Kjerringråd logo

kjerringråd > sorte prikker og hudormer > sorte prikker og hudormer

Sorte prikker og hudormer - kjerringråd

En hudorm eller nupper i huden som noen kaller det, består av talg. Det medisinske uttrykket på det er komedoner. Hudormer er lys gul i fargen og har ofte små svarte prikker ytterst. Det er en form for akne. De kommer av at det produseres talg som kommer ut. Denne talgen blir forurenset av lufta eller sminke og vi får slike små sorte prikker ytterst.

Behandling av nupper og hudormer

En innsender mener hun har oppskriften på behandling og skriver følgende til oss. En billig og meget effektiv behandling mot nupper og hudormer/svarte prikker, og for å ivareta myk hud, er å ta ca 3/4 kopp med sukker blandet med matolje, og gni inn i huden. Huden bli fantastisk myk og jevn etterpå. Det er også effektivt dersom man har hard hud på hælene, men da uten olje. Pass på at du ikke skrubber for hardt, sier hun.

Sorte prikker og hudormer

Gjest skrev 2008-02-02:

Jeg prøvde dette tipset, og utrolig nok funka det, fikk mye jevnere hudoverflate og mindre sorte prikker :)

ballaella skrev 2008-02-03:

Jeg synes at nivea sin clean stripes er det beste mot hudormer.

lei skrev 2008-03-23:

Hei! Hvor får du kjøpt nivea clean stripes?

-cyb skrev 2008-03-26:

Hvis disse fremdeles finnes, så prøv på Vita eller lignende. Sukker og olje på huden hørtes ikke helt bra ut... *skeptisk*

lala skrev 2008-04-02:

Hei, jeg er en 11 år gammel jente som sliter med hudormer, er det noen andre tips jeg kan få ? Jeg er redd for å vise haken og nesen min.

:) skrev 2008-04-12:

Hvor mye olje skal man bruke?

lotte skrev 2008-04-17:

Men skal man smøre på og så vakse det vekk, eller skal det trekkes inn?

Gjest skrev 2008-04-18:

Ja, jeg vasket det vekk rett etterpå at jeg gjorde behandlingen i allefall, og det funket for meg

lotte skrev 2008-04-18:

;)

jlo skrev 2008-05-04:

Kan man bruke olivenolje?

Natasha skrev 2008-05-14:

Nei, olje er så fett og kan veldig lett tilstoppe porene. Det aller beste er å dampe huden med kamille urter, spesielle urter som trekker ut all form for sorte prikker osv. Kok opp en kjele med vann og urter, putt hodet ditt over kjelen med ett håndkle over. Har funket som bare det for meg i over ett år nå. Sliter til tider veldig med uren hud. Det vil ligge på overflaten av huden etterpå, det skraper man av med ett rent håndkle. Og skyller med kaldt vann etterpå, husk krem.

gjest skrev 2008-05-20:

Hva slags urter da i så fall? Og hvor kan man kjøpe det?

Dj skrev 2008-06-15:

Jeg prøvde vademecum (et middel som kan brukes til både å rense uren hud og som munnskyllevann) det funka med en gang, men man må gå med den i ansiktet i minst en time, helst flere. Huden kommer til å lukte mint etterpå så jeg annbefaler en dusj etterpå.

thessa skrev 2008-06-19:

Jeg har alltid hatt fin og problemfri hud inntil for ett år siden ca. Nå er begge kinnene pluss kjevepartiene fulle av nupper(hudormer?). Tett i tett, jeg er kjempefrustrert, jeg er 22 år gammel.

thessa skrev 2008-06-19:

Noen som har opplevd det samme? Du som skrev at du prøvde vademecum, hvordan gjorde du det? bare "renset" du huden med det, med bomullsdott? Eller la du en slags maske med det?

Gjest skrev 2008-07-22:

Du, Natasha eller noen andre, hvor får man kjøpt kamille urter ? Og skal man ha det i kjelen etter at vannet har koket opp eller? Og hvor lenge skal man sitte slik med hodet over kjelen? Og så lurer jeg på om noen vet av noe man kan spise eller drikke eller noe som hjelper mot uren hud, en type frukt eller noe slikt?

Elisabeth skrev 2008-07-25:

Natasha: Olje kan kanskje tilstoppe porene, men denne skal ikke trekke inn ;) Oljen er bare til for at sukkeret skal være lettere å smøre inn. Man skal bare skrubbe seg med det, og vaske det godt vekk etterpå.

Leah skrev 2008-07-27:

Dette funket kjempebra! Aldri hatt så myk hud før, og ble kvitt mange hudormer.

Thomas skrev 2008-08-13:

Jeg kjøpte Avene greier på apoteket. Dyrt men det beste sa flere. Nå har jeg brukt den et år og er like ille. Det blir ikke borte selvom det tar bort litt. Jeg spiser sunt og alt. Men å åpne porene bare med damp kan hjelpe. Man trenger nok ikke noe urter. Man skal visst klemme forsiktig siden det er så tynn hud. Og så klemme det ut mens porene er oppe. Dama mi har det også. Vi pleier ikke akuratt å ha nesekos.

Gjest skrev 2008-08-18:

Det funka veldig på de små hudormene men jeg har en svær stor en som jeg ikke får vekk :'( Gi meg råd dere

Lenejinta skrev 2008-08-19:

TIPS: Det beste og eneste du kan gjøre er å dampe ansiktet ved å fylle vasken med varmt vann (nesten koke nivå) og sette deg på kne over det med håndkle på hodet. Sitt i ca 10 min - slik at porene får tid til å åpne seg skikkelig. Etter ca 10 min tørker du av huden med en tørr klut før du begynner å klemme ut ormene. I og med at vann tørker ut huden er det viktig med en fuktighetskrem etterpå. Jeg bruker ikke annet enn en fuktighets-maske som jeg sover med om natten. Av og til trenger hud å puste uten noen ting om natten, også. Ellers er sukker vår verste fiende fiende når det kommer til hudproblemer. Spis kiwi, stoffet i kiwi løser opp talg/fett i huden. Ble litt ivrig her nå. Lykke til!

Kommentarside: 1   2    3    4    5    6   


Diskuter sorte prikker og hudormer

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere