Kjerringråd logo

Tannblekning - kommentarer side 3.

Fortsettelse av kommentarer fra side 2 om tannblekning.

Kjemiker skrev 2009-05-21:

Bakepulver inneholder stort sett bikarbonat og surhetsregulerende midler. Blekingen er enten overfladisk eller så går det på tannemaljen løs. I profesjonell tannbleking brukes hydrogenperoksid som bleker selve emaljen. Pussing med bakepulver tilsvarer antakeligvis å pusse med sitronsaft. Jada, resultater, men ikke finn på å gjør det over tid med mindre du vil miste emaljen din.

Y skrev 2009-06-07:

Jeg har prøvd det i 2 dager nå og gjort det morgen og kveld men har pusset med tannkrem etterpå. Jeg ser at de har blitt hvitere, så det funker faktisk.

T skrev 2009-06-20:

Det sier seg jo selv at bakepulver ikke er bra for tennene, det er etsende.

Litt Gul skrev 2009-07-10:

Noen som har prøvd hydrogenperoksid oppløsning fra apoteket, er ikke det bedre enn å slipe i stykker emaljen?

Sjarmolina skrev 2009-07-15:

Bakepulver funker fjell, jeg så en hvithet med en gang. Det anbefales, sterkt. Jeg er selv tannlegelærling og kan med hånden på hjertet si at bleking i pakker sliter mer på tennenen. Bakepulver sliter det og men ikke fullt så fælt.

wow skrev 2009-08-21:

Plages med gule tenner, så skal prøve dette. Jeg har nettopp bestillt bleking på nett, håper det funker.

Roer skrev 2009-09-10:

Fikk lyst å prøve. Pussing med bakepulver, det var ikke noe for meg. Det ble søl og ømt tannkjøtt. Men så fant jeg fram et par tannskinner fra et blekesett jeg hadde fra før. Blandet bakepulver med litt vann til en tykk krem. Smurte litt på tennene og satt på tannskinnene. Lot de sitte i 3-4 min og skyldte munnen med vann og pusset tennene. Merket stor forskjell straks. Nå har jeg tatt 4 behandlinger og tennene er faktisk hvitere enn da jeg brukte blekesett kjøpt i butikk. Er ikke så tøff på tannkjøttet heller. Det er kjapt og gratis.

Pfff skrev 2009-10-20:

Tennene er ikke så bra fra før av at jeg vil ta sjangsen. Noen snakker om dentway. styr unna de. Dentaworks er bedre og billigere.

Bakern skrev 2009-10-26:

Prøvde dette med bakepulver nå. Fikk en klar effekt, men det svei som fy. Man må skylde godt med vann etterpå.

GuleTenner skrev 2009-11-07:

Har sinnsykt gule tenner, hjørnetennene spesielt. Har prøvd alt fra RapidWhite, til blekingstannkremer til over 500 spenn. Har også prøvd en slik metode hvor du får skinner til tennene som du fyller med en slags gele. Alt dette uten noe resultat. Har nå utrolig lyst til å prøve DENTWAY, men er veldig skeptisk til dette. Men litt kjip om det FAKTISK gir samme resultat som hos tannlegen:S Noen som har prøvd dette?

Eve skrev 2010-01-11:

Har nå pusset med bakepulver morgen og kveld i en uke og det virker. Har bleket en gang hos tannlegen for to år siden og tør påstå at dette er like bra.

mm skrev 2010-01-16:

Jeg har hørt at du kan gni salt på tennene også. Det med jorbær funker litt, men det varer ikke lenge.

Hanna skrev 2010-01-17:

Jeg har egentlig litt lyst å prøve det med bakepulver, men jeg er redd for at emaljen skal slites bort. Jeg har sånne skinner som ei/en snakka om lenger oppi her. Har litt lyst å prøve det faktisk, men vet ikke om jeg tør. Jeg vil ikke misteemaljen min.

linn skrev 2010-02-11:

Jeg har prøvd forskjellige typer tannbleking fra vita men ingen av de gir meg like hvite tenner som bakepulver. Bakepulver funker, men det at tannkjøttet min begynner og svi og blø er nok en advarsel på at bakepulver ikke skal brukes på tennene. Fra nå holder jeg neg til elektrisk tannbørste og tannkrem, tennene blir faktisk litt hvitere av det.

Ragnhild skrev 2010-02-12:

Tar dere å pusser lenge? Bruker dere tannkrem etterpå?

Dia skrev 2010-03-14:

Til dere som ikke vet hvordan man skal gjøre det: Finn en liten plastikboks og ta det oppi. Ta 50/50 med bakepulver og vann. Konsistensen skal være nesten som vanlig tannkrem, kanskje litt løsere da. Jeg pleier å vente til lyden er helt borte. Jeg tar boksen ved øret og sjekker. Jeg lar den stå og svelle i ca. 2 min. Så rører jeg godt om til den ser grei ut, og til lyden er helt borte. Så tar jeg den på tannbørsten og børster tennene godt i ca. 30 sekunder. Senere børster jeg med vanlig colgate tannkrem.

Happy skrev 2010-04-22:

Takk for kjerringrådet om bakepulver. Brukte det i to dager og tennene mine er tilbake til tidligere tider. Helt utrolig bra.

Hagewick skrev 2010-05-07:

Bakepulver virker veldig godt, men grunnen til det er ganske skremmende. Det bakepulveret gjør, er at når det kommer i kontakt med væske, i dette tilfellet saliva, bruser det. Når bakepulveret ligger på tennene dine og bruser, oksyderer det. Det vil med andre ord si at du sakte, men sikkert etser bort emaljen din. Det er sannelig effektivt, men det er bare fordi misfargingen sitter i emaljen. Du skader tennene dine veldig. Det er som å legge en mild syre på tennene, og deretter slipe bort emaljen med kornene som ligger igjen på tennene dine etter bakepulveret.

Om dere ønsker å bleke tennene deres, så gjør det profesjonelt. Prisen av en tannblekning i ny og ne, bare en gang om du vedlikeholder med tannpuss, er mye lavere enn å bytte ut tennene som en konsekvens av at dere ikke har noe emalje igjen.

Christina skrev 2010-05-10:

Hjelper det for emaljen å skylle med fluor etterpå? Og Hagewick: Hva med å gjøre som Dia skrev og blande ut bakepulveret med vann og vente til brusingen er borte? Oksyderes emaljen vekk da også? Må jo innrømme at det høres ut som et fristende enkelt kjerringråd.

Joa skrev 2010-05-10:

Jeg brukte crest whitestrips som var kjøpt på tur i usa, brukes 30min x2 om dagen i to uker, ALLE kommenterte at tennene mine var utrolig fine. Kan anbefales, som å sette små teipbiter med gele på tennene bare, ikke noen slitsom skinne.

K skrev 2010-05-11:

Personen over her har helt rett. Dette etser bort tannemaljen. Det aller verste dere kan gjøre er å pusse tennene etter blekingen (enten det er med sitron, jordbær eller bakepulver), for da er emaljen porøs og pusses da bort.

Av samme grunn skal du ikke pusse tennene rett etter å ha drukket noe surt eller spist frukt. Jeg skyller alltid munnen med vann etter å ha drukket brus og spist eple, for jeg er glad i emaljen min.

Kommentarside:  1    2    3   4   


Diskuter tannblekning

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere