Kjerringråd logo

Slitt hår - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om slitt hår.

Kråko skrev 2009-10-21:

Jeg bleiker håret mitt annenhver måned og jeg bruker glattetang veldig ofte. Jeg har hatt hår ned til rompa, men jeg måtte bare klippe det opp til brystet. Hele håret mitt var slitt. Jeg begynte og forske på shampoer, balsamer og hårkurer for 1 år siden. Og jeg er 14 år nå. Jeg begynte først med gliss. Først en rosa serie. Det var 4 ting i den serien. Det var shampo, balsam, hårkur og en sånn liten tube som du tok i håret før du fønet det. Den tålte 90 grader. Det var 90% mindre slitte tupper som stod på den. Den var egetnlig ganske god. Jeg fikk mindre slitte tupper og håret mitt ble friskt. Så den anbefaler jeg til dem som ikke vil bruke masse penger på det. Det er 30kr for shampo og balsam, 50kr for kur og 60-70kr for den varmegreiene.

Så prøvde jeg gliss, den hvite serien som er 95% mindre slitte tupper. Den var ekstrem god egentlig. Jeg fikk litt fettete hår av den, men det hjalp på hårtuppene mine. Så den anbefaler jeg til dem som vill ha vekk masse av de slitte tuppene og for de som har tørt hår.

Så begynte jeg med dyrere produkter. Jeg bruker nesten bare frisørprodukter. Jeg bare elsker kerastase produktene. For meg er det latterligt at folk sier det er dyrt med 140kr for en hårkur mens jeg betaler 300-400kr for en. Hvis du vill ha en kjempebra hårkur til under 150kr så er det et merke som heter aussie. Du får kjøpt det på vita. Der er det shampo, balsam og kur. Shampoen og balsamen er dyrere en hårkuren, tror jeg. Hårkuren koster 130kr eller noe sånt mens shampoen og balsamen er nermere 200kr. Den hårkuren er god.

Og et råd for dere som bleker håret deres. Bruk shampo, balsam og hårkur me olje i. Det er samme hvilken olje bare det er olje i den. Det løser opp flokene og det blir masse mer glans i det. Jeg kjøper butikkprodukter også. Sunsilk minerals er veldig bra. Den blå er for slitt hår. Det er også med en hårkur i den serien. Mineraler er bra vettu derfor jeg prøvte den :) Den anbefaler jeg for dem som vil ha litt luksus og fortsatt ikke betale så mye. Det er 40-50kr for shampoo og balsam og 70kr for hårkuren, tror jeg.

Leyla skrev 2009-12-25:

Jeg har sånn rett og slett skadet håret retter det hverdag. Jeg vil det ikke, men siden krøllene mine er så stygge og slitt. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med det. Jeg bruker balsam og en del produkter, men uansett så ser det slitt og som om jeg ikke har dusja eller noe på månder. Kan noen gi meg gode tips?

LinnVilde skrev 2009-12-26:

Skyll håret med kaldt vann, knekk ett egg å gni det inn i håret og skyll med kaldt vann. Det funker fjell, og det koster ikke så mye heller.

Maria skrev 2010-01-20:

Altså, å ha majones og øl i håret funker ikke i det hele tatt. Jeg har prøvd, og gjentatt det utrolig mange ganger, men merket ikke forskjell. Jeg tok krøller permanent, og ble så lei at jeg kjøpte en slettetang, fordi de skal være i 6mnd. Jeg sletter håret mitt en del, men ikke hele tiden. Det hjelper å bare spise sundt, bruke shampoo 2 gang, balsam nederst i tuppene/eventuelt en god hårkur av og til, og ta vare på håret. Ikke gre det når det er vått. Det finnes ikke noe kjerringråd som å putte forskjellige ting i håret, hjelper absolutt ikke. Følg rådene til frisøren, behandle håret ditt fint, så blir det ikke så tørt til slutt. Tålmodighet, det er viktig å ha.

Mej skrev 2010-02-04:

Jeg bruker loreal paris professional kjøpt hos frisøren til cirka 300 kr. I tillegg har jeg en redken og en KMScalifornia, de er kjempebra, så jeg sier bare: Kjøp rett shampoo og helst hos en frisør.

Carina sb skrev 2010-02-18:

Det beste man kan gjøre er å snakke med en frisør ang. hva man kan gjøre. Mye kan reddes ved bruk av riktige hårkurer, balsam shapmo og oljer, når man har slitt/ skadet hår. Det gjelder bare å finne de rette produktene for deg.

Noe å huske på når man er hos frisøren for å få hjelp med håret er også å si fra om man retter det ut mye, vasker det mye f.eks p.g.a mye trening sånn at man får produkter hvor man har tatt dette med i beregningen.

Til AFRO, som skrev tidligere her. Jeg har selv krusete hår og du må komme deg til en afrikansk frisør å kjøpe produktene der. De vanlige merkene har bare ikke nok fuktighet til afro hår. Afro hår er fra naturensside veldig tørt og hvis du da også behandler det en del så er det det eneste som fungerer.

Jeg har selv brukt de dyreste vanlige shampoene og hårkurer sånn som kerastaze ,KMS og redken osv. Ja, de er veldig gode men de kan ikke måle seg med produkter til afrikansk hår når det er afrikansk hår man har. Det gjelder jo egentlig til alle hår typer.Har du langt flatt hår(og ønsker volum) må man finne produkter/merker som spesialiserer seg på det. Har man (vanllige) krøller/frizzhår må man finne produkter til det og har man afro hår man man finne prod. til det.

Maia skrev 2010-03-18:

Helt Enig. Jeg har Afro sjøl og det beste både får håret ditt og deg sjøl er å gå til en afrikansk frisør. Noe annet du kan gjøre er å bruke shampo får tørrt og skadet hår. Så setter du balsam og lar balsamen virke en stund (ca.5-6 minutter). Så kammer du håret ditt med balsamen i. Et tips er og ikke føne håret da blir det både tørrt fort og veldig rufsete.

Et annet tips er å ikke bruke forskjellige hårsprayer som ikke er til ditt hår. Da blir håret ditt helt mattet ut. Du kan også bruke vanlig matolje i håret ditt mens du dusjer og la det stå i en stund. Da blir håret ditt friskt og fornøyd at det ser ikke så tørt ut.

Malje skrev 2010-05-16:

Jeg har veldig slitt hår, og før så rettet jeg håret hver dag. Jeg har vært hos frisøren 2 ganger å prøvd å fått bort det slitte håret, men det er ennå slitt. Jeg har prøvd veldig mange produkter men ingen ting har gjort det bedre. Har noen noe tips om noen veldig gode hårprodukter?

Madi skrev 2010-05-30:

Jeg har tykt (tynne strå, men mange), langt og halv-krøllete hår. Jeg har det problemet at det ofte ser tørt ut, og må alltid ha i stylingprodukter i, for å roe det ned. Da kom flass, tørr hodebund og dårlig hår. Jeg begynte da med å ta en liten sprut babyolje, i håret etter vask, og det blir bra. Håret samler seg og krøllene blir mer definert. Enkelt, billig og bra for håret.

Wailet skrev 2010-06-17:

Jeg har slitt hår men vil helst ikke klippe det. Vil spare til langt hår. Er leave-in balsam bra for slitt hår?

Siv skrev 2010-07-26:

Jeg pleier å bruke olivenolje, den funker skikkelig bra. Jeg har alltid tørt og slitt hår for jeg bruker veldig mye flatthjern, siden jeg har krøller som jeg ikke liker. Jeg tar det i håret, har det i en halvtime, med et varmt vått hånkle rundt. Så skyller jeg ut. Da kommer ikke all oljen ut, så du venter til neste dag sånn at den gjenværende oljen får gått skikkelig inn i håret. Så vasker du deg, og da har du mykt og glansfullt hår.

Eirin skrev 2010-09-23:

Jeg har bølgete og mørke blondt (opprinnelig) hår. Har hatt veldig krusete hår en stund, og i sommer helblekte jeg det. Saken ble ikke noe bedre av det. Frisøren sier jeg ikke får gjort mye med det, siden jeg har krusete hår, men er det noen av dere som har opplevd det samme og fant en magisk shampoo eller den slags? På forhånd takk.

Camilla skrev 2010-10-08:

Okei, jeg har farget, rettet, fønet og bleiket håret mitt altfor mye. Nå er det helt tørt og jeg mister bare hår. På toppen av hodet mitt har jeg en form for piggsveis, siden jeg har mistet tuppene ett sted. Noen som vet om noe billig og enkelt som kan hjelpe?

Monica skrev 2010-10-15:

Jeg retter håret mitt hver dag,(Nesten) pga. at jeg har nettopp fått lugg, og jeg har så mye krøller. Men ivertfall jeg startet å trene for litt siden. Da må jeg vaske og rette håret mitt hver dag, eller de dagene jeg trener. Jeg er veldig redd for at håret mitt skal bli slitt. Men idag, finnes det faktisk produkter for slitt hår og tørt osv; Jeg bruker mye, f eks: Syoss (Hårkur, kan kjøpes på dagligvarer) grønnsaker, egg, olje (olivenolje) osv. Så bruker jeg Define olje pga. at jeg ikke skal få for slitt hår. Så jeg bruker mye. Håret mitt er ikke så slitt.

Malin skrev 2010-11-15:

Det er en hårkur jeg vil anbefale. Jeg fikk omtrendt ødelagt håret mitt etter alt for mye farging, og jeg brukte Redken Extreme Cat Protein Treatment kur. Den er veldig bra. Man dusjer, tørker håret litt, sprayer i hele håret til det begynner å skumme litt, venter 5 min og sprayer. Dette gjør man 3 ganger (ikke vask ut mellom hver gang). Jeg merket utrolig forskjell etter å ha brukt den i ca 4 uker. Ulempen med denne er at den er veldig dyr. Den koster over 400 kr, men man får det man betaler for.

Da frisøren fikk vite at jeg brukte den, så ble hun helt i ekstase, og sa at jeg måtte fortsette med det, fordi den var så bra. Så denne anbefaler jeg på det sterkeste.

Karoline skrev 2010-12-10:

Jeg har nylig tatt permanent (2 mnd siden), og håret mitt er så slitt at det er nesten en skandale. Jeg har prøvd div. hårkurer, og prøver nå med olje som jeg fikk anbefalt av en frisør. Men jeg føler ikke at noenting funker på meg. Det er så tørt. Før hadde jeg normalt hår, det fantes nesten ikke slitt også bestemte jeg meg for å ta permanent (dumme meg), bare for å få volum. Kommer aldri til å gjøre det igjen. Men tips, noen? Er nesten desperat etter tips nå.

krølle skrev 2011-01-13:

Vitamin B skal hjelpe mot slitt hår. Man får kjøpt det på apoteket.

Kristina skrev 2011-01-19:

Da jeg var yngre hadde jeg utrolig langt, tykt og glansfullt hår. Fikk ofte komplimenter for håret mitt, til og med fra gutter. Så startet jeg selvfølgelig med å bruke masse stylingprodukter. Brukte flere flasker med hårspray og hårskum i måneden og i tillegg startet jeg å bruke strittetang, selv om jeg har helt stritt hår. I tillegg fønte jeg håret veldig ofte for det tar en dag å tørke det. På toppen av alt startet jeg med å bleke håret. Håret mitt ble rett og slett ødelagt og jeg fikk ikke lenger høre hvor flott går jeg hadde. Etter å ha bleket det engang, hadde håret tatt så mye skade av det at bare jeg gredde håret litt, så kunne håret falle av! Akkurat som håret røk. Derfor har jeg nå veldig ujevn lengde på håret, noe som ikke er fint! Jeg har nå sluttet å bruke noen som helst for stylingprodukter, stritte håret og lar håret lufttørke. Når jeg bleker håret, tar jeg bare etterveksten og håret tar ingen skade av det. Jeg bruker en hårkur/balsam i serien aussie. Det er hårprodukter som finnes i alle typisk kles/skjønnhetsbutikker som selger sminke. Koster rett over hundrelappen. Disse produktene kan jeg sterkt anbefale. Nå er håret mitt igjen utrolig glansfullt og ser sunt ut. Nå venter jeg bare på at håret skal vokse skikkelig ut og får like flott hår som jeg hadde for et par år siden. Anbefaler alle som sliter med slitt hår og slutte eller vertfall begrense bruken av kjemiske midler og stritte/føne håret. En god kur er heller ikke å unngå. Dette vil gjøre underverker for håret, det har jeg blitt overbevist om.

Ulla skrev 2011-01-30:

Jeg har utrolig slitte tupper. Jeg har veldig langt hår, og jeg sparer, så har derfor ikke lyst til og klippe håret. Jeg bruker rettetang av og til, har egentlig ikke noe særlig bruk for det. Har dere noen tips til hva jeg kan gjøre?

meg skrev 2011-02-27:

Er det noen som har tips mot statisk hår? Det er noe jeg sliter veldig med. Jeg har blondt bølgete hår, men jeg retter det ganske ofte. Tips?

Marte skrev 2011-03-07:

Væskeintak har ingenting å si. Håret er bygd opp av døde celler som ikke har aktice mitrokondrier(organell i cellen som omdanner det vi spiser til energi). Det eneste som kan forbedre hårkvaliteten av inntak, er b-vitamin. sjampoer med vitaminer og mineraler vil heller ikke ha noen virkning på håret, fordi håret ikke er levende og kan ta opp vitaminere på denne måten. Mangledne biologiske kunskaper om celler og kroppens virkemåte lurer folk i kosmetikkbransjen. Utolig å se hva folk tror på.

Kommentarside:  1    2   3   


Diskuter slitt hår

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere