Kjerringråd logo

kjerringråd > sår i munnen > sår i munnen

Sår i munnen - kjerringråd

Vi blir nesten alle smittet av et munnsår virus som heter Herpes simplex type 1, de fleste i ung alder. Har du sår i munnen eller munnsår, kan et godt kjerringråd være å smøre på tyttebærsyltetøy. Gjenta påføringen flere ganger til såret har grodd.

Sår i munnen

Anonym skrev 2007-01-21:

Et godt råd mot herpes er å stikke hull på blemmene så fort man kjenner at det gjør vondt, deretter renser man med vademecum en gang i timen. På natten smører man sink på sårene. Allerede dagen etter begynner sårene å gro. For å forhindre at blemmene i det hele tatt skal oppstå, kan jeg anbefale Longo Vital.

Anonym skrev 2007-01-22:

vademecum munnskyllevann eller....

Kautokeino skrev 2007-03-13:

Den funka ;)

Kine skrev 2007-06-21:

Jeg har fått herpes, fikk råd om å ha på før du spiser, så blir det ikke vondt.. har nesten aldri hatt det så vont i munnen før! Vademecum svei!

Thea skrev 2007-12-05:

Jeg har virkelig fått utbrudd av mye blemmer på leppene og mamma skal gifte seg i morgen, så jeg har lite lyst å gå pga. det :( ingenting hjelper, jo..

anonym skrev 2008-02-11:

Herpes klør fælt, fikk ett godt råd. Smør på honning, men ikke med hendene, baksiden av en ren skje for eks. Har hissige utbrudd på kroppen, honning hjelper meg.

Tulla skrev 2008-02-22:

Dette rådet om vademecum er til og med referert i Tønsbergs blad, men Vademecum er jo fryktelig sterke saker, også anbefale det på munnsår? Også stikke hull på blemmene? Gå heller på apoteket og kjøp en en salve som tidligere har vært reseptbelagt, nå får man en liten tube uten resept. Kombiner den gjerne med munnsårplaster også fra apotek, så er det borte på halve tiden. Dette var vel ikke noe kjerringråd men det hjelper, har nylig prøvd selv. Noen hurtigmetode finnes nok ikke, og husk at et utbrudd kommer ofte også i forbindelse med stress!

Malin skrev 2008-02-29:

Jeg har vært plaget med herpes munnsår i mange år, men fikk rådet av en gammel mann om å ha vademecum på en bomullsdott å rense blemmene. Jeg stikker ikke hull på de først,men gjentar dette mange ganger daglig, det desinfiserer og blemmene tørker fort ut. Det anbefales.

ano skrev 2008-04-13:

Kan honning funke mot kviser?

Lalla skrev 2008-10-20:

Liker kjerringråd og alternative metoder, men mot mine munnsår sverger jeg til vanlig medisin. Smører det på med en gang en kjenner antydning, og det blir ikke flere blemmer, og dem man har blir ikke større.

Mormor til 2 skrev 2008-11-14:

Har noen råd om sår tunge og blemmer på den?

Ingeborg skrev 2008-12-31:

Jeg får utrbudd hvis jeg ikke er flink til å bruke solfaktor på leppene eller i forbindelse med forkjølelse. Men jeg får det også hvis andre venninner låner lepomade av meg. Så selvom du kanskje føler deg litt kjip, vil jeg råde deg til å holde lepomadene dine for deg selv. Jeg sverger til Antix, som er det beste jeg så langt har kommet over. Dette fåes respeptfritt på apoteket. Jeg anbefaler deg som en hovedregel å holde munnsåret rent, og ville vært forsiktig med kjerringråd som kan forverre såret.

MsJ skrev 2009-01-11:

Har en datter som er plaget av sånne utbrudd og det som vi har funnet ut er mest effektivt er å smøre på rein aloe vera fra planten.

Gunn skrev 2009-01-28:

Jeg får ofte munnsår ved soling og når jeg spiser appelsin uten å vaske hender når den er ferdigskrellt. Vask hender. Og pass på at du aldri lar leppene bli tørre, smør noe på med en gang man kjenner at de blir tørre. Bruker selv Vectavir når jeg først får utslett. Starter man med en gang det begynner å klø kan du stoppe angrepet.

Hanne skrev 2009-02-12:

Jeg er 14 år og får munnsår en gang i kvartalet. Jeg har prøvd alt. Bortsett fra det med vademecum. Jeg bruker mest myrratinktur. Det tørker ut såret fort og er lite smertefullt.

Vondt i munnen skrev 2009-02-27:

Akkurat nå har jeg flere munnsår i munnen. Kan nesten ikke spise,snakke. Jeg vet at vitamin C sprer enda mer herpes simplex virus, men har brukt flere forskjellige medisiner, ingen av de har påvirket munnsåret. Det eneste som jeg er enig om er at munnsår kommer fra stress.

Elvis skrev 2009-03-31:

Munnsår kommer bl.a fra nedsatt immunforsvar, og dermed kan det også komme fra stress, som jo kan sette ned immunforsvaret. Vademecum er sterkt, men min erfaring er at hvis det først nærmer seg utbrudd, da er det sterke saker som teller. Jeg bruke teatree olje, det har nok mye samme effekten som vademecum. Men som forebyggende forsøker jeg å bruke lypsyl med uv filter når jeg er i solen, jeg er observang når jeg kjenner at kroppen er i ulage. Og kanskje aller viktigst, jeg prøver å være flink å få nok hvile. Søvn er kanskje den enkeltfaktoren som har mest å si for helsen vår mener jeg. Noen enige, uenige?

Mr Vademecum skrev 2009-05-19:

Prøvd vademecum for første gang nå, og det ser ut til å fungere utmerket. Anbefales, selv om det svir greit til å begynne med.

Anonym skrev 2009-06-22:

Er det meningen at man bare skal bruke Vademecum eller skal man først stikke hull på blemmen? Hvor lang tid vil det ta hvis man bare bruke Vademecum? Hvor lang tid vil det ta hvis man sprekker blemmen og så bruker Vaddemecum? Har dere andre noen tips hvis man har i nederst i munnen på den linja?

anonym skrev 2009-06-26:

Noen tips mot såre mandler? Det er veldig vondt å svelge.

Kristin skrev 2009-06-28:

Det beste mot herpessår er L-Lyside, som er en aminosyre. Desverre er den ikke å få kjøpt i Norge, men dra til sverige og bunkre opp. 2000 gr. når du kjenner antydning til herpes og de bryter aldri ut.

Kommentarside: 1   2   


Diskuter sår i munnen

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere