Kjerringråd logo

kjerringråd > solbrent > solbrent

Solbrent - kjerringråd

Å være solbrent er ikke en behagelig tilværelse. Man kan bli solbrent både gjennom solarium og naturlig soling. Solbrent er en tilstand hvor huden har blitt forbrent på grunn av ultrafiolette stråler som har trengt for langt inn i hudlagene. Pigmenter er med på å beskytte seg mot solbrenthet, så folk med lys hud har lettere for å bli solbrent enn folk med mørkere hud.

Hjelp mot det å være solbrent går på å kjøle ned det forbrente stedet. Ved å smøre på naturell yoghurt kjøler man ned det stedet som er solbrent. Dette vil lindre så mye at det er mulig å få sove. Det være seg om man er blitt solbrent av solarium eller av vanlig sol, dette lindrer. Andre remedier man kan bruke der man er solbrent er:

  1. Agurkskiver
  2. Aloe vera
  3. En blanding av 50/50 melk og vann

Det sies også at man blir lett solbrent dersom man spiser for lite fisk. Det skal være noe med vitaminene i fisk som gjør at man blir lettere motstandsdyktig mot solbrenthet. Så for å forebygge mot å bli solbrent kan man spise mer fisk enten som pålegg eller som vanlig mat.

Solbrent

Vidar skrev 2007-06-10:

Det som har hjulpet meg som forebyggende, men også for lindring når skaden er skjedd, er denne kremen. Prøv det og unngå å bli solbrent i fremtiden.

Ary skrev 2008-01-27:

Har lest at aloe vera hjelper celle delingen 4 til 6 ganger. Altså at reprasjonstiden på solbrent hud eller små kutt blir leget 4 til 6 ganger raskere når du smører på aloe vera krem/gel. Jeg synes dette er helt fantastisk delvis fordi jeg selv blir brun som en brannbil og trenger fort litt effektiv leging av sår hud. Smør på!

HildeAasen skrev 2008-05-16:

Jeg tok solarium i dag, og jeg ble rød som en hummer. Jeg pleier aldri å bli rød av solarium, men ble det i dag. Jeg smører på en salve som heter den lille hudlegen, fåes kjøpt på helsekost og sånne butikker. Den dempa med en gang, men vi får se i morgen hvor mye den hjalp, salven hjelper mot brannskader, brent hud, stikk og kløe. En universalsalve på en måte.

Ak skrev 2008-06-01:

Vi har alltid brukt en kald dusj etterfulgt av påsmøring av mentholatum o.l på solbrent hud, svir veldig med en gang men så blir det helt borte:)

Joachim skrev 2008-06-01:

Blir du solbrent kan man skjære ei tomat i to, og smøre det brente stedet. Har personlig erfaring. Men husk først og fremst solkrem!

Ruben skrev 2008-06-04:

Ta fri fra jobb og skole, bli hjemme og smør deg i 1-2 dager, det hjelper.

Turid skrev 2008-06-04:

Yoghurt naturell lindrer den brente følelsen men først og fremst bruker jeg aloe vera 99% for å lege min stakkars brente hud for tiden. Det smøres inn med tålmodighet. Husk solkrem da folkens, det lønner seg.

Rolf skrev 2008-07-28:

Jeg var solbrent i 2 dager og prøvde alle slags metoder og kremer. Så prøvde jeg Aloe vera, gikk en halv dag.så roa det seg. Dagen etter var det så å si helt vekk, men ikke vær redd for og bruke for mye. Klem på! Jo mere,jo bedre.

Krill skrev 2008-07-29:

Har blitt fryktelig solbrent etter søndag. Og det er så vondt. Men det som var litt merkelig var at på leggene har jeg fått mange veldig små blodrøde prikker. Ser nesten ut som om jeg nesten blør litt fra hårsekkene, men er ikke det heller. For det er på oversiden av huden og kom etter jeg ble solbrendt, noen som veit hva det er? Og om det vil gå bort?

Tone skrev 2008-07-29:

Til Krill: Det kan være soleksem (Tror det skal være et råd mot det også her på kjerringrad.com, bare søk og se) Hvis du badet i ferskvann så kan det også være små innsekter som har bitt deg, og da er det ikke relatert til at du har blitt solbrent.

Michael skrev 2008-07-31:

Jeg har vert så dum at jeg har smurt meg inn i spenol og baby olje oppå det, nå er jeg skikkelig solbrent over hele kroppen, uansett hva jeg smører på kroppen, aloe vera, yoghurt, melk, agurk, tomat og ja, så får jeg absolutt ikke sove. Kan det være noe annet som hjelper? Akkurat nå har jeg tatt meg en solid og kald dusj og det hjalp i 5 minutter. Det kiler og klør og svir over alt, men verst er vel kansje leggene. Er det noen som har noen andre tips for å få bort det som ligger rett under overflaten av huden?

Nina skrev 2008-09-09:

Jeg har solbrent meg på solarium , verst er det på magen under brystene og lårene, og det jeg lurer på hvor lenge skal det gå før det heler seg helt eller demper rødhet svie og følelsen at det er vond. Jeg er solbrent i ansiktet også. Det er første gang dette skjer meg av solarium. Jeg tåler mye sol ganske bra og jeg har solet meg masse på solarium.

Lisbeth skrev 2009-02-11:

Fikk et godt råd hos våre greske venner mot solbrenthet. Smør et tykt lag med matyouhurt på de brente plassene etter solnedgang. La det trekke inn i huden. Det hjelper kjempemasse. Har brukt det på hele familien og selv min lille datter på 9 sverger til youghurten.

HJK skrev 2009-02-12:

Solbrent i ansiktet (solarium). Det er veldig vondt, har prøvd alovera men det går ikke bort.

Asbjørn skrev 2009-03-01:

Aloe Vera Gel på tube er rene verktøykassa mot sårhet og småkutt, bare smør på, men bruk ekte varer fra distributører, finnes mange av dem. Jeg bruker det også ved småkutt, helt topp. Biter du deg i munn, er den så ren at du kan bruke den der også, har prøvd.

Annie skrev 2009-05-05:

Jeg har blitt solbrent, og nå flasser det av. Betyr det at brunfargen forsvinner når det begynner å flasse av? Vær så snill å svar.

AK skrev 2009-05-06:

Blir man veldig solbrent så har elisabeth arden en salve som er rene førstehjelpen. Den heter 8 hour, og alle burde ha den. Den kan også brukes mot brannskader eksem tørre områder og myggstikk osv. alt som svir, klør eller er tørt.

Annie skrev 2009-05-07:

Ja, men siden jeg flasser forsvinner brunfargen da?

Ja skrev 2009-05-16:

Ja, det gjør den, annie.

Martin skrev 2009-05-23:

Jeg bruker Piz Buin After Sun. Den kjøler ned huden og er veldig effektiv. Og som sagt så er det smart å ta flere kalde dusjer om dagen.

Ingrid skrev 2009-05-29:

Hvis man tar kalde dusjer, så flasser man lettere da, så hvis man helst vil unngå det, så ikke dusj for ofte. Bruk mye aftersun og aloe vera, så huden ikke tørker. Det lindrer smerten veldig. Ble flammerød i går, smurte meg masse, så nå kjenner jeg ikke smerte lenger.

Kommentarside: 1   2    3   


Diskuter solbrent

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com