Kjerringråd logo

kjerringråd > svette > svette

Svette - kjerringråd

Svette er kroppen sin måte å regulere varme på. Enkelte kan erfare at de svetter unormalt mye. Man blir klissvåt, uten at det foreligger noen åpenbar grunn eller årsak til det. økt svetteutsondring kan være tegn på magnesiummangel. Magnesiummangel gir seg også andre utslag, som for eksempel stive og ømme muskler, muskelkramper, tørr hud, søvnproblem (man sovner lett om kvelden, for så å våkne utpå natten, da er det vanskelig å få sove igjen). Man kan også få en tilsynelatende nervøs blære, med stadig trang til å tisse.

For å få påvist mineral- ubalanse kan det lønne seg å ta en hårmineralanalyse. Magnesium er et viktig mineral for at kalsium i maten vi spiser skal finne veien til skjelettet. Ved for lite magnesium, kan kalsium sette seg i bløtvetet isteden, og symptomer som ømme muskler blir en følge. Muskulaturen rundt blæra blir også stivere, og skaper dermed en press på blæra, som gjør at man stadig føler trang til å tisset. Kalsium på avveie kan også gjøre huden tørr, rynkete og mindre elastisk.

Svette

Svetlana skrev 2008-04-18:

Prøv Aluminiumsklorid. En får kjøpt det på apoteket og det virker supert.

Sw skrev 2008-05-23:

Virker det på håndflater og under bena også?

Baba skrev 2008-07-24:

Lurer på det samme som Sw jeg også.

Svettis skrev 2008-07-24:

Hadde jeg vært dere, så hadde jeg i allefall prøvd det. Jeg har lest litt rundt på nettet men har ikke funnet noe som bekrefter det, men det er da vel forsøket verdt?

Ikke utvortes skrev 2008-10-07:

Jeg tror ikke det menes at det skal brukes PÅ huden. Man skal ta magnesiumtilskudd i form av kosttilskudd. Det er da bilde av piller også, er det ikke? Magnesium får man kjøpt på helsekosten. Jeg har brukt det og det har fungert på meg.

Ikke gjør det skrev 2008-10-06:

Av å påføre det på hender og føtter risikerer du å få ekstremt tørr hud og veldig ubehagelig "eksem" !

Aluminiumsklorid skrev 2008-12-10:

Det har jeg erfart i all fall. Er svært plaget av svette under armene og har brukt aluminiumsklorid på natten, men det som alltid skjer er at det klør og svir noe helt forferdelig. Tenker jeg skal prøve magnesiumtillegg istedenfor

ie skrev 2008-12-29:

Yerpa eller noe sånt. Liten glass flaske med rød væske inni. Kan kjøpes på vita eller apotek. Tas på annenhver kveld. Det demper min svette men den blir ikke helt borte desverre.

Svetter alt for mye skrev 2009-01-18:

Hei, jeg svetter alt for mye under armene. jeg har kjøpt en deodorant fra apoteket som heter STOP, og den bare sviktet meg, den hjalp altså ikke som den skulle. Noen som har tips, annet en tabletter og sprøe ting og tang? Vær så snill og hjelp meg. Svetten går igjennom en tykk ull hettegenser til og med.

Assa skrev 2009-01-19:

Jeg synes at deo-stick fungerer mye bedre enn roll-on og spray. Har blitt helt avhengig. Billig sterilan fungerer like bra som dyrere typer.

Vivvi skrev 2009-01-21:

Brukte aluminiusklorid som jeg kjøpte på apoteket og dette funket veldig bra. Brukte det et par netter i uken og sluttet helt å svette under armene. Men nå tåler jeg det plutselig ikke lenger. Det svir og klør noe helt grusomt. Har også prøvd Yerka, men Aliminiumsklorid er mye bedre.

Svetta skrev 2009-02-05:

Jeg har prøvd mange forskjellige typer deodorant som feks Stopp. Det fungerte ikke på meg. Så prøvde jeg Yerka og etter det stoppet svettingen under armene. Er mange år siden jeg prøvde det første gang, og har kun hatt behov for å ta det på et par ganger etter dette. Det svir noe helt forferdelig, men det virket. Men det virket ikke på hendene. Det gjorde derimot aluminiumklorid, men ubehaget med å bruke dette på hendene var værre enn å være klam i håndflatene. Jeg ble knusk-tørr, fikk en prikkende/nummen følelse i hendene, og måtte ta det på i store mengder hver eneste kveld. Bare ubehagelig og slitsomt.

Lei av svetteringer skrev 2009-02-17:

Jeg har prøvd den dere, STOP 24, den hjalp ikke noe for meg. Har ikke tenkt til å gjøre noe som operasjon eller noe sånn. Er det noen av de andre produktene, som man kan få på apoteket som virker bedre eller har en sterkere virkning? Jeg er desperat.

Kjipe greier skrev 2009-03-11:

Jeg også sliter med enormt svette armhuler. Det er utrolig kjipt og man kan ikke gå med hvilke topper man vil. Har prøvd stop og det er bare tull. Aluminiums klorid fra apotek er det eneste jeg har funnet som virker.

Kristin skrev 2009-04-07:

Aluminiumsklorid, er det tabletter? Blir svetten helt borte? Sliter med ringer rundt armhulene på genserene mine. Det er plagsomt.

Jente 16 år skrev 2009-06-02:

Ingenting du gjør mot svette er garantert. Det har jeg fått erfare. Jeg er ei jente på 16 år som har hatt store svetteproblemer hele livet. Jeg har prøvd deodoranter, forskjellige natur stener, tatt botox 5 ganger, og tatt 2 operasjoner, og jeg svetter fortsatt så mye at jeg ikke kan gå i en vanlig genser. Legen min som hjelper meg med dette, sier han ikke har sett lignende på min alder. Hvis jeg skulle anbefale noen noe, så er det først å prøve botox, en tar 25 sprøytestikk under hver arm, dette funker på flere. Om du er virkelig plaget med svette, er det verdt et forsøk, en får ingen arr. Dette funket ikke på meg og jeg tok en fettsugningsoperasjon, noe som ga meg små arr. Siste operasjonen er en stor operasjon, en får stygge arr og ikke garantert at svetten blir fjernet.

Laila skrev 2009-06-19:

Hei, jeg ser mange av oss sliter med det samme. Før hadde jeg store svetteringer rundt armhulene og gikk bare med store gensere. Nå har jeg begynt å bruke noe som kalles yerka. det er en liten flaske (jeg kjøpte den på cubus, 170 kr) med rød væske oppi. Vask deg under armhulene, tørk, og stryk på litt av væsken med en bomullsdott. Dagen etter vasker du det vekk uten såpe. Du trenger ikke engang å bruke deoderant dagen etter påføring (men jeg har alltid med en for sikkerthets skyld). Dette fungerer på meg. Det er ikke så mye i flasken, da men. Påfør på nytt når du merker svetten begynner å komme tilbake. Dette er det verdt å prøve.

Laila skrev 2009-06-19:

PS: Ikke bruk yerka samme dag eller dagen etter du har barbert deg under armene. Det svir!

Rainbow skrev 2009-07-18:

Jeg har aldri vært plaget med svette før nå den siste tiden. Særlig hvis jeg anstrenger meg for å løse en oppgave kommer svetten. Jeg kan sitte helt stille og svette. Er småbarnsmor og 39 år. Hvorfor er det plutselig så lite som skal til for at jeg svetter? Før var dette aldri et problem. Er frisk ellers.

halldis skrev 2009-09-24:

Prøv odaban, finnes på nett. Dette er en spray som brukes om natten og fjernes om morgenen, funker for meg som har hyperhidrose (oversvetting)

Svettis skrev 2009-10-16:

Jeg har prøvd aluminiumsklorid og det fungerte i en periode for meg. Men jeg hadde et par uhell med den også. Hvis man ikke passer på å vaske seg godt under armene på morgenen og f.eks går med en gul t-skjorte som er tettsittende (som i mitt tilfelle) så svertet stoffet av og jeg ble helt rød under armene. Produktet virket en stund, men etterhvert var det ingen hjelp å få. Men så absolutt det virket for meg.

Kommentarside: 1   2    3   


Diskuter svette

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere