Kjerringråd logo

Solbrent - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om solbrent.

Stine skrev 2009-05-31:

Ble solbrent i går, det svidde mye. Men jeg smurte meg in med fuktighetskrem i hele går flere ganger. Det hjelper, rødfargen har gått mer bort og det flasser ikke.

Jorunn skrev 2009-06-01:

Jeg ble solbrent som barn. Da smurte vi på Vitapan salve (ikke krem). Det er klisne greier, men gjorde at jeg ble brun uten å flasse. Den finnes ennå på apoteket. Nå blir jeg ikke brent, men det tar lang tid å bli brun. Så jeg tar Evelle Tan optimizer piller. De virker. Og så har jeg omsider begynt å bruke solfaktor etter nesten 40 år uten. Det er veldig dumt å ikke bruke solfaktor selv om man ikke blir brent. Jeg har fått solskader i form av ujevn pigmentering og brune flekker. Men det virker som om pillene nevnt over motvirker dette.

Monica skrev 2009-06-06:

I dag har jeg vært å tatt sol og var veldig solbrent. Og jeg har det beste råd. Jeg snakker om jeg var veldig rød. Jeg har en Aloe vera plante. Klippet av bladene og delte de i 2. Der er det ren Aloe vera saft. Smurte dette rett på huden. Og et par timer senere var all rødhet borte. Så råd til alle: ha en Aloe vera plante :)

Anne skrev 2009-06-17:

Jeg var på lang fottur i strålende sol idag, og glemte selvfølgelig å ta på solkrem. Har blitt knall rød foran på brystet og t-skjorte skille. Imorgen skal jeg i ett veldig viktig selskap og ha på meg en liten kjole i knall rosa. Jegt renger akutt hjelp mot solbrenthet, Noen tips?

Lise skrev 2009-06-19:

Til Anne: Mitt råd er å smøre seg med aloe vera/fuktighetskrem. Det hjelper når man er solbrent.

Kokt hummer skrev 2009-06-22:

Jeg var på Galdhøpiggen i helgen og hadde på meg faktor 20 med solkrem i fjeset og tenkte jeg var sikker, men nå er jeg helt rød og det svir. Gruer meg til å vise meg blant folk, jeg ser ikke ut. Prøver å finne en løsning på solbrenheten, så jeg tror jeg skal prøve yoghurt og kanskje tomatskiver. Håper det går vekk snart.

Jørgen skrev 2009-06-29:

Jeg er nå så solbrent at jeg har mistet nesten 2 lag med hud bakpå nakken. Jeg vet ikke om det hjelper noe ekstremt mye, men cosmicas after sun er himmelsk å ha på, hindrer den tørre huden, og lindrer smerten.

Joakim skrev 2009-07-02:

Jeg er rød som innsiden av en nyfisket laks, har prøvd de generelle kjerringrådene som f.eks. urin, sjokolademelk og smeltet karamell, men det later ikke til å virke. Noen andre tips?

Ingrid skrev 2009-07-03:

Spis ketchup, og nei jeg tuller ikke, engelske forskere gjorde et forsøk på en dame som måtte spise tomat purre 2 ganger om dagen og hun ble ikke solbrent. Jeg spiser ketchup minst en gang om dagen og er blitt betydelig mindre solbrent

BOE skrev 2009-07-03:

Jeg er fortvilet, solbrent på hele ryggen som svir og flaker av huden. Har holdt på en uke men ingen lindring. Problemet er ekstra stort da jeg ikke har noe pigment. Bør jeg oppsøke lege? Drikker mye men blir fort kvalm.

Marit (sykepleier) skrev 2009-07-19:

BOE: Hadde jeg vært deg så ville jeg oppsøke en lege. Når man er blitt solbrent, så blir man solbrent noen få dager. Håper at tipset hjalp deg?

Ove skrev 2009-08-06:

Honning. Jeg bruker aldri solkremer. Lar solen herde huden. Begynner forsiktig. Blir jeg brent bruker jeg honning.

Caroline skrev 2010-01-03:

Jeg har tatt solarium, og blitt veldig solbrent. Noe jeg blir hver gang jeg tar det, omtrent. Jeg lurer på hvor lenge jeg kommer til å være solbrent nå?

Elizabeth skrev 2010-05-22:

Jeg brente meg totalt i går, og la meg i yougert naturell over natten. Det hjalp veldig på huden og mot smertene. Jeg våkna helt hvit og det stinker, men det er verdt det. Nå smører jeg med aftersun og aloe vera og jeg kjenner det nesten ikke. Ligg unna såpa og dusj, og hold huden fuktig.

Kamilla skrev 2010-06-11:

Jeg holder på å prøve agurk. Det virker litt. Jeg smører meg in i body lotion når det svir og det funker, men du flasser litt. Husk ikke skrap, da gjør det vondt.

Monis skrev 2010-08-11:

Jeg satt i sola i 4 timer idag, smurte meg med garnier olje nr 6 2-3 ganger før jeg satt meg ute. Nå er hele skulderpartiet på venstre side helt rødt og varmt, samme med brystkassen, det svir ikke å klør ikke. I pannen ble jeg skikkelig solbrent, det svir og irriterer huden min skikkelig. Smurte på Aloe Vera Gel, det blir først stivt og strammer til huden, gjør litt vondt og svir litt. Og så plutselig er huden min fin, håper det går over til imorgen, skal smøre meg med aloe vera gel litt oftere imorgen om det fortsatt svir i panna, men det funker ihvertfall fint for meg. Kjøpte Aloe Vera'n på apotek, 98% aloe vera.

Lenemor skrev 2010-11-17:

Jeg har hatt tanorexia og har dermed utsatt kroppen min for ekstremt mye sol. Nå har jeg dessverre falt litt tilbake igjen til avhengigheten, og ble veldig solbrent de første dagene. Mitt beste tips er en fantastisk god After-Sun Gel med aloe vera, fra Mary Kay. Koster en del, men er virkelig verdt pengene.

Susanne skrev 2010-11-28:

Jeg kom akkurat hjem fra syden og var litt solbrent. I dag tok jeg sol i 20 minutter og har fått noen røde klumper (vanskelig å beskrive) på brystet og på magen og litt på skuldrene. Er dette farlig ? Trenger svar fort.

Tomlia skrev 2011-05-06:

Jeg tok solarium igår og nå har jeg blitt utrolig brent på rumpa. Er det noen som har noen tips for å kunne sove om natten med en sår rumpe?

Akakij skrev 2011-06-04:

Sov på magen.

Linda skrev 2011-06-04:

Personlig tåler jeg sola veldig bra, og blir aldri solbrent, men i dag, til min store overraskelse, ble jeg ildrød i fjeset og ble skikkelig solbrent. Prøvde både aloevera og after-sun ++ , men ingenting hjalp. Helt til jeg prøvde en blanding av 50/50 melk og vann som jeg leste på denne siden. Det hjelper med en gang og ligger som et beskyttende lag i lang tid etterpå. Det er lurt å vaske det bort og påføre ny dose etter en stund. Det lukter ikke godt for å si det sånn, men alt er bedre enn å ha vondt.

Kommentarside:  1    2   3   


Diskuter solbrent

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere