Kjerringråd logo

kjerringråd > slitt hår > slitt hår

Slitt hår - kjerringråd

Synes du at håret ditt er slitt og tørt? Slitt hår kan ha flere årsaker, men toning, gjentagende føning, farging og bleking kan være noe av årsakene. Krølling ved hjelp av krølltang eller sletting ved hjelp av rettetang kan også være med på å gjøre håret slitt. Vi vil her gå gjennom 6 tips som kan hjelpe deg til å unngå å få tørt og slitt hår.

6 tips for slitt hår

  1. Ikke vask håret ditt hver dag. Hvis du vasker håret hver dag, vil du tømme det for de naturlige oljene og dette vil føre til et tørt og slitt hår som virker dødt. Ifølge en frisør skal man maksimum vaske håret annenhver dag.
  2. Føn håret så lite som mulig. Varmen fra en hårføner kan forverre tørt og skadet hår. Det kan også føre til at tuppene blir mer slitt. Når man føner håret utvides det i varmen for så å trekke seg raskt sammen igjen når det kjøles ned. Dette er med på å forringe elastisiteten i håret og det blir raskere slitt. Hvis man uansett må føne håret så bør man stille føneren inn på lav varme.
  3. Ikke kam eller børst håret når det er vått. Slitt hår er helt skjørt når det er vått. Kamming og å børsting mens håret er fuktig kan forårsake skade. La derfor håret tørke naturlig før du begynner å kjemme det med en kam eller hårbørste.
  4. Bruk en mild sjampo uten alt for mange tilsettingsstoffer. Velg en sur sjampo med en PH i mellom 4,5 og 6,5. Sterkt basiske sjampoer bør man unngå helt. Ofte inneholder sjampoer harde vaskemiddel som tar bort det naturlige fettet fra håret slik at det blir tørt og slitt.
  5. Følg opp med balsam etter sjamponeringen. En god balsam dekker over hårstrået slik at håret får igjen sin naturlige glød fuktighet. Den er også med på å gjøre det enklere å style håret.
  6. Dekk til håret når du er ute i vær og vind. Vær og vind og spesielt sola, kan gjøre skade på håret slik at det blir slitt. Bruk derfor et hodeplagg når du er ute en litt frisk dag.

Bli kvitt slitt hår

I tillegg til dette har også en innsender sendt oss et tips mot slitt hår. Hun sier at etter at hun ble mer bevisst på væskeinntaket sitt og begynte å drikke mer vann har håret hennes fått tilbake sin naturlige glød og fuktighet. Så hva man spiser og drikker har kanskje noe å si også?

Slitt hår

Bente skrev 2008-10-07:

Det som jeg fant ut hjalp meg var denne sjampooen. Du får gratis frakt, og det er mye billigere enn hos frisøren. Anbefaler i allefall å prøve det før du gjør noe annet. De har den også i litersflasker (1000 ml) og da sparer du enda mer.

En ekspert på tørt hår skrev 2008-11-24:

Ikke børst håret ditt fort å hardt eller for fort. Det er ikke lurt å glatte det, fønne det eller kreppe det. Vent til håret er tørt før du begynner å greie det. Ikke vask håret ditt ofte. Gå til en frisør å så får hun se på håret ditt og sier hva du skal gjøre med det. Lykke til.

Tulla skrev 2008-12-03:

Det som sliter mest på å håret er definitivt varmestyling, derfor er det en super investering å kjøpe seg et varmebeskyttende produkt. Det finnes utallige. Jeg syntes alltid alle mulige sånne ting som skal hjelpe mot slitt hår bare gjorde det fett. Men ble anbefalt en kur (Repleneshing Thermal Wrap fra Trevor Sorbie - bare å google det) som tilførte fukt uten noe særlig fett. Den har funka bra for meg. Står at det er til langt rett hår, men jeg har krøller og halvlangt, frisøren sa den er fin til stort sett alle. Brukes hver gang man vasker håret om det er veldig slitt, eller av og til om det ikke er så ille. Det beste er nok å prøve seg frem litt.

Afro skrev 2008-12-11:

Har merket at håret ikke vokser mer. Jeg har mørkebrunt hår og er av afrikansk opprinnelse. Jeg har merket at jeg flasser veldig mye og at håret er tørt noen ganger. Håper jeg kan få noe bra tips som virker.

Tips skrev 2008-12-15:

Jeg jobber i frisørsalong, og jeg mener det er viktig med hvilke produkter man bruker. Gå til din nærmeste salong der du vet de kan greiene sine, og be om veiledning til hvilke produkter du bør bruke. Det går også ann å kombinere en shampo for tørr hodebunn/flass og en balsam og kur for tørt og krusete hår. Husk at du ikke må ta balsamen eller kuren i hodebunnen, men jobbe den godt inn i hårlokkene. Og ikke minst er det viktig å shamponere to ganger. Første shamponering fjerner støv, stylingrester og forurensing, mens den andre gangen virker pleiestoffene på håret. Ellers er hårsilke (silk therapy) en sikker vinner.

Afro skrev 2009-01-19:

Hei, jeg har kjøpt Elvital shampoo og balsam fra Loreal paris. Her står det på flasken Anti breakage. Er det noen som har prøvd den. Er den bra?

Mona skrev 2009-02-11:

Det finnes en hårkur som funker veldig bra på tørt og slitt hår, det finnes flere produkter som er rettet mot tørt, slitt og porøst hår.

Ellen skrev 2009-02-24:

Kokosmelk/olje kur er knall bra. Jeg har tykt hår ned til rumpen og bruker denne kuren en gang i uken ca. Hadde ikke klart meg uten. Håret blir blankt og glansfult og slites ikke så fort. Skal også nevne at jeg er kun med frisøren å stusser mindre enn en gang i året. Jeg spiser heller ikke spesielt sunt og røyker. Så man blir ikke hva man spiser bestandig. Iallafall ikke så lenge en ikke overdriver.

Mona skrev 2009-02-28:

Det hjelper å sove med en kur om natten og skylle ut neste dag. Det hjelper på håret.

Mini skrev 2009-03-04:

Ja, Elvital fra Loreal funker bra. Jeg brukte den og håret ble glansfullt.

Frøken slitt hår skrev 2009-03-06:

Har kjempe slitt hår. Av sletting, og bleiking. Det hjeper og ha i balsam 2 ganger. Og hvis du ikke har råd til kur eller noe sånt, da kan du prøve og ha øl eller majones i håret. Vet det høres sykt ut, men det hjelper.

Tips skrev 2009-03-09:

Jeg retter håret mitt hver dag, og håret blir en del slitt. Så jeg prøvde en shampoo, balsam og hårkur av gliss (de har reklamert på tv) og jeg synes den funker kjempe bra. Det er en hvit flaske og får kjøpt på h&m, europris, matbutikker osv. Du finner den over alt. Den koster 30 kr for shampoo og balsam og hårkuren 50. Anbefaler å prøve det.

Nina skrev 2009-03-11:

Mandel olje skal også være kjempe bra for håret.

Melly skrev 2009-03-17:

Jeg hadde lang svart stygt og glansfullt hår, men tuppene var litt bøyd innover og det var litt bølgete. Jeg begynte å rette det hele tiden, fikk slitt hår, klippet det bort. Nå er det kort og slitt. Nå når jeg går ut av dusjen, og håret mitt blir helt tørt, så føles det tørt og ta på, og det blir nesten afro. Jeg kan ikke gå på skolen sånn, så igjen retter jeg det ut. Hjelp, hva skal jeg gjøre!

Synne skrev 2009-03-17:

Det hjelper hvis du tar A-krem eller kanskje fuktighetskrem i håret, det hjelper med A-krem i så fall.

meg skrev 2009-03-30:

Hvis du tar olje i håret og har det i ca 30 min og skylder det godt ut blir håret mer fettete. Det funker heilt greit.

Charlotte skrev 2009-04-11:

Jeg har hørt at de Leave in hårkurene sliter veldig på håret. Vet noen om det er sant?

Solfrid skrev 2009-04-25:

Er det noe som hjelper mot splittede tupper, eller er det eneste alternativet å klippe dem vekk?

Archana skrev 2009-04-26:

Bruk frisørprodukter, disse inneholder ikke masse såpe og silikon, som dagligvarebutikkprodukter gjør. Noen vil kanskje ikke bruke ca 150 spenn på hvert produkt, men frisørprodukter er drøye i bruk og bra for håret ditt. Butikkprodukter kan faktisk gjøre håret ditt verre. F.eks Define sitter som lim, og kan gjøre at en eventuell hårfarge ikke vil sitte. Stuss håret ofte, minst hver 3. mnd. Slitte tupper spiser håret opp nedenfra. Om man bruker rettetang, krølltang eller hårføner mye, kjøp varmebeskyttende spray.

Catarina S. skrev 2009-05-08:

Jeg har lenge slitt med dårlig kvalitet på håret, kan jeg vell kalle det. Har farget håret alt for mange ganger. Bjørn Axen produktene er kjempe bra. Og hvis du tar Bjørn axen hårkur, og så tar du plastfolie rundt hode, så merker man ekstremt stor forskjell. Det som skjer er at håret får masse fuktighet samtidig som det blir fikset. Håret mitt er blitt kjempe bra. Bjørn Axen produkter er dyrt, en hårkur koster rundt 160 kroner. Men hvis du kjøper en hårkur til 50 kroner, så kan du ta 2-3 spiseskjeer med olje, og blande det sammen.

Det er ikke alltid at dyre produkter hjelper. Jeg velger å kjøpe billig. Og heller lese litt på nettet der andre diskuterer ulike måter, som hjelper til dine problemer.

Sara skrev 2009-06-29:

Jeg anbefaler CHI silk infusion. Kjøpes i frisørsalonger. Jeg pleier å ta den i håret etter vask, før det er tørket, og den gjør underverker. Jeg har krøllete hår, som lett blir frissete og ser slitt ut. Men med denne blir håret mykt, samt lett å gre ut, med mer definerte krøller. Jeg kan ikke leve uten den.

Kommentarside: 1   2    3   


Diskuter slitt hår

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere