Kjerringråd logo

kjerringråd > senestrekk > senestrekk

Senestrekk - kjerringråd

Senestrekk er en betegnelse på en smertefull muskelkrampe. Det kan kjennes ut som at musklene i leggen knyter seg sammen til en ball. Dette er svært smertefullt og man får ikke disse musklene til å lystre. En dame har sendt oss et råd. Hun var ofte plaget av muskelkramper og senestrekk. Etter at hun begynte å spise 3 aprikos hver kveld ble hun kvitt problemet. Aprikos får man kjøpt i dagligvareforretninger.

Senestrekk kommer ofte om natta og leggene er særlig utsatt for fenomenet. Det kan også komme under fysisk aktivitet. Og da skyldes det som oftest at man har jukset litt med oppvarming før økta begynner. I tillegg er det viktig å tøye ut etter at man trimmer eller trener. Dette er med på å forhindre at problemet oppstår igjen.

Oppvarming er veldig viktig før man skal sette i gang med større fysiske utskeielser. Dette er for å forberede kroppen. Oppvarming er med på å forhindre at man får senestrekk i og med at musklene da er lettere i stand til å takle utfordringene.

Flere navn på senestrekk

I og med at senestrekk er forholdsvis vanlig har vi flere navn på problemet.

Har du flere tips eller råd mot muskelkrampe, knipsing, krampe eller muskelknute, så er det bare å kommentere dette.

Senestrekk

Øyvind skrev 2008-01-04:

Jeg var plaget med senastrekk i leggene hver natt, fikk et råd om å legge en stålkniv under senga. Jeg gjorde det og har ikke hatt senastrekk på mange år.

Tone skrev 2008-03-24:

Kan disse rådene også funke for slike rykninger man får når man akkurat har sovnet -sånn du-drømmer-at-du-faller-ut-av-sengen-rykninger ? Eller, er det noen som har andre tips for slikt?

Pauline skrev 2008-10-06:

Slike rykninger man får når man sover kommer av at man er sliten i kroppen, rett og slett :)

Sissel skrev 2009-02-12:

Krampene mine kom ofte etter at jeg våt/kald på bena. Dette har hjulpet meg: ullsokker på om natta. Sitt med bena i varmt vann før sokkene kommer på hvis jeg blir kald. Har også spist E vitaminer etter råd fr en sykepleier. Har nå ikke vært plaget på mange år.

Kine skrev 2009-03-27:

Jeg bruker å få senestrekk i tåa, men har desverre ingen råd. Noen som har noen råd til meg? Tar gjerne imot.

Fysioterapaut skrev 2009-04-01:

Magnesium(Mg), fås kjøpt på apotek.

Marius skrev 2009-06-28:

Jeg har leggamputert og er protesebruker, noe som selvfølgelig da betyr at senene som stekker seg nedover foten også er er kuttet. Jeg har nå i senere tid hvert fryktelig plaget med senesterekk, etter at jeg har brukt beia mye, som regel kommer dette når jeg tøyer ut.

Lillian skrev 2009-09-18:

Jeg er plaget med senestrekk i tærne, de spriker i alle retninger. Noen gode råd å få?

Kirsti skrev 2009-10-11:

Gode råd for senestrekk:

Jeg jobber i helsevesenet og da har jeg brukt det første rådet. Det har faktisk virket, også på meg selv.

Kari skrev 2010-03-10:

Om du har senestrekk i tærne hjelper det også å gå baklengs. Hørte dette av min mor, og det hjalp.

Lillian skrev 2010-03-14:

Magnesium og ulltråd skal prøves omgående. Godt å høre at det finnes råd mot det.

Rachel skrev 2010-03-29:

Rykninger når man holder på å sovne kommer av at hjernen mistolker nervesignaler, og strammer musklene i kroppen.

Stjerna skrev 2010-04-09:

Jeg plages noe fyktelig med senestrekk om natta eller når jeg slapper av, og om jeg f.eks skal strekke fotene mine (fra ankel og ned) strekker det seg som vanlig under foten, eller oppover bak leggen. Det er en helt forferdelig smerte. Når dette skjer klarer jeg ikke gjøre annet en å legge meg ned å omtrendt skrike av smerte. Noen som kan gi meg et svar på hva dette kan være? Eller har noen råd om hva jeg kan gjøre?

Torhild skrev 2010-04-28:

Jeg har funnet ut at en ikke kan fortsette å ligge når en får disse fryktelige krampene. Det eneste som hjelper litt er opp å stå. Jeg har det helt opp i lårene og ser at musklene vrir seg. Det er rett og slett grusomt vondt. Men skal prøve med ulltråd nå.

Jonas skrev 2010-05-13:

Strekk ut benet så mye du kan og forsøk å bende tærne oppover, da forsvinner det. Da har du vondt i 3 sekunder i stedet for flere minutter.

Kalium skrev 2010-05-22:

Fikk høre at senestrekk eller kramper kommer av kalium-mangel og avhjelpes med bananer som inneholder nok naturlig kalium. En banan om dagen har hjulpet meg, mulig det er samme effekt som av de tre aprikosene.

alpefiol skrev 2010-05-23:

Råd som har hjulpet mange : 4 stk B-vitamintbletter så raskt som mulig når du får enten senestrekk eller om du har uro i beina. Helt ufarlig å ta dette. Kan hjøpes i vanlig kolonialforetninger eller apotek. Jeg, og mange med meg, har brukt det i mange år, og det hjelper. Men ull-tråd (må være 100%ull) rundt anklene, hjelper også mange. Lykke til!

Ulla skrev 2010-06-02:

Hva er det som gjør at en ulltrå gjør susen? Har hørt om det samme rådet selv, men aldri forstått det helt.

Salter skrev 2010-08-07:

Jeg er plaget av kraftige senestrekker hver natt. Da står jeg opp å kommer meg til kjøkkenet så fort det er råd å inntar noen gram med salt. Dette virker etter noen sekunder. Bruker også ullsokker om natta, men smertene er så sterke at det ikke virker hver natt. Magnesium tar jeg 2 av hver kveld og har gjort det i mange år, men vet ikke om det virker.

Hauken skrev 2010-09-17:

Senestrekk har tidvis plaget meg i flere år, og det er utrolig smertefullt. Har nylig begynt å bruke magnesiumtabletter, men det er for tidlig å konkludere. Jeg er litt nysgjerrig på den der ulltråden og håper noen av dere som nylig har prøvd dette kan dele erfaringene med oss andre. Finns det noen slags fornuftig forklaring på at ulltråd hjelper?

Laila Trysil skrev 2010-10-08:

Det må være rød ulltrå runt ankelne. Ha så varmt vann som går i varmeflaska. Legg flaska i senga pg legg beina på. Det hjelper på meg.

Kommentarside: 1   2   


Diskuter senestrekk

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere