Kjerringråd logo

Tannblekning - kommentarer side 4.

Fortsettelse av kommentarer fra side 3 om tannblekning.

Ida Fredrikke skrev 2010-05-19:

Det funket ikke på meg, selv om jeg gjorde det hver dag i en uke.

kristin skrev 2010-05-21:

Måtte bare prøve dette, og mens jeg holdt på leste jeg på pakken. Vel, det er neppe veldig sunt for tennene. Det inneholder fosfater. Må faktisk si at dette er noe jeg ikke kommer til å gjøre igjen. Ja, det virker, men du sitter opptil en time hos tannlegen for en tannbleking, og her ser man faktisk resultat etter en puss. Det sier vel sitt. Har jobbet som tannlegesekretær for mange år siden.

t skrev 2010-06-15:

Etter å ha pusset med bakepulver, vil bruk av fluor hjelpe på å beskytte emaljen?

TG skrev 2010-06-20:

Jeg testet bleking ved bruk av bakepulver for en tid tilbake og ja, det funket veldig bra. Jeg brukte det ikke som tannkrem, men blandet 1 ts med 1 glass vann som jeg dyppet tannbørsten i. Det ble mer som et munnskyllevann kan man si.

Siden det er en tommelfinger-regel at man aldri skal pusse tenne etter å ha spist/drukket noe søtt eller surt, pga at det gjør emaljen porøs, ventet jeg ca en halvtime før jeg pusset med vanlig tannkrem. Resultatet var upåklagelig og anbefales.

LT skrev 2010-06-23:

Hvithet på tenner har litt med hva man utsetter de for av mat og drikke på utsiden, men det har like mye å gjøre med hvilken næringsstoffer og hvor ren mat man spiser, og hvor balansert kostholdet er. Jeg tror på en kombinasjon av gode tannstellrutiner og riktig kosthold som en basis. Tannbleking burde ikke brukes som en erstatning for forebygging av gule tenner.

Mariska skrev 2010-06-25:

Fikk et råd at man skal dele en fersk jordbær, og så gni den på tennene. Har prøvd dette selv, og tennene ble hvitere. Virkningen er ikke spesielt langvarig, da, men det er et billigere alternativ enn tannlegen.

Guro skrev 2010-07-29:

Hvor lenge er tennene hvite etter å ha brukt bakepulver?

Lisa skrev 2010-09-12:

Når jeg så dette så tenke jeg: herlighet, så patetisk. Jeg ville sjekke dette om det var like patetisk som jeg trodde. jeg blautet ut tannbørsten min og helte litt bakepulver. Jeg så faktisk forskjell og ble kjempe glad.

LinnT skrev 2010-10-17:

Prøvde det akkurat nå, og tannkjøttet begynte jo å blø både her og der. Dette er med andre ord alt for sterke greier. Kommer aldri til å gjøre dette igjen.

Tannpleieren skrev 2010-11-10:

For all del, blek tennene profesjonelt hos tannpleieren. Ikke bruk billige kjerringråd som jordbær og bakepulver, da etses emaljen vekk og man får syreskader i stedet. Syreskader er irreversible. Ising kan oppstå, og da kan fluorskyll bidra til å lindre dette, men fluoren gir ikke tilbake emaljen. Fjern heller årsak til misfarving: kaffe, te, vin, snus og røyk. Mange frykter kostnadene ved undersøkelse og bleking, men de fleste bruker mye mer penger på hårpleie enn tannpleie i året.

Em skrev 2011-03-22:

Jeg har brukt dette veldig lenge, og tannlegen min sier at det ikke er noe galt med emaljen min. Men jeg pusser ikke tennene med det da, jeg smører en tykk blanding av vann og bakepulver på tennene, og setter på en av mine gamle tannbeskyttere utenpå. Så lar jeg det være på 3-4 minutter. Bruker det 2-3 ganger i uken. Etter hver bleking pusser jeg tennene raskt og skyller munnen, for å få vekk restene av bakepulveret. Enda et tips er å vente til du ikke hører noen brusing fra blandingen oppi glasset/boksen/hva enn du nå bruker, for så å pusse tennene, eller smøre kremen på tennene eller hva du nå velger.

Karianne skrev 2011-04-10:

Skyll tannbørsten og så dypp den i bakepulver, så pusser du. Man kan også bruke sukker faktisk, ta sukker i munnen/på tennene og puss dem.

Det funka jo skrev 2011-06-19:

Jeg har nettopp prøvd denne metoden. Det ble resultat med en gang, men en må prøve å unngå og komme borti tannkjøttet og skylle godt etterpå.

Ingrid skrev 2011-06-24:

Ville bare si at denne metoden sliter veldig på emaljen. Dette er ikke en sunn måte å pusse tennene på og emaljen blir veldig tynn med for mange gjentagelser. Anbefaler profesjonell tannbleking, da dette ikke skader så mye på tennene. Er mye mer verdt det.

Maria 95 skrev 2011-07-26:

Først skal man pusse tennene med vanlig tannkrem, så skal man pusse dem med bakepulver, så skal man pusse dem vanlig med tannkrem igjen. Dette er fordi bakepulveret vil slite på emaljen om det blir liggende på tennene. Bakepulveret ble brukt for å åpne tette sluker og vaske vekk sterke flekker fordi det etser. Derfor er det egentlig ikke bra for tennene. Derfor er det lurt å bare pusse dem i bakepulver 1 gang annen hver uke for å opprettholde hvitheten. Bakepulveret gjør ikke selve tennene hvitere, det bare fjerner missfarging som kommer fra. f.eks. kaffe, snus, røyking eller te

Thomas skrev 2011-07-29:

Prøvde med bakepulver. Det svir og begynte å klø i hele munnen.

Tann skrev 2011-09-18:

Jeg vil tro bakepulvermetoden er noe mildere enn de aller fleste tannblekingsproduktene som selges. Tannbleking i seg selv vil vel aldri være bra for tennene, da man tar bort emaljen som beskytter tennene. Dette uansett om det er tannlege som utfører behandlingen eller deg selv. Grunnen til at jeg tror bakepulver kan være en mindre skadelig metode er av den grunn at middelet ikke er like sterkt som de fleste andre produkter, noe som fører til at man må benytte seg av det flere ganger før man ser noen forbedring. Litt bruk over lengre tid, vil være mindre skadelig enn veldig endring over kort tid. Det sier seg selv.

Det jeg kommer til å gjøre er å pusse med bakepulver daglig over en periode frem til jeg ser den forbedringen jeg ønsker. Etter dette vil jeg ta vare på tennene og fargen ved å bruke hvitere-tenner-tannkrem. Slike tannkremer gjør ikke tennene hvitere, men vil forebygge videre misfarging.

Hydrogenperoksid er det stoffet alle tannblekingsproduktene på markedet i dag inneholder, og det er nettopp dette som bleker tennene såpass effektivt. Stoffet kan gi mange uheldige bivirkninger som bør unngås. Av den grunn: Fungerer bakepulver, er vel det enkle det beste + at det er billig! PS: Viktig å ikke bleke tenner for ofte og vær bevisst på at de aller fleste har naturlig hvite tenner, men bokstavelig talt blir blendet av kjendisenes kritthvite smil.

Andrea skrev 2011-12-13:

Er ikke bakepulver veldig strekt for tennene? Kan de bli skadet av det?

Kommentarside:  1    2    3    4  


Diskuter tannblekning

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere