er en billigere variant, som jeg selv bruker: Color Adapt fra MaxFactor, og den er jeg veldig fornøyd med. Det er en flytende dekkstift, som du påfører med en svamp eller med fingrene.

Du kan også prøve Superpowder fra Clinique. Jeg fant det på strawberrynet for kun 26 kroner faktisk. Jeg er overrasket selv, for Clinique er ikke kjent for å være billig hvertfall.

Jeg vil si at det dyreste er å anbefale, men at du kan prøve med et annet først bare for å se om det dekker bra nok i hvertfall.

Den grønne kremen er også veldig dryg, slik at du må ikke påføre mye. Du ser nok at du blir litt hvitere i ansiktet også. Gå for en foundation/ pudder som er akkurat samme tone som hudfargen din, så skal det nok funke.

Det må jeg si er virkelig synd og høre, og jeg håper virkelig noe av dette funker. Lykke til!

Anonym skrev 2009-12-12:

Hvor lenge har du slitt med rødming ole31?

Rødfjes skrev 2009-12-13:

Ang laserbehandling: takk for svar Mann 60. Men må man gå flere ganger til laser? Fjerner det rødmingen ganske bra, og har det noe bivirkning i huden? Kan laserstrålene ødelegge noe når den fjerner blodkarene?

Øyvind skrev 2009-12-14:

Hei alle sammen! Var det mange som var på det møtet i Oslo forrige mandag? Hilsen Øyvind

Mann 60 skrev 2009-12-14:

Du må regne med flere behandlinger selv om Vbeam Perfecta er effektiv. Det kommer an på hvor mye rødhet du har i huden. Laserbehandlingen har ingen skadevirkning på huden.

anonym skrev 2009-12-15:

Fint å høre at operasjonen gjorde deg godt, Øyvind, og at du ikke angrer og har fått en bedre livskvalitet. Jeg synes nesten bare jeg leser negative kommentarer. Jeg tok selv operasjonen for ca en måneds tid siden, så langt tror jeg jammen jeg har blitt helt kvitt rødmeproblemet. Jeg sitter ikke lenger og er livredd for å rødme og jeg tør å si hva jeg mener. Kjempedeilig det, men må innrømme at svetten er plagsom, blir fort våt på mage, rygg og i lysken. Skjønner at det ikke har vært noe problem for deg. Jeg håper ikke det tiltar enda mer, men at det istedet kan roe seg litt. Jeg gruer til sommeren, varmen, lyse klær. Har du noen gang brukt noen medikamenter som har redusert svetteplagene? Takknemlig om du eller andre har noen råd å gi.

Ole31 skrev 2009-12-15:

Til anonym: Tja, hva skal man si? Har vel på en måte slitt hele livet. Kan jo godt fortelle min historie.

Hei jeg heter Ole og er alkoholiker... Ja ,slik føles det nesten å stå frem med problemet. Ingen som vet om at jeg har dette problemet, sikkert fordi jeg har blitt fryktelig dyktig på å skjule det. Skjule det på den måten at jeg prøver å unngå ting som jeg vet trigger rødmen. Ting som jeg innerst inne har veldig lyst å være med på. Men nå er det nok for min del. Nå står jeg uten jobb og min livs store kjærlighet er i ferd med å glippe.

For min del så tror jeg kun operasjon som løser mitt problem, å hadde jeg kunne fått operert i morgen så hadde jeg tatt tjangsen.

Det som trigger rødme hos meg har ikke så mye med pinlige situasjoner og det å bli flau. Jeg er tross alt blitt 31 år og blir vel egentlig sjelden flau. Mine triggerpunkter er gjerne varme, kulde, nervøsitet, ubehagelige situasjoner, dårlig humør, dårlig dag, ja litt følelsesmessige ting kan man gjerne si. Eller noe så enkelt at jeg har ligget å sovet veldig på den ene siden av ansiktet en natt.

Så et skrekkscenario for meg er en følgende dag: våkner med rødme. Kaldt ute. Nervøs. Jobbintervju i et varmt rom. Ut i kulden. Rett i et selskap med mange ukjente i et trangt lokale med klam og varm luft. Tipper trynet mitt hadde vært så sykt varmt og rødt at man lett kunne stekt et egg på det.

Min rødme er slik at når den slår inn for fullt, så går det ikke over når en evt situasjon er over. Nei enten må jeg sove noen timer eller så må jeg ut(helst når d er mørkt) å gå i 1 time eller evt kjøre meg en lang biltur med åpne vindu. Når rødmen er på det verste så blir ansiktet helt stivt å numment på en måte, og det fører til at jeg ikke klarer å være meg selv lenger. Humøret forsvinner, humoren forsvinner, smilet stivner og jeg vil egentlig bare komme meg hjem.

Er en oppegående fyr og som egentlig er sosial og faktisk ikke har noe problem med å være midtpunkt i sosiale sammenhenger. Men da må det sosiale helst foregå utendørs og da aller helst i 16-18 grader uten sol og gjerne med en lett bris. Så hadde hele livet foregått utendørs i det været så kunne jeg faktisk klarte meg ganske bra tror jeg. Men slik er det nå dessverre ikke.

Konklusjonen min er at NÅ må jeg gjøre noe. Det er ikke noe liv. Er heller ikke et liv å ikke kunne gjøre det man egentlig har lyst til. Går jo glipp av så mye muligheter både sosialt, kjærlighetslivet, utdanning og jobb. Jeg konkluderer videre på at bare jeg får bedøvd/kuttet den nerven som styrer dette, så vil jeg få et bra liv.

Men hvordan kommer jeg meg til konsultasjon på Ahus? Må jeg gå via fastlegen eller finnes det private leger med peiling på dette som kan henvise meg? Vil nødigst gå til fastlegen, det generelle intrykket er at man ikke blir tatt på alvor med et slikt problem. Har vært hos lege en gang og nevnte rødming var et problem for meg. Svaret var at det bare var sjarmerende og er noe man vokser av seg. Nå er jeg blitt 31. Nå har jeg skrevet mye her, ser jeg. Håper noen har noen tilbakemeldinger.

Gutt 33 skrev 2009-12-15:

Hei alle! Nå er jeg dritt lei av å rødme. Er det noen som vet om det arrangeres kurs for rødmere? Kunne tenkt meg et slikt. Operasjon er uaktuelt for min del. Har tenkt å angripe problemet istedet. Her har dere et tips som fungerer for min del:

Hvis jeg vet jeg skal holde en fremføring, møte el lingnende hvor jeg vet at jeg kommer til å rødme. Pleier jeg å ta meg en treningsøkt i forkant slik at jeg får litt farge i ansiktet. Da er jeg allerede litt rød å frisk i kinnene før jeg går inn i møtet og dermed er det ikke så lett å oppdage at jeg rødmer, tror jeg ivertfall.

anonym skrev 2009-12-18:

Jeg skjønner deg Ole, heter ole jeg og forresten hehe. Jeg har bare slitt med rødming i 3 år. Er bare 17 år. Jeg kjenner meg igjen i det du skriver, og jeg har de samme situasjonene jeg rødmer i. Jeg har en lys rød hudfarge fra før av i kinnene, men jeg kan bli nesten lilla rød når det kommer skikkelig. Situasjoner hvor det skjer er de situasjonene ole31 skrev ovenfor, varme, kulde, varme rom med varm luft, bare når jeg snakker med folk for jeg føler meg så dum for jeg er så rød at jeg ikke tør å se folk i øynene for lenge for jeg føler de ser så rart på meg. Jeg har hatt en kjæreste, og hun spurte hvorfor jeg var så rød i kinnene men jeg bare lo og sa ingenting, synd det med kjærligheten ole31. Jeg skjønner hvordan du har det, bare at du har hatt det lengre enn meg. Jeg er ganske sosial jeg og, men blir jo veldig beskjeden og tilbakeholden med dette problemet, jeg har bare snakket med min onkel om dette, og har sagt det plager meg. Han sier det er bare meg som kan gjøre noe med det, men det er jo det ikke for det er ikke noe psykisk. Jeg vil til legen men jeg er redd for at legen ler av meg eller som ole31 sier, at jeg vokser det av meg, og jeg er nesten 99 % sikker at jeg ikke vil vokse dette av meg. Jeg tror jeg skal bare hoppe i det og bestille legetime neste uke og si jeg sliter med hudproblemer, så får jeg se hvilket svar jeg får. Det er så mye jeg har sagt nei til, å være med på det jeg vil og si det jeg vil. Jeg vil prøve lasere men koster jo mye penger og har ikke så mye penger siden jeg ikke jobber, men vi får se. Lykke til alle sammen.

vivi skrev 2009-12-22:

Er for tiden uten email. Dere må ringe meg hvis dere ønsker kontakt. Det gjelder de som har skrevet epost til meg de siste 14 dagene.

Vivi

jente 25 skrev 2009-12-22:

Hei! vi var 5 som møttes i oslo. En med H.H. ,4 ETS opererte hvorav en som er reoperert. Det var veldig hyggelig og nyttig synes jeg.

Frøken Rød skrev 2009-12-23:

Er det mulig å få litt info i korte trekk om hva dere snakket om på møtet, dvs. hva disse opererte mente om operasjonen, hvordan de følte seg i dag, osv? Fint for de av oss som ikke var der.

gutt 20 skrev 2010-01-05:

Kan det dere snakker om her være rosacea? Har det noen fellestrekk, og vil behandling mot rosacea også hjelpe mot rødming?

gutt 17 skrev 2010-01-06:

Tror jeg og har rosacea og tror det har noen fellestrekk gutt 20.

jente26 skrev 2010-01-06:

Kan noen skrive hele navnet på denne biotherm kremen? De på estetique skjønte ikke overhodet ikke hva jeg snakket om. Tusen takk i så fall.

Camilla skrev 2010-01-08:

Jeg er veldig plaget av rødming. Jeg går på ungdomsskolen og syns det er veldig plagsomt at jeg blir rød i kinnene. Jeg blir det under fysisk aktivitet, når det er kaldt ute, hvis det er varmt og noen ganger helt uten grunn. Jeg vet ikke hvorfor det er sånn og jeg hadde gjort alt får å bli kvitt det. Jeg er en veldig sosial person, men det kan bli vanskelig til tider når denne rødmingen kommer. Siden jeg er skoleelev er det veldig vanskelig for meg å kunne ha fremføringer foran klassen fordi jeg vet at jeg blir rød i kinnene. De andre i klassen min pleier å nevne det når jeg har en fremføring og det gjør det ikke akkurat noe lettere. Jeg har prøvd foundation og masse annet, men det skjuler ikke helt. Demper bare rødheten litt. Går det an å ta operasjoner eller laserbehandling mot rødhet? Jeg er ei jente på 13 år og plages veldig av dette.

Rødfjes skrev 2010-01-10:

Takk mann 60. Har noen andre erfaring med laser Vbeam Perfecta for rødmingen?

Kommentarside:  1    2    3    4    5    6    7   8    9    10    11    12    13    14    15    16    17    18    19    20    21   


Diskuter rødme

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com