Kjerringråd logo

kjerringråd > sen fødsel > sen fødsel

Sen fødsel - kjerringråd

Et kjerringråd for å sette igang en fødsel raskere er rett og slett kanel. Kanel skal virke stimulerende på livmoren. I tidligere tider ble kanel brukt som kjerringråd under en fødsel for å forsterke fødsels-veene. Kanel kan inntas som te ved å legge vanlige kanelstenger i vann som koker. Kanel kan spises i store mengder på grøt og rømmegrøt påstås jo å være effektiv i seg selv mot sen fødsel. Kanel kan også blandes med vann til ei tykk guffe som spises med en skje.

Sen fødsel

j.b. skrev 2007-08-08:

Virker kanel ETTER fødsel,- og ved menstruasjon også bra?

deg skrev 2008-01-04:

Har hørt at å gå i trapper, sykle, sterk mat skal hjelpe til å sette i gang fødsel.

Missi skrev 2009-09-21:

Jeg har hørt at man ikke skal spise sterk mat hvis man er gravid.

Meg skrev 2010-02-23:

Det er klart du kan spise sterk mat når du er gravid. Men det kan forverre halsbrann om man sliter med det. Når en ammer derimot, skal en vere forsiktig.

Sussi skrev 2010-03-12:

Det jeg har hørt er at du kan ta 2 dl melk og 1 ss margarin, varm dette til smøret har smeltet og drikk det. Dette skal vist virke inn på livmora. Er du ekstra oppfinnsom så putter du en stor desj med kanel i. Vet ikke om det virker, men skal begynne å prøve om ca. 2 uker.

Kalle Kanon skrev 2010-10-23:

Jeg har et berg av et kvinnemenneske som sitter her og roper etter kanel nå etter å ha lest dette kjerringrådet. Men noe kalving har det ikke blitt. Vurderer kanel andre plasser, for å si det slik. Noen som vet om det funker?

Gravid skrev 2011-03-08:

Kanel er farlig å spise i store mengder når man er gravid, så dette kjerringrådet anbefales ikke.

anonym skrev 2011-04-11:

Hvorfor er det farlig med kanel da?

anonym skrev 2011-07-20:

Det er den første jeg har hørt som sier kanel er farlig i svangerskapet. Det er jo ikke det, det hjelper bare til modenhet.

anonym skrev 2011-08-25:

Bland 1-2SS Lakserolje i havregrynsgrøt med mye fløte og sukker, alle jeg kjenner som har prøvd dette har havnet på føden i løpet av natten.

Gravdi skrev 2011-10-14:

Lakseolje anbefales ikke. Det er farlig og kan føre til stormrier noe som resulterer i at barnet får for lite oksygen under fødselen.

BR skrev 2011-11-30:

Det er farlig med jevnlig høyt inntak av kanel, enten man er gravid eller ikke. Storforbrukere av kanel bør begrense inntaket, advarer Mattilsynet. For mye kanel kan gi leverskader. Små barn er mest utsatt.


Diskuter sen fødsel

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com