Kjerringråd logo

kjerringråd > soppinfeksjon > soppinfeksjon

Soppinfeksjon - kjerringråd

Mot soppinfeksjon hjelper det å sette seg i et vannbad med godt varmt vann, halv kopp eddik og halv kopp salt, sitt så lenge at vannet blir kaldt. Gjenta dette i noen dager og du er kvitt soppinfeksjonen.

Sopp kan oppstå nesten hvor som helst på kroppen, men oftest får man slike infeksjoner i underlivet. Kløe og/eller svie er vanlige symptomer. Noen har det kronisk mens andre er så heldige at de får det få ganger i løpet av livet.

Soppinfeksjon

Live skrev 2007-11-08:

Har vært plaget en stund med soppinfeksjon nå, så dette prøvde jeg. Fikk altså sjokk når jeg såg vannet i karet etterpå! Her har det skjedd en prosess. Dette var første bad, skal prøve det noen dager til og gi en tilbakemelding. Hilsen optimisten

Trine skrev 2007-11-13:

Lurer på hva slags type sopp det er snakk om i denne artikkelen? Sopp i huden, eller soppinfeksjon i underlivet?

Kamille skrev 2007-11-23:

Skyll underlivet med lunket vann med 12 dråper Citrosept grapefruktkjerneekstrakt. gjør det før du legger deg, sett inn en tampong så ikke all væsken renner ut.

Havfruen skrev 2008-03-09:

Vannbadet: svir det ikke noe veldig? Noen som har prøvd det?

frk skrev 2008-03-11:

Jeg lurer også på om noen har prøvd det. Det kan høres ut som det kan svi litt.

Maira skrev 2008-03-20:

Vel, mer enn soppinfeksjonen selv kan det vel ikke svi. Jeg er glad til om jeg kan bli kvitt det på den måten! Noen som har hørt hvordan en kan bruke grapefruktkjerneekstrakt mot underlivssopp? Jeg har bare drukket det oppløst i vann til nå, funker ikke.

frk skrev 2008-04-11:

Er d noen som har andre råd mot underlivssopp? Jeg har prøvd pevaryl og canesten, men får det tilbake kort tid etterpå. Det er veldig plagsomt og jeg vil gjerne bli kvitt det en gang for alle. Det er litt flaut å dra til lege hver gang. Lurer litt på om jeg skulle prøve dette vannbadet, men jeg er litt skeptisk.

Delfinen skrev 2008-05-18:

Jeg har også stadig tilbakevennende infeksjoner. Etter hver menstruasjon. Blir snart gal. Noen som vet om eddik+saltvannet hjelper?

Linn skrev 2008-05-25:

Jeg har hørt så mye snakk om eddik/sure væsker som brukes til underlivet. Lurer dermed på om det kanskje har god effekt å bade i saltvann? Tenker altså på strand/hav.

VH skrev 2008-06-22:

God hygiene er veldig viktig. Smør inn underlivet med Naturell Yoghurt flere ganger daglig, det skal hjelpe å drepe soppen. Yoghurt har en syre som er bakteriedrepende, er også lurt å spise yoghurt om du er plaget med mage/tarm.

Mj skrev 2008-06-28:

Jeg har fått noe men det hjelper tydeligvis ikke, for jeg klør veldig enda. Spesiellt på morgenen. Nå har jeg i tillegg blærekatarr! Lurer på om jeg skal prøve det vannbadet. Håper det hjelper, blir snart gal.

SK skrev 2008-08-01:

Veldig plaget av soppinfeksjon, har prøvd alt som finnes på apotekk , ingenting hjelper og legen sier at det er ingenting hun kan hjelpe meg med. Er det noen der ute som har flere råd ?

Marianne skrev 2008-08-02:

Jeg har hørt at melkebakterier som finnes i cultura ol. skal hjelpe mot soppinfeksjon i og med at den type bakteriekultur er den naturlige fienden til soppen. Smør inn og spis/drikk. Målet er visst å få miljøet i skjeden surere, så unngå søtsaker. Ellers har jeg også lest at man kan få noen piller mot soppen om den ikke gir seg, vet ikke om man må til legen for disse. Har også hatt urinveisinfeksjon en del ganger, da har jeg drukket sur juice som usukkret grapefruktjuice/tranebærjuice, også blandet sitronjuice eller hva det heter (gul flaske formet som en sitron) med vann som jeg har drukket gjennom hele dagen. Da har det faktisk gitt seg uten at jeg har måttet ta noen kur.

Ola skrev 2008-09-01:

Å drikke te hjelper veldig på smertene hvis man har veldig vondt. Tar desverre ikke bort soppen da, men er fint hvis det er veldig ille og man ikke får dratt til legen med en gang.

Jeg skrev 2008-09-02:

Lag blanding av 1 liter vann og 1 ss eddik og 1 ts salt. Avkjøl. Skyll med stor sprøyte (uten nål!) i underlivet. Unngå såpe og vann i underlivet. Når du dusjer ikke spyl der nede. Naturell yoghurt kan lindre svie om man smører det på. Brukes både mot sopp og BV. Dette rådet fikk jeg av to leger.

Apotek-skeptiker skrev 2008-10-08:

Har prøvd stikk piller fra apotektet, uten hell. Citrusept høres fornftig ut. Jeg har jobbet et år i helsekost og har hatt fornøyde kunder. Billigere alternativ er det uten tvil også. Man trenger bare den minste flasken til å begynne med.

HA skrev 2008-11-18:

Jeg lurer på om soppinfeksjon kan være på en måte farlig etterhvert når man har hatt det i flere år? Kan det være så pass farlig at man ikke kan få barn? Jeg har hørt at hvis det ikke gir seg og blir verre etterhvert, kan det skade livmoren. Man må visst opperere det vekk, er det sant?

Petrine skrev 2008-11-29:

Fine tips her. Er mye plaget av sopp. En ting jeg lurer på er om det kan smitte over til barnet mitt om vi er i samme badekar, hun tar håndkle mitt?

Sofi skrev 2009-02-01:

Er mye plaget av sopp, men om sommeren når jeg bader i salt vann føler jeg soppen forsvinner merkelig nok. Så jeg har troen på at dette skal hjelpe. Skal prøve i dag og se hvordan det går. Er villig til å prøve det meste snart blir gal av kløen.

Katta skrev 2009-03-09:

Jeg har også den erfaringer at Canesten ikke virker. Det tar nok bort kløen for en tid, men vær du trygg: soppen kommer tilbake, igjen og igjen. Jeg har også erfaring med at alt er bedre om sommeren, hvis jeg bader mye i saltvann. Takk derfor for tips om salt- og eddiksbad. Svie eller ikke: jeg er moden for å prøve, ettersom jeg deler oppfatningen flere har gitt uttrykk for, at soppinfeksjon ikke er til å holde ut.

:) skrev 2009-03-16:

Noen som vet åssen man blir kvitt sopp på andre steder enn underlivet? Jeg sliter med sopp på armene. Det ser ut som jeg mangler pigmenter i huden. Har hvite flekker der. Fikk et tips om at det kunne funke å bruke canesten. Det eneste den gjorde var å ta bort den tørre huden.

Kommentarside: 1   2    3    4   


Diskuter soppinfeksjon

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere