Kjerringråd logo

Soppinfeksjon - kommentarer side 4.

Fortsettelse av kommentarer fra side 3 om soppinfeksjon.

August skrev 2011-05-11:

Jeg har nå prøvd både krem, stikkpiller og pille som skal svelges, uten noen forandring. Det er mulig det tar noen dager før det blir bedre? Skal ihvertfall prøve alle disse kjerringrådene. Jeg har aldri hatt sopp før, men har i det siste vært utrolig stresset og under veldig masse press. Soppen kom etter jeg hadde barbert meg nedentil (etter å ikke ha gjort det på en stund), og samtidig som jeg fikk menstruasjon. Håper virkelig noen av disse rådene hjelper. Er det noen som har gode råd for smertestillende som virker godt?

Amanda skrev 2011-06-03:

Jeg er også blitt plaget av dette, holder nesten ikke ut. For å roe ned soppen / få den bort så må du prøve med sure løsninger, det vil si sitron, yoghurt og eddik.

krepsen skrev 2011-07-12:

Her var det mange gode råd. Jeg har hatt kløe/svie i bare 4 dager og det er forferdelig. Jeg tenker på dem som har hatt det i mange år. Jeg tror jeg skal prøve vannbadet med eddik og salt.

lady lay skrev 2011-07-12:

Jeg sliter også med stadig tilbakevendende soppinfeksjoner. Hverken stikkpiller, krem, antibiotikakur, medisiner osv, og kjerringråd med sprøying av eddik o.l. tar fullstendig knekken på mine plager. Kan skyte inn at jeg er altfor glad i søtsaker, og har ikke klart å kutte ut dette helt slik jeg burde.

Det eneste som jeg tror kan hjelpe for slike tapte saker som meg er en skikkelig diett der en unngår ting som får canida-soppen til å blomstre. Candida-soppen finnest naturlig hos alle, i huden og i skjeden, men det er når det blir en overblomstring av denne begynner vi begynner å klø, får svie, får utflod osv.

Med diett kan man altså ikke sulte soppen helt bort, selv om det føles sånn, men man sulter den i søvn. Hvis man skal følge en slik kur slavisk, er det ikke mye igjen man har lov til å spise. Man må f.eks: kutte ut alle mat og drikkevarer med sukkerinnhold, samme hvor naturlig sukkeret er, man må unngå all mat som er syltet, syrnet, gjæret (tenk på alt du spiser som er laget av deig/gjær) Så er det mat du kan spise hver for seg, men som ikke kan blandes fordi det sammen gir en gjæring i kroppen, (blir omdannet til sukker i kroppen) Så sier de også at du kan drikke vann, men ikke mye til måltidene.

Det er så mange regler. Vet om ei som gikk til spesialist (som tok seg godt betalt) og hun fikk oppfølging med blodprøver, dietter osv. som hun måtte følge i mange månder. Nå er hun faktisk helt bra.

Forebyggende skrev 2011-07-12:

En venninde hadde soppinfeksjon etter hver menstrasjon. Hun startet med å smøre seg med litt candida krem hver gang den sluttet, dette virket forebyggende. (Infeksjonen kom aldri i gang)

:)) skrev 2011-07-21:

Jeg har vært kronisk plaget med soppinfeksjoner i underlivet, og gikk stadig til legen og fikk flere ukeskurer. Etter disse ukeskurene kom soppen alltid tilbake. Jeg kjøpte pevaryl stikkpille og krem som jeg tok, mens jeg skylte 3 ganger daglig med eddikvann. Eddikvann gjør det surt slik at soppen ikke klarer og leve. Jeg har ikke vært plaget siden. men pass på å ikke ha for mye eddik i vannet, da dette er veldig surt og kan være etseende på slimhinnene. Lykke til, det fungerte i hvertfall for meg.

Aua skrev 2011-08-06:

Husk at sopp kan være smittsomt, noe som vil si at din partner kan få det uten at han vet det selv. Gutter får sjeldent eller aldri symtomer på det. Derfor er det viktig at partner behandles samtidig som du selv behandler deg. Gutter kan behandles med canesten krem. Jeg var selv plaget med sopp jeg aldri ble kvitt. Jeg hadde vært til legen mange ganger og fått forskjellige resepter, men ingenting hjalp. Plutselig endag sier mamma at jeg må få kjæresten min til og behandle seg, og vips så var jeg kvitt det.

1968 skrev 2011-08-24:

Jeg har tidligere vært veldig plaget med soppinfekjon i underlivet. Har prøvd det meste, men ble aldri helt kvitt det. Å legge om kostholdet kan hjelpe, men da må en være veldig streng. Så en dag fikk jeg et råd fra ei litt eldre dame. Bytt fra billig dopapir til Lambi eller lignende. Det gjorde jeg og soppen kom aldri tilbake før jeg på hytteferie i sommer brukte det dopapiret de hadde der, da var det på an igjen. Jeg tok en soppkur og vendte tilbake til Lambi og er helt fin igjen. Aldri mer billig dopapir på meg.

Gunni skrev 2011-08-24:

Vi har en sønn som fikk soppinfeksjon nedentil i fjor sommer. Vi fikk kremer(dactakort) av lege som hjalp en liten stund, men det som tok knekken på soppen var eddikk-salt-bad (1/2 kopp eddik + 1/2 kopp salt i en balje med varmt vann). Han satt hver kveld 10 - 15 minutter i ca 14 dager. Det nbefales, hilsen glad mamma.

Moonshine skrev 2011-08-26:

Kosthold er helt klart viktig mht. sopp og betennelser. Jeg var selv plaget i mange år. Det viste seg at jeg hadde matintoleranse. Jeg reduserte inntaket av melk, hvetemel, egg, gjær og sukker. Magen er jo alfa og omega for et bra immunforsvar. Lavkarbomat virker positivt for meg. P-pillebruk var nok også medvirkende for masse plager for min del. Gjentagende penicillinkurer er også uheldig mht. soppdannelse. Husk å drikke biola eller spis melkesyretabletter hvis du er nødt til å ta penicillin. C-vitaminer er kjekt å ta hvis man føler på en begynnende urinveisinfeksjon. Drikk masse vann. Dessuten tror jeg det er viktig å spise multivitamintabletter som f.eks. Spektro og ta litt tran eller annen fiskeolje fra bl.a. Eskimo. Du er hva du spiser. NB. Kutt bruken av syntetiske truser og ta i bruk bomullstruser. Det siste er meget viktig.

Ikke bruk tampong skrev 2011-08-31:

Jeg hadde soppInfeksjon regelmessig i et år. Jeg prøvde div. piller og kremer. Fikk også noen utskrevet av legen, men også en 7 ukers kur ganger 2, var helt på briste punktet. Alle vet hvor ille det er. Men hva jeg fant ut som fungerer er å bruke bind i stede for tampong. Jeg vet ikke om dere andre bruker bind og selv får det, men jeg ble så lettet. Det er et slit å ha det. Ikke minst på forholdet.

E skrev 2011-10-06:

Jeg har hatt plagene selv for noen år siden. Er helt kvitt dem nå. Ofte så stopper man å behandle når plagene er borte. Og man behandler ikke hele område og ikke lenge nok.

Jeg kuttet ut sukker i kosten, det hjelper mot tilbakevending av soppen. Men du må først bli kvitt den med legemidler. Om ikke Canesten hjelper så bestill time hos en gynekolog. Det hender man må ta tabletter som tar en annen type sopp enn Canestenen tar. Lykke til alle sammen.

Jeg gikk ned 10 kg. da jeg kuttet ut sukker. Det var faktisk ganske lett å kutte ut kost med mye sukker i når det var medisinsk og ikke en kur.

Synnøve skrev 2011-10-27:

Jeg er en jente på 15 år. Jeg tror jeg har soppinfeksjon og ikke turt å si det til mamma. Jeg har hatt det i ca 2 mnd. Er det best å bruke ob eller bind under mensen?

Frosken skrev 2011-11-03:

Jeg har også slitt mye med tilbakevennende underlivssopp. Kommer gjerne etter menstruasjon. Har prøvd canestenkurer og melkesyretabletter, dette virker en periode. Jeg bruker bare bind ved mens så ikke tamponger som har noe å si her. Tror hormoner og at det er ganske tett der nede som utløser det. Ellers er jeg enig i at mannen man har seksuell omgang med også må ta en kur samtidig ellers blir man aldring kvitt det. Sukker i maten har nok mye å si det og. Ellers har jeg god erfaring med at yoghurt naturell. Det virker både lindrene og fjerner soppen (dog bare for en periode). Jeg skal prøve salt og eddikbad. Lykke til allesammen og takk for tips.

Gry skrev 2011-11-29:

Hei! Det er interessant å lese at vi er så mange som plages med stadig tilbakevendende soppinfeksjoner, uten at det finnes noen vitenskapelig vidunderkur som hjelper. Et område som man ikke prioriterer å forske på? Går omkring med soppinfeksjon hele tiden. Blir gjerne verre rett etter mens, og plagsomhetsgraden varierer i løpet av en måned, men soppen finns der hele tiden. Canesten har jeg brukt i ukevis (både salve og stikkpiller) uten at soppen blir borte av den grunn. Prevaryl virket motsatt på meg og gjorde infeksjonen verre.

Melkesyrebakterier har vært en fast følgesvenn; stikkpiller, tamponger med melkesyre, underlivssåpe med melkesyre osv. Følger helt enkelt alle gode råd både for å forebygge og behandle. Jeg spiser lite sukker, lite brød (svær sjelden hvete) og relativt godt med proteiner. Lurer derfor på om det er melken som er synderen, for melkeprodukter spiser jeg mye av (ost og creme fraiche for eksempel).

Noe jeg lurer på er hvordan deres sexliv fungerer? Jeg kjenner at jeg nesten gruer meg og blir ikke skikkelig opphisset lengre, for oftest svir det og er ubehagelig/vondt. Det er trist, også for kjæresten min, som for nøye seg med kos og klem mange ganger.

Jeg må også si at jeg dessverre opplever at leger ikke tar en på alvor når det gjeller soppinfeksjon. De fleste jeg har vært hos har trøstet meg med at det er en del kvinner som plages med tilbakevendende soppinfeksjoner. Ferdig med det, liksom.

Det var fint å finne denne siden, og få sukket litt til medsøstre som vet hva det innebær å være plaget med soppinfeksjon. Dere som har funnet kurer som hjelper, skynd dere del med oss andre. Nå tenker jeg å teste eddik- kuren. Jeg har vært på butikken i dag og handlet eddik.

Camilla skrev 2011-12-03:

Jeg har funnet ut at soppen holder seg borte i stor grad hvis jeg ikke bruker bind, samt at jeg bare bruker bomullsundertøy. Før svidde det regelmessig hver måned.

Kristin skrev 2011-12-08:

jeg er en jente på 14 år som klør veldig der nede. Det er små rifter i huden som svir. Har ikke lyst å fortelle mamma eller legen, skal prøve ut saltbadet men kommer det ikke til å svi?

Winter skrev 2011-12-13:

Jeg har hatt sopp nå i en periode, har ikke kløe eller svie. Det eneste som kan være er at enkelte morgener så kan jeg få hyppig vannlatning med null resultat liksom. Jeg bruker canesten på soppen, men det virker ikke. Jeg tror en urinveisinfeksjon er innblandet også.

Helen skrev 2012-02-22:

Jeg har mye problemer med underlivet og tenkte å prøve noe av dette som står her. Jeg er spent på om det hjelper . Min sønn har sopp bak ørene og kan noen gi han et tips på hva han kan gjøre med det? Takk på forhånd.

Kommentarside:  1    2    3    4  


Diskuter soppinfeksjon

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere