Kjerringråd logo

kjerringråd > sopp i underlivet > sopp i underlivet

Sopp i underlivet - kjerringråd

Sopp i underlivet er vanlig. Det er så vanlig at det alltid er tilstede i underlivet. Det er først når det blir for mye av det at vi kaller det en soppinfeksjon. Det er som oftest kvinner som merker sopp i underlivet, men menn kan også ha det selv om de ikke har mange symptomer på det.

Vanlige symptomer er kløe og/eller svie nedentil. I noen tilfeller kan en også bli rød og sår. Noen kvinner opplever smerter under samleie. I tillegg kan man få en tykk, litt klumpete utflod som ikke lukter.

Sopp i underlivet er som oftest ikke smittsomt fra menn til kvinner, men i noen tilfeller kan det likevel smitte. Da er det best at både mannen og kvinnen behandles for at man skal bli kvitt problemet.

Det kan være mange årsaker til at man får en soppinfeksjon. Både stress, sykdom og søvnmangel kan forårsake det. Inntak av store mengder sukker eller raske karbohydrater kan også få soppen til å trives bedre. Vanlig behandling av sopp i underlivet er kremer, tabletter samt vaginale stikkpiller, men det finnes kjerringråd for å fjerne soppen også.

Bli kvitt sopp i underlivet

En innsender sier hun har hatt god effekt av følgende tips. Hun blander en halv desiliter salt og en halv desiliter eddik 7%. Og blander det ut i et vannbad som hun setter seg i. Der sitter hun til vannet blir nesten ubehagelig kaldt. Dette gjentar hun i 2-4 dager og blir med det kvitt sopputbruddet.

Et annet tips er å vaske seg uten bruk av såpe. Vanlig såpe er sterkt basisk og vil forstyrre PH-en i underlivet noe som kan føre til sopp og kløe.

En leser sier også at hun har hatt god effekt av yoghurt naturell. Hun smører på dette som en krem og opplever at hennes kløe i underlivet forsvinner.

Sopp i underlivet

Vibeke skrev 2009-01-11:

Jeg har vært plaget med soppinfeksjon i snart 2 år og det har vært utrolig vanskelig. Jeg har prøvd alle preparater som selges på apoteket både med og uten resept, men ingen av disse preparatene har klart å ta soppinnfeksjonen som synes å ha blitt mer og mer gjenstridig hele veien. Det var ikke før i høst når jeg oppsøkte en homøopat at jeg har anet håp om å bli frisk.

Jeg opplevde til slutt at alle legene og deres preparater nærmest ødela huden min nedentil, samtidig som at de hele veien viste null interesse for min situasjon og helbred. Det har vært en enorm belastning, men turen til homøopat har endret livskvaliteten min fullstendig.

Først fikk jeg forståelsen av at sykdomsbildet mitt var mer komplisert enn jeg først hadde trodd. Jeg har alltid hatt mye overskudd og vært i stand til det aller meste, selv om det har vært vanskelig, men etter at jeg fikk soppinfeksjon og ble syk (møtte veggen) har jeg slitt med å orke noe som helst.

Homøopaten fant at jeg hadde nærmest en betennelse i galle og lever, samtidig som at jeg hadde problemer med hormonbalansen, soppinfeksjon, og urinveiene (hvilket stemmer og har vært et vedvarende problem de siste to årenene). I følge homøopaten oppstår problemene med urinveiene pga problemer med slimhinnene.

Etter at jeg nå har fått behandling har jeg mer overskudd enn på lenge, jeg har ikke lenger utslag på galle og lever, urinveiene har blitt mye bedre og jeg har hatt seksuell omgang for første gang på to år uten smerter (hvilket ikke har vært mulig uansett hva slags preparater apotekene har gitt meg). Jeg ser frem til å avslutte behandlingen nå og håper at alle med tilsvarende problemstillinger finner en løsning på sine problemer.

Jente 15 skrev 2009-08-05:

Hei, jeg har blitt plaget i et par mnd. med soppinfeksjon. Jeg har også vært hos legen, har bare forklart hvordan smertene er, fordi jeg ikke torde å vise meg hos gynekologen. Jeg tok også urinprøve for å se om det var andre kjønnssykdommer som plaget meg. Jeg har prøvd krem å stikkpille i unnerlivet, 3 ganger. Men det hjelper ikke. Jeg er veldig redd for at dette skal vare i mange år. Jeg lurer også på om det går ann å opperere problemet bort? Vær så snill å hjelp.

Anonym skrev 2009-09-20:

Jeg klør i underlivet og har gjort det nå i ca to uker. Jeg tør ikke å gå til legen, vil det gå bort av seg selv etter en stund, eller må jeg dra til legen? Jeg er ikke sikker på om det er sopp, eller hva det er.

Anonym skrev 2009-10-08:

Jeg har nå hatt sopp i underlivet i nærmere 3 år. Har brukt alt av medisiner, og ingenting fungerer. Har fått meg kjæreste, men er livredd for å fortelle han noe, i frykt for at han vil synes det er vemmelig og dermed ikke ha noe nytelse av sex. Er dette vanlig, eller har det lite å si for gutter?

Gutt 22 skrev 2009-10-22:

Jeg var sammen med ei som var rammet av soppinfeksjon. Det gjorde meg ingenting.

Mann44 skrev 2009-11-08:

Både jeg og kona har tidvis vert plaget av dette. Det som har hjulpet best er å vÆre mest mulig tørr nedentil. Bruk hårtørrer etter dusj og bad og sol deg naken om sommeren, det gjør susen.

Ektepar skrev 2009-11-13:

Sopp er noe de fleste er plaget av en eller annen gang. Sopp fins naturlig på kroppen og den trives i varme og fuktighet. Jeg har også tidvis prøvd ulike medisiner, men det har hatt tendenser for å komme tilbake. Rådet mitt er å vere mest mulig luftig kledd. Bruk bomulstruse, eller ingen truse i det hele. I allefall av og til. Trange og tette bukser er heller ikke bra. Bruk kun såpe som er beregnet nedetil. Jeg tror også at barbering kan gjøre det verre, da hår hjelper huden å få luft. Sov naken og gå med skjørt uten truse hjemme. Vær luftig så ofte du kan. Det har hjulpet meg.

Anonym skrev 2009-11-14:

Mat som gjør noe med PH verdien kan være bra. For eksempel å drikke kultura eller youghurt kan over tid forbedre kulturen i vagina og vil dermed kunne endre grunnlaget for soppen ikke å trives så godt. Å spise mindre sukker kan også virke positivt. Ellers har jeg hørt at reseptfrie stikkpiller som innholder melkesyrebakterier (fåes på apotek) kan virke bra. Disse er ufarlige og kan tas når man vil. Uansett er det bra å dusje litt etter samleie og tørke seg godt, gjerne med hårtørrer. Noen blir også sår etter bruk av toalettpapir og har merket bedring etter å gå over til mykere sort eller papir uten blekemiddel. Sår hud skaper også grobunn for soppen til å trives.

Sabrin skrev 2010-06-12:

Jeg har vond i underlivet. Det klør masse. Jeg har hatt det i 4mnd nå. Lurer på om jeg skal til legen?

Anonym skrev 2010-08-08:

Vask underlivet med yoghurt naturell og bruk det som krem nedentil. Det lindrer og gir riktigere ph verdi. Dette er helt ufarlig og gjør susen.

Meg skrev 2010-11-03:

Jente 16, jeg håper så inderlig at jeg ikke har fått sopp. Jeg barberte meg for 4 dager siden og har har kløe der nede på 3. dagen. Jeg vil ikke si noe til mamma.

Yougurt skrev 2011-05-10:

Yougurt naturell gjør verkelig susen. Bare ta et tynt lag i 2-3 dager og det blir helt fint. Pass på og lufte ofte, ikke bruk trange klesplagg, dropp trusa osv.

Anonym skrev 2011-07-11:

Jente 17, jeg tror jeg har fått sopp i underlivet. Det klør og svir veldig, mest om kvelden når jeg skal sove. Jeg tør ikke å snakke med mamma eller gå til legen om det. Fins det andre råd enn yoghurten som jeg kan prøve?

anonym2 skrev 2011-07-12:

For meg hjelper eddik og vannbad. Men, jeg har kjøpt en stor sprøyte med stor åpning på apoteket, og spyler en 2 dl opp i underlivet i 3 dager etter mens. (dersom jeg merker at soppen er på vei) Svir litt, men det eneste som hjelper. Tar c 1-2 cm eddik i et vanlig drikkeglass, 1 ts havsalt og lunkent vann. Spyler, renner ut, spyler, renner ut til glasset er tomt. (fant denne kommentaren på ei anna side, har prøvd det, det fungerer)

anonym1 skrev 2011-07-14:

Skal man smøre youghurt naturell der det klør?

Balance skrev 2011-07-22:

Mot svie og kløe i underlivet kjøp Canesten på apoteket. Kjøp både skjedestikkpiller (vagitorier) og krem. Start med engangsdosen på 500mg, for deretter og fortsette direkte dagen etter med en pakke med 100mg hvis du har slitet med det lenge og det klør og svir innmari. Husk smør krem på morgen og kveld. Glem ikke og lufte om natten og bruk ikke stramme bukser. Det er også en idè når det har gitt seg og forebygge med en og annen stikkpille med melkesyrebakterier en gang i blandt.

Oppgitt skrev 2011-12-18:

Plager med underlivet er noe jeg har vært plaget med så lenge jeg kan huske. Jeg har vært hos leger, prøvd det meste av behandlinger og gode råd fra apoteket, men ingenting fungerer. Jeg har en del utflod og det lukter som en fiskebutikk. Jeg er så lei av dette, vær så snill og hjelp meg.

Suppe skrev 2011-12-19:

Ta et melkeglass, fyll 2/10 av glasset med eddik og deretter fyll det ca. Halvfullt med vann. Bland inn en teskje med salt, eller så mye at det er ekkelt å smake på (ikke drikk det). Påføres huden 3 ganger daglig med klut eller bomullspads (husk ny hver gang) og la det tørke av seg selv. Veldig effektivt og helt ufarlig.

Uffda! skrev 2012-01-07:

Oppgitt: Har du fått medisin mot det? Den "fiskebutikken" med mye utflod høres veldig ut som skjedekatarr (vaginitt). Hadde dette for noen år siden og behandlet meg mot sopp i det uendelige, hvilket bare hadde midlertidig effekt. Men antibiotikaen tok det.

Bakteriell Vaginose skrev 2012-02-02:

Oppgitt: Det er Bakteriell Vaginose du har, antagelig. Bare å gå til legen og få antibiotika. Soppmidler hjelper ikke mot det. Jeg har hatt det selv. Det er helt ufarlig, men ubehagelig.


Diskuter sopp i underlivet

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere