Kjerringråd logo

kjerringråd > sure oppstøt > sure oppstøt

Sure oppstøt - kjerringråd

Sure oppstøt kan ha forskjellige årsaker. Er man mye plaget av det så bør man få det undersøkt av lege. Som kjent så er det jo syre i magen. Denne er der for å kunne bryte ned den maten vi spiser. Denne syra er veldig sterk, og når den slår opp i halsen vil vi oppleve ubehaget med sure oppstøt. Det kan være så ille at man føler at det begynner å brenne eller svi i halsen.

Hvordan bli kvitt sure oppstøt?

I og med at det er magesyren som er årsaken til disse sure oppstøtene, så kan man lindre plagene ved å tilføre en basisk løsning. En basisk løsning finnes i de fleste hjem. Medisinen er nemmelig melk. Hvis man drikker vanlig kumelk så vil dette være med på å nøytralisere den sure magesyra i halsen slik at om ikke problemet forsvinner, så blir det i alle fall mindre. Vann nøytraliserer også til en viss grad, men hvis man vil bli kvitt den dårlige smaken av sure oppstøt så er melk å anbefale. Det er jo både sunt og godt.

Sure oppstøt

Ikke melk skrev 2008-06-04:

Jeg har hatt problem med sure oppstøt, svie i spiserør, halsbrann og hele pakken i årevis. Jeg har bestandig brukt melk for å nøytralisere. Og det virker fint nok det. Men ikke så lenge før det svir på nytt.

I vår begynte jeg å skjønne sammenhengen. For hver gang jeg drikker melk så blir jeg bedre som øyeblikksvirkning, men så blir det etter kort tid VERRE enn det var.

Nå har jeg kuttet ut alle melkeprodukter i en måned snart (så godt det lar seg gjøre. Is også nå i varmen. Kun saftis.) Så nå får tablettene ligge nesten urørt. Jeg har variert på forskjellig medisin fordi jeg har blitt så inderlig lei av å tygge samme smaken, og for å variere på kort og langtidsvirkende tabletter.

Ja, jeg vet godt at dette neppe stemmer med kjemi om syrer og baser. Men slik er det altså for meg iallefall. Prøv selv, det skader jo ikke.

Jeg kan nå drikke ripssaft og andre sure drikker UTEN å svi. Dette har jeg ikke kunnet gjort før når jeg drakk melk.

Sitronvann er tingen skrev 2008-07-24:

Jeg er vanligvis veldig fan av kjerringråd. Det finnes så utrolig mange og nyttige. Men alt stemmer ikke lenger. Nye tider, trenger noen nye råd. Det stemmer at melk opprinnelig var basisk. Men den melken en får kjøpt i butikken er ikke det lenger, pga all behandlingen på meieriet. Tar man den rett fra kua derimot er den ennå basisk.

Det er dessverre en utbredt misforståelse at man skal drikke melk ved halsbrann - men det vil være som å helle bensin på bålet. Melken lindrer i halsen, men blir til syre i magen, og genererer mer halsbrann/sure oppstøt. Så det er rett og slett ikke så rart at :ikke melk: reagerte som han gjorde.

Jeg signerer innlegget til denne og gjentar: IKKE drikk MELK, det gjør problemet VERRE.

Enda en ting som er feil i artikkelen er vannet. Springvannet i mesteparten av landet er surt. Legg en skive sitron i vannet, så blir det basisk. Sitron blir faktisk basisk i magen, på samme måte som melk blir til syre i magen. Sitronvann er dermed den beste medisinen mot sure oppstøt/halsbrann.

Det viktige er å få i seg riktig type mat. Og da helst av basisk art. Anbefaler dere til å lese Ph-mirakelet av Robert Young. Veldig bra bok.

Aleksander skrev 2009-03-02:

Melk hjelper litt.

Smarty skrev 2009-06-02:

Nå i det siste har jeg vært plaget av sure oppstøtt. Selv viste jeg ikke at det var det, men så begynte jeg å tenke litt.Nå som jeg satt her tenkte jeg det er lenge siden jeg har drukket melk. Og så så jeg det her. Før drakk jeg melk hele tiden og nå som jeg ikke drikker melk kan det da forårsake sure oppstøt?

Camilla skrev 2009-07-02:

Jeg har virkelig prøvd alt dere alle har nevnt. Det er ikke noe som funker.

Rolf skrev 2009-07-22:

Melk funker veldig bra, hurra for gode kjerringråd.

Tikktakk skrev 2009-09-18:

Skal ikke gi meg inn på diskusjonen om melk hjelper eller ikke, men det eneste de gjør med melka på meieret er å varme den opp og kjøle den igjen. Grunnene til at det kan føles bedre med melk rett fra kua er at den er fetere. Fløten er enda ikke skilt ut, og fettet legger seg litt som en beskyttende hinne i magesekken.

Maia skrev 2009-09-26:

Sikkert et godt tips for de fleste, men funker dårlig for oss med laktoseintoleranse. Det gjør det bare verre. Men regner med at folk som ikke tåler melk ikke følger dette rådet.

Alexander skrev 2009-12-21:

Legg merke til at Tine aldri skriver at melk er sunt, men bruker andre formuleringer. Det er jo både sunt og godt. Vi trenger en begrunnelse, gjerne en kildehenvisning, på at det faktisk er sunt.

Ola skrev 2009-12-21:

Er det Tine som har skrevet kjærringrådet eller? sunt og godt

Sure oppstøt kommer av hva du spiser. Mat med mye mel og sammen med fett (som pizza, brød med smør og feit pålegg osv) kan gi sure oppstøt. Cheeze doodles kan også gi sure oppstøt har jeg merket.

I skrev 2010-07-24:

Støtter inlegget on sitronvann. Det reddet nattesøvnen min.

Anders skrev 2010-11-08:

Hei, hva kan jeg ta hvis jeg ikke kan drikk melk, for jeg tåler ikke melk.

Charlotte skrev 2010-11-26:

En teskje bakepulver i et glass vann skal hjelpe.

Odd Arne skrev 2011-01-03:

Etter 1 uke med julemat kom straffen med sure oppstøt, hadde hverken melk eller sitron i hus men deriomot bakepulver. Det hjalp. Utrolig.

Bekymret skrev 2011-04-01:

Jeg har prøvd både melk og vann, ikke noe funker. Du over skrev at bakepulver hjalp. Mener du da bare bakepulver, eller bakepulver i vann?

Sander skrev 2011-06-28:

Tørkede aprikoser, kjøp det, og se hvordan halsbrannen bare forsvinner. Jeg har gått på tunge medisiner for halsbrann i mange år, måtte bare ta mer og mer. Jeg slutta når jeg fikk høre at tørkede aprikoser hjelper.

Og ja, jeg har prøvd alt som finnes av kjerring råd og alt legen har å tilby. Jeg vil også gjøre folk oppmerksom på at protonpumpehemmere som er i alle de pillene dere får kjøpt på apoteket er meget skumle å gå på i flere år. Det øker sjansen for kreft dramatisk.

jau skrev 2011-09-05:

Hva med et kjerringråd som hjelper mot sure oppstøt for de som er laktoseintolerant? Det hadde jo hvert veldi greit, da.

sitron skrev 2011-12-26:

Sitroner er bra for laktose intolerante og aprikos.


Diskuter sure oppstøt

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere