Kjerringråd logo

Senebetennelse - kommentarer side 3.

Fortsettelse av kommentarer fra side 2 om senebetennelse.

lano skrev 2009-03-30:

Det er greit og prøve kålblad, skal kjøpe i morgen. Har slitt med kroniske smerter i 1 år nå. Har prøvd mye behandling, men kål er jo billigt også. Skriver åssen det går.

Lykkeliten skrev 2009-04-02:

Jeg fikk først senebetennelse i venstre håndledd. Etter å ha vært hos fastlegen fikk jeg betennelsesdedmpende tabletter som ikke har hjulpet i det hele tatt. Nå har jeg i tillegg fått betennelse i begge armene og er ganske lei. Kan jo ikke akkurat la være å bruke armene liksom? I kveld skal jeg legge meg med kålblader på alle de vonde stedene. Hvis det hjelper skal jeg skrive inn et nytt innlegg.

Ana skrev 2009-05-09:

Jeg har senebetennelse i begge håndledd. Jobber på kontoret, kan ikke holde kulepenn uten å føle smerte. Har time hos lege neste uke, men tror ikke det kan hjelpe. Jeg er helt enig med en av kommentarene at man må bare unngå de bevegelse som utløser betennelse.

Hmm skrev 2009-05-27:

Jeg er har fått senebettenelse i håndledd, begynte med skinne idag. Jeg har faktisk blitt mye bedre, men det jeg lurer på er funker denne kålmetoden? Og når vet man at senebettenelsen er helt vekk?

May skrev 2009-06-06:

Har hatt senebetennelse under føtttene 1 år og begynner å bli utålmodig. Et tips om en stift som virker mer effektivt enn tigerbalsam? Kan jeg få mer om info om den? Har noen prøvd kinesisk medisin? Jeg tenker at kroppen trenger hjelp til helbredelsesprosessen. Videre er det viktig å ha tro på at man blir bra og aldri gi opp.

Anine skrev 2009-06-11:

Hvorfor virker kålbladene? Hvilke stoffer er det i dem som gjør at det virker? Og hvilken kål bruker man, vanlig hodekål?

Ole skrev 2009-06-14:

Jeg vil bare nevne om en forholdsvis ny behandlingsmetode (som ikke er et kjerringråd) mot senebetennelse som heter radial trykkbølgebehandling. Har ikke prøvd det selv men det virker som det kan hjelpe. Suksessrate på 77% ved kroniske tilfeller sies det.

Guten skrev 2009-07-10:

Hallo folkens, jeg har fått senebetennelse i håndleddet pga oppussing av hus, noe jeg ikke gjør hver dag. Det er mange gode tips her. Jeg lurte litt på om slike Israelsprodukt kan virke mot betennelsen? Har noen erfaring i bruk av dette?

Pianist skrev 2009-08-20:

Til Ole: Har prøvd trykkbølgebehandling, kan virke som om det har en effekt. Jeg var helt fin i armene mine i noen måneder, men det kom tilbake. Til gitaristene her: Skaff dere lærer, hvis dere ikke har det, og be dem sjekke over teknikken deres. Hvis du allerede har lærer, vurder å bytte. Som regel er stive og anspente armer den mest vanlige grunnen til betennelse hos musikerer, samt dårlig oppvarming og for lange øvingsøkter (øv toppen 30 min. av gangen). Jeg anbefaler også folk her til å prøve osteopati og/eller kiropraktor, for de som ikke har prøvd det. Det er ikke alltid betennelsen sitter der man tror, og de sjekker hvilke andre steder betennelsen kan komme fra.

Christian skrev 2009-11-07:

1. Gnuing er bra, viss en fysioterapaut gjør dette, og han vet hva han gjør.

2. Kulde mot overbelastningsskade (det alt for mange kaller senebetennelse) er fint i akutte tilfeller.

3. når tilstanden ikke lenger er akutt anbefales det varme da varme frigjør slagstoffer i kroppen, samt kan fjerne litt smerter.

4. den BESTE måten å bli kvitt overbelastningsskader på er å trene. Har selv gått med overbelastningsskade (diagnosert som senebetellese) i armen i over 7 mnd, først etter 2 mnd med fysioterapi (middels nytte), og 3 uker med hard trening til armen (mye nytte) er i det minste jeg på bedrings vei.

Tren deg frisk igjen!

Nosha skrev 2009-11-19:

Det er mange gode tips. Jeg skal prøve kålblader. Men jeg har fått tips om blanding av ingefær og honning.

