Kjerringråd logo

kjerringråd > senebetennelse > senebetennelse

Senebetennelse - kjerringråd

Senebetennelse oppstår som regel av uvant eller langvarige gjentagende bevegelser. De som har senebetennelse vil oppleve det som smertefullt å bevege den delen av kroppen som er betent. Det være seg om du har senebetennelse i håndleddet, skulderen eller kneet. Et råd mot senebetennelse er rett og slett kålblader. Det du trenger er følgende:

  1. Kålblader
  2. Strykejern
  3. Strykebrett
  4. Senebetennelse

Dette blir et bra omslag for senebetennelse. Legg kålbladene på strykebrettet og varm dem opp med strykejernet. Dette vil gjøre bladene myke slik at de lett kan brukes som omslag. Legg dem der du har senebetennelse og fest dem med tape eller gasbind. Omslaget skal ligge på om natten. Etter hvert blir plagen borte og du kan nyte en tilværelse uten senebetennelse. Man slipper da hovne ledd og smertene vil forsvinne sier innsenderen.

Senebetennelse

Anonym skrev 2006-12-29:

Dette skal jeg jaggu teste, har fått kortison sprøyte idag- skader vel ikke dette.

Anonym skrev 2007-01-31:

Det her MÅ være kødd.

Ally skrev 2007-08-30:

Ja det må være kødd....Trodde varme gjorde betennelsen verre jeg. Synd for de som prøver ut dette og blir verre.

Momsa skrev 2007-10-04:

Dette er IKKE kødd. Det er et gammelt og velprøvd middel, og jeg kjenner flere som har brukt det og blitt friske. Senest hyttenaboen vår, da han fikk trøbbel med skuldrene sine sist vinter.

Kristin skrev 2007-10-18:

Har hatt senebetennelse i flere måneder i albuen. Det forsvant etter en kortisonsprøyte og 3 ukers hvile. Begynte igjen på jobb og fikk vondt etter 2 dager. Vil jeg aldri bli bra?

Tonje skrev 2007-11-13:

Jeg har hatt senebetennelse i skulderen i 9 mnd nå. Jeg har vært sykemeldt en liten stund også. Samme hva legene prøver på så blir det ikke bedre. Ikke engang kortisonsprøyte hjalp, blei bare verre jeg! Så dette skal jeg prøve, kan jo hende det funker. Hadde vært sprøtt om det gjorde det seff ;) hehe... men har jo prøvd alt annet så.... som jeg forstod det av innlegget så skal ikke kålbladene holdes varme. De skal bare varmes sånn at de blir myke nok til å formes rundt det området man har vondt. De vil jo kjøles ned forholdsvis fort.

Meg skrev 2007-11-24:

Senebetennelse forsvinner ALDRI, når man først har fått det hjelper det lite med trening og betellsesnedsettende tabletter. Det eneste man kan gjøre er å unngå de bevegelsene som framkaller betennelsen. F.eks begynne i en annen mindre belastende jobb.

Viktor skrev 2008-01-03:

Nå ble jeg deppa av de kommentarene as, jaja, da får jeg bare ha senebetennelse for resten av livet mitt. (Jeg vil trene!)

Benedikte skrev 2008-01-03:

Jeg er overbevist om at man kan kurere senebettenelse. Jeg har det i begge albuene og hendene og skal ut i sykemelding nå. Jeg er kokk, og har heller ingen planer om å skifte yrke. Der verdt å prøve kålblader.

annie skrev 2008-02-15:

Å si at en ALDRI kan bli frisk av noe er ganske frekt og tåpelig sagt! Vertfall her inne hvor folk søker råd når en gjerne har prøvd alt annet.Senebetennelse KAN fås vekk! Men folk er forskjellige og fordi en behandling ikke virket på noen, så kan den virke på andre. Og det er ikke 100% sikkert at det er senebetennelse en sliter med fordi legen påstår eller tror det er dette. Andre sykdommer er feks: Artrose, Slimposebetennelse, Slitasjegikt, Tennisalbue, Musesyke, Karpal tunnel syndrom, Sener i klem osv. Det er mange terapiformer en kan benytte seg av også, utenom leger og medisin. Feks: Fotsoneterapi (Som er veldig effektivt), Healing, Fysioterapitrening (Behandling og massasje er ikke å foretrekke da dette bare forverrer skaden), Homopati, Aromaterapi osv. Noen seier en bør holde armen mest mulig i ro, og noen seier en bør tøye ut å bevege seg mest mulig. Dette må man finne ut av selv. Men jeg tror en kombinasjon av de begge er det rette- Ikke bevege for mye, og ikke for lite. Uansett-lykke til:)

PS: Kål virker på de fleste jeg kjenner og har hørt om hvis det er kun betennelse det dreier seg om.

Ju-ju therapist skrev 2008-02-29:

Senebetennelse kan være mangt, ikke alltid senen. Det bør undersøkes av fagfolk slik som lege, fysioterapeut, naprapat, kiropraktor, homøopat eler osteopat. Ved akutte tilfeller kan is og avlastning hjelpe.

gitarist skrev 2008-03-12:

Senebetennelse kan bli kvitt på mange måter. Man kan oppsøke, fysioterapeut, akupunktør, naprapatbehandling, kiropraktor.. Alle vil komme med forskjellige løsninger, men det kan summeres opp til noe ganske så enkelt. Betennelsen må ha hvile helt til det ikke gjør vondt lenger. Da må man sakte men sikkert trene opp de områdene som har blitt betente. Har selv hatt kronisk senebetennelse i 5 år, men er først det siste halve året jeg har fått oversikt og vet hva som må gjøres. Uansett hvilken lege du går til, så er poenget å få høy blodgjennomstrømning i området, som man får ved trening. Det gjelder bare å ha tålmodighet

Malle skrev 2008-04-01:

Kålbladene virket !

røreggern skrev 2008-04-17:

Fikk tak i en sjelden smørestift. Blir brukt av proffe massører. Den brenner 10 ganger værre enn tigerbalm. Utrolig effektiv. Lindrer smerten og øker blodgjennomstrømmingen. Etter et par uker har jeg blitt mye bedre. Har ikke hatt noe hvile, jobber som bare det. Smører et par ganger i løpet av arbeidsdagen. Det er ikke et kjærringråd, men overaskende bra for meg.

Sol skrev 2008-04-17:

Går an å operere vekk senebetennelse også. Det fikk jeg gjort og har hatt null plager etterpå. Det anbefales på det sterkeste.

birgitte skrev 2008-04-23:

Man kan bli kvitt senebetennelse. Og når man sier senebetennelse kan det også være betennelse i muskulatur. Kanskje ikke så viktig hva det heter, men å bli kvitt det. Har du vondt, la det hvile helt til det er gått over. Ikke stivne, litt bevegelse, ingen belastninger. Isbeslag kan lindre og hjelpe. Bruk en pose frosne grønnsaker og legg på i 20-30 min. Dette øker blodgjennomstrømingen og lurer kroppen til å tro det er no galt og sender hvite blodlegemer til stedet. De slåss mot betennelse. Ibux, tabletter eller salve er om ikke smertedempende også betennelsesdempende. Om smertene er for store virker de nok ikke så mye, kun mot betennelsen. Når smerten er gått over - og det kan ta tid alt etter som - kan du begynne å trene. Begynn forsiktig. Å styrke muskulaturen forebygger og du får varierte bevegelser og økt blodgjennomstrømning. Gjennomstrømning av blod er stikkordet, spør en profesjonell trener om råd. Styrketreningen må holdes ved like og ellers må man huske på å være i litt generell bevegelse, ikke stivne i en stilling, unngå overbelastning av den utsatte kroppsdelen og tøye forsiktig innimellom. Du kan holde smertene helt borte. Om betennelsen dukker opp igjen, husk å hvile til smerten er borte før du trener. Veldig viktig. Aldri gi opp. lykke til!

bare meg skrev 2008-05-06:

Var hos healer,men blei bare værre....

Anonym skrev 2008-05-29:

Har hatt kronisk senebetennelse i litt over 3 år, og begynner å bli passe lei... har ikke hatt effekt av kortison eller operasjon, men dette skal jeg prøve! fint at folk kommer med ulike tips:)

Fysio skrev 2008-06-11:

Ok folkens. For enkelte holder det å lure hjernen sin til å tro at behandlingen fungerer for at den skal fungere, ikke sant - placebo. Til info: senebetennelse finnes ikke. Sener inneholder ikke celler som kan gi inflamatoriske reaksjoner. Er det senen som er problemet er det snakk om tendinose - en degenerative vevsforandring (overbruk, overbelastning, friksjon mm).

Nenja skrev 2008-07-17:

Hm. Har hatt senebetennelse siden november, det blir ca 9 måneder nå. Jeg har vært hos akupunktør, som ikke virket så mye, og hos natrapat, som virket litt bedre, og har nå ingen smerter, men blir utrolig fort sliten, av ting jeg vanligvis ikke blir sliten av, f.eks børsting av hår. Fint med disse tipsene, hvis jeg finner en pose frosene grønnskaer, skal jeg prøve Birgittes råd.

Pianist skrev 2008-08-06:

Har hatt senebetennelse i begge armene i ca. 9 mnd nå. Tror det kalles golfalbue, det jeg har. Har gått til 2 fysioterapeuter. Hos den andre fysioterapeuten ble jeg bra i noen måneder, men så kom det tilbake. Har hatt spilleforbud i 2 mnd., men var fortsatt ikke bra etter det. Skal ta MR-undersøkelse om noen uker for å se om det kan være noe annet en bare en belastningskade. Og i mellomtiden tenkte jeg å prøve kålbladene. Prøver de nå og er skikkelig spent på om de virker, selv om jeg ikke har stor tro. Kan noen gi meg en vitenskapelig grunn for hvordan de kan virke? Og hvorfor akkurat strykejern? Fungerer det ikke å bare varme de opp i mikrobølgeovn, eller lignende?

Kommentarside: 1   2    3    4    5   


Diskuter senebetennelse

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com