Kjerringråd logo

Senebetennelse - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om senebetennelse.

Viv skrev 2008-08-06:

Til Pianist: Jeg tror ikke det skal ha noe å si hva man varmer dem opp med, det kan da ikke være viktig. Jeg regner med at det er kun for å gjøre kålbladene mykere.

Nenja skrev 2008-08-19:

Hei, Nenja her igjen! Ville bare si at jeg prøvde Birgittes råd med frossene grønnsaksposer, og nå er armene mye bedre. Jeg er nesten normal, faktisk.

Hanne skrev 2008-08-25:

Til Nenja: Brukte du frosne grønnsaker mange dager på rad? Til kålbladbrukerne: Bruker man kålblader hver natt?

Kålbladbruker skrev 2008-08-25:

Hei Hanne, kålbladene brukte/bruker jeg til at smertene forsvinner. De kommer av og til tilbake men da er det jo bare å kjøre på med samme behandling igjen. Ellers har jeg funnet en del gode tips, og da ikke bare om senebetennelse, i denne boka.

Hanne skrev 2008-08-28:

Til Pianist: Hvordan går det? Har du prøvd kålbladene? Har en datter som har piano som hovedinstrument på v.g. skole og skal spille helst 2 timer hver dag. Hun sliter med senebetennelse. Kjedelig når alt du vil gjøre her i verden er å spille piano.

Anonym skrev 2008-09-06:

Prøvde akupunktur for min sene betennelse i albuen, ble bra med en gang.

Optimist skrev 2008-09-11:

Huff og huff, jeg vil ikke ha dette så lenge som noen her beskriver. Har ligget hjemme med smerter i armen/håndleddet i over en uke nå, og knasker smertestillende. Har så vondt at det er nesten umulig å sove om natten. Hjelper å ise ned, men hadde aldri trodd senebetennelse kunne være så vondt. Holder armen helt i ro etter anbefaling fra legen, men blir i tvil når jeg leser at det også er viktig å holde området i bevegelse for å øke blodgjennomstrømningen. Fingrene mine er jo helt vissne.

Jokkoz skrev 2008-09-16:

Husk at nok søvn og bra kosthold også er faktorer som spiller inn i en hvileperiode. Og hold deg aldrig helt i ro. Tren hver dag men tren alternativt hvis nødvendig.

Snekker skrev 2008-09-26:

Nå må dere ta dere sammen. Har hatt kronisk senebeteennelse i over seks år nå. Det eneste som hjeper er å ignorere alle syptomer, jobbe som vanlig. Slutt å syte.

Dagfin skrev 2008-09-29:

Har prøvd kålblad mot et parti psoriasis, med åpne kløsår og ubehagelig og vondt stivt parti. Etter 24 timer forsvant psoriasisen, og sårene lukket, og blodrester borte. Det som er igjen er en rød flekk på stedet. Den er signalrød men hva som vil skje fremover nå vet jeg ikke. Tipseren fortalte at psoriasisen forsvinner for år om gangen. Gleder meg!

Tone skrev 2008-10-02:

Hører dere snakker om varme og kulde for senebetennelse. Varme for betennelser og generelt skader i kroppen er ikke farlig, tvert imot! Jo mer varme, desto bedre blodsirkulasjon blir til det til det betente området. Og som vi vet så frakter blodet næring ut til kroppen og tar med slagstoffer tilbake. Et betent område vil få opphopning av slagstoffer som vi ikke har behov for, så kroppen vil naturlig forsøke å bli kvitt disse ved å øke blodsirkulasjonen til dette området. Hvorfor stoppe denne blodstrømmen med kulde? I tillegg er varme omslag smertedempende.

Pauline skrev 2008-10-06:

Noen som har prøvd den metoden med kålbladet og har litt kvitt betennelsen? Har betennelse i ankelen og har hatt det i ett år nå. Jeg går danselinja på vgs og jobber også som danselærer. Håper det går an å bli kvitt det.

Pianist skrev 2008-10-22:

Til Hanne: din datter er i samme situasjon som meg! Hun må love å gjøre akkurat som fysioterapeuter sier, hvis hun ikke har en fysioterapeut, skaff en øyeblikkelig. Jeg sliter fortsatt med betennelsen, men gir meg ikke før den er borte, uansett hva. Piano er forhåpentligvis karrieren min, og jeg vil ikke la det gå fra meg. Kålbladene fungerte dårlig, det eneste som skjedde var at det stinka svett kål av meg. Så ta dette så seriøst som mulig. Jeg må allerede antakeligvis utsette høyskolen et år, og det er veldig kjedelig.

Til Snekker: Det der er idiotisk. En dag kommer armene dine til å ikke fungere mer. Kroppen gir symptomer for å si ifra at skaden kan føre til dysfunksjoner, hvis man ikke hviler. Å ignorere smerter er meget korttenkt, du er ikke tøff.

Singh skrev 2008-10-28:

Jeg prøvde dette (Kålblader) på meg selv. La kålblader på armen en hel natt. Dagen etter ble smertene borte med en gang. Jeg synes at dette er en god råd som er blitt presentert her. Hvis noen har hatt sånne plager i lengre periode så foreslår jeg å prøve det en gang.

Hilde skrev 2008-11-06:

Smør på med Ibux-krem (kjøpes på Apoteket), og gjør det du pleier (den bevegelsen som forårsaker senebetennelsen). Det gjør vondt til å begynne med, men etter en stund går det over.

Sol skrev 2008-11-23:

Hei. Jeg har selv betennelse i armen og skulderen og i mitt tilfelle kommer det fra nakken. Jeg går og tar noe man kaller for IMS, dvs noe av det samme som akupunktur. Han jeg går til er utdannet lege også. Dere kan lese mer om dette ved å søke på IMS på nettet. Det jeg kan si er at for meg føles det bedre for hver behandling. Legen kaller det jeg har for Kort muskel syndrom - og at musklene har blitt korte pga stress. Jeg tenker at det er psyksik stress fordi kroppen husker påkjenninger en har hatt - og så setter det seg som smerter f.eks senebetennelser. Tror man kan bli frisk av hva det måtte være. Vi må prøve så godt vi kan og fokusere på positive ting. Stå på. La oss bli kvitt det som hemmer oss i å leve fullt og helt. Lykke til fra meg

David skrev 2009-01-06:

Hei, jeg fikk en løsning på min senebetennelse etter 7 år. Jeg tok en kikkehullsoperasjon i skulderen, operasjonen tar ca 15 min og er gratis og ingen smerter i forbindelse med operasjonen. Gå via fastlegen og be han ordne time på sykehuset for konsultasjon der med lege før operasjonen. Det finnes sikkert forskjellige senebetennelse men i mitt tilfelle var det i skulderen og legen sa at det er litt trangt for muskelaturen pga benene i armen og skulderen kommer sammen når du feks løfter armen betennelsen gjør også at det hovner opp og alt blir trangere. Under operasjonen så freser de bort litt av benet for å gi god plass til muskulaturen pluss de fjerner betennelsen en slags pute som var blitt dobbel størrelse, den vil vokse ut igjenn av seg selv til vanlig størrelse etter operasjonen. Det er nå 3 år siden operasjonen og jeg er fortsatt helt frisk. Før fikk jeg betennelse som kom og gikk etter som arbeidet mitt var, jeg måtte si opp 3 stillinger pga. senebetennelsen som alltid kom tilbake, selv om jeg tok 6 mnd pause fra jobb. Men nå er jeg helt bra har kun kjent små symtom et par ganger ved hard belastning av armen men egentlig ingen problem. Trodde jeg kom til å lide resten av livet og legen min anbefalte ikke operasjon men jeg hørte på en eldre mann som hadde smerter hver natt i armen helt til å tok kikkehullsoperasjon. Han har ingen smerter lenger. Sjekk med legen din om dette er noe for deg.

Skrekkslagen Gitarist skrev 2009-01-21:

Jeg har egentlig bare tendenser til senebetennelse, men er redd for å få det kronisk. Tror jeg skal prøve kålbladene. Ellers hørtes is lurt ut. Og jeg tror det varierer fra person til person akkurat hva som virker og ikke.

Treningsnarkoman skrev 2009-02-06:

Jeg har gått med senebetennelse i snart 3 mnd nå å begynner å bli ganske lei av å ikke kunne bruke armen. Har fått medisin av legen, gått til kiropraktor, gått til aktupunktur og sonebehandling, ingenting hjelper. Har også prøvd peppermyntolje og is, de 2 siste har jeg funnet ut at tar smerten vekk, men det kommer tilbake med en gang jeg bruker handa. Har bare brukt dette noen dager så det kan være det hjelper ved lenger bruk (holder ennå på og eksprementerer). I kveld har jeg også surret kål rundt handa så får vi se om dette funker. Skal legge inn nytt innlegg om hvordan dette har funket på meg om noen dagen. Men som sagt av andre her så tror jeg også det er litt fra person til person hva som funger på hver enkelt. Hvis dere har så vondt som meg så skader det vel ikke å prøve alle disse rådene for det kan vel ikke bli værre?

Treningsnarkoman skrev 2009-02-08:

Det er nå kveld for 2. dagen med kål rundt armen å jeg må si det har vært fantastisk. Har idag brukt armen til normale ting å smerten er minimal. Er ikke blitt helt frisk, men er på bedringens vei. Ser ut som kålblad faktisk funker. Kommer nytt innlegg om ett par dager så får vi se hvordan det videreutvikler seg.

gitarist skrev 2009-02-27:

Hei, har hele tiden vondt i hendene og armene og blir litt smågal av å ikke kunne spille gitar. Skal prøve det kålblad trikset. Har hatt vondt i over en mnd nå. Er det ellers noen som har noen tips rettet mot gitarister med senebetennelse?

Kommentarside:  1    2   3    4    5   


Diskuter senebetennelse

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com