Eline skrev 2009-11-22:

Jeg har hatt senebetennelse under foten siden september og har ligget med kålblader i to netter og, tro det eller ei, jeg er blitt bedre.

Eline skrev 2009-11-24:

Men ikke helt bra må jeg få sagt, men det roet seg litt.

Nite skrev 2009-12-08:

Til informasjon: da jeg gikk til min fastlege fikk jeg streng beskjed om IKKE å massere det, min fastlege er også idrettslege så jeg regner med at han har rimelig peiling på dette. Han fortalte at fysioterapauter ofte masserer det, og at det er helt feil, og at jeg derfor ikke skulle gå til en fysioterapaut. Han sa at det er en betennelse, og er i grunn som et åpent sår (man masserer vel ikke åpne sår?). Det eneste som hjelper er å holde det i ro, og gjøre andre bevegelser enn de som har ført til betennelsen.

Et spørsmål: jeg lurer på hvordan i all verden kål kan hjelpe mot dette? Kål har vel ikke så små molekyler i seg så det kan trekke ned i huden?

Renholdsbetjent skrev 2009-12-11:

Har nettopp fått tennisalbue,. Det er vondt første gang, men nå er armen bare sår og det brenner. Godt å vite at det er folk her som har prøvd ut forskjellige ting, som er til god nytte for meg. Har hatt det i 2 uker nå og er så gira på å få det vekk, så jeg kan komme meg tilbake til jobb. Jeg er lei av å være hjemme, men de kålbladene skal jeg prøve. Ha en fin dag :)

Christian skrev 2009-12-15:

Nite: da får vi håpe din godeste fastlege ikke har bommet på vurderingen sin. Senebetennelse er i 90% av tilfellene en feildiagnostering. Masasje fra fysioterapaut har i det minste hjulpet meg.

Det å holde seg i ro er tull og tøys. Det fjerner smertene, men tvert du begynner igjen kommer det tilbake. Å holde seg i ro er en idiotisk måte å kurere problemet, fordi du får nedsatt muskelatur i området. Resultatet er at du blir mye svakere og lettere utsatt i senere tid.

Styrketrening og varmebehandling ser ut til å være best løsning. Nå snakker jeg om det som de fleste fastleger betegner som senebetennelse men som egentlig er snakk om overbelastningsskade. Dette er ikke legenes sterkeste område.

Lars - far,bassist og gitarist skrev 2009-12-29:

Skal prøve kålbladene jeg, er verdt forsøket. Jeg har vært plaget med dette i 3 mnd. Nå er jeg så frustrert og funderer egentlig på om jeg kan fortsette å spille. Dårlig kombinasjom å ha senebetennelse og være pappa til en på 16 mnd og ei på snart 7 år.

lars skrev 2010-01-10:

Hei, har også kjørt på en smell. Av hva jeg har lest her av innlegg så langt så virker det som at opptrening av området eller kikkhull operasjon er tingen.

Blir skremt når jeg ser at det er folk som har hatt det i opp til 6 år, og undrer meg om det er feilbehandling eller folk som har gitt opp. Har hatt et halvt år nå på rompa uten for mye bruk av håndleddet (der jeg har fått skaden) da jeg hørte at det eneste som var var å gi det tid og hvile. Det jeg sitter igjen med er et håndledd som forsåvidt ikke verker, men så fort jeg gjør småjobber hvor jeg må ta i litt, så er det som det altid har vært, virker vondt og betennt.

Lurer på om det er noen som heller kjenner til folk som har blitt kvitt det og hvordan de har fått det til.

tutti skrev 2010-03-30:

Jeg har prøvd kålblader på senebetennelse med veldig godt resultat. Lå med det om natten 4-5 netter og vekk var betennelsen. De sier at å stryke kålbladene gjør at en åpner opp porene i kålbladene. Det går helt fint med kalde blader også.

Ikkitokki skrev 2010-04-03:

Slapp av lenge, det er det eneste som hjelper. Gjør det veldig vondt demper du det ved å ta en ibux og en paracett når du legger deg, da får du en god natt søvn.

Chrizza skrev 2010-04-22:

Kjæresten min har hatt senebetnennelse under føttene i 4-5 år nå. Han blir ikke bedre, men bare verre. Noen tips? Jeg maserer han under føttene nesten hver dag. Han blir bedre der og da, men nesten dag er det tilbake til samme smertene. Han har betennelseskuler på senene, kjenner jeg når jeg maserer han.

Kommentarside:  1    2    3   4    5   


Diskuter senebetennelse

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere