Kjerringråd logo

kjerringråd > rustflekker > rustflekker

Rustflekker - kjerringråd

Gloria pussemiddel er et godt kjerringråd mot rustflekker på for eksempel lintøy. Har du fått rustflekker på lintøyet eller andre tekstiler, kan du forsøke å fjerne det ved hjelp av pussemidlet. Dette er et pussemiddel for kobber, messing og tinn. Pulveret løses opp i litt vann til en tykk grøt og påføres flekkene i et tynt lag (bruk gjerne en q-tip). Etter 2-3 minutter skylles pussemidlet vekk (det avgir en sterk rosa farge og bør ikke sitte på stoffet for lenge). Dersom flekken ikke er gått helt bort, gjentas prossessen.

Rustflekker

Marit skrev 2010-04-04:

Hvor finner jeg Finns rustfjerner, som var så grei å ha for hånden?

Finns rustfjerner skrev 2010-04-06:

Har du prøvd å søke på denne siden? Hvis de ikke har Finns rustfjerner så har de kanskje andre som fungerer like bra om ikke bedre mot rustflekker?

Myoxocephalus skrev 2010-09-22:

Finns rustfjerner var effektiv fordi den inneholdt høye konsentrasjoner av natriumfluorid (NaF). Det er imidlertid ganske farlige saker, så den er ikke lenger lov å omsette i Norge. Trolig ikke i EU heller.

Julestri skrev 2010-12-12:

Det var ikke så lurt med gloria på den duken jeg har. Det ble nemelig hull så nå er det bare å kaste den hvite duken min.


Diskuter rustflekker

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere