Kjerringråd logo

kjerringråd > tannverk > tannverk

Tannverk - kjerringråd

Tannverk kan skyldes flere ting enn bare hull i tennene. Men alltid er det et stort ubehag for den som har det. De vanligste årsakene til tannverk er:

Ett råd mot tannverk er jo selvfølgelig å gå til tannlegen, men ofte kan det ta litt tid med tanke på timebestilling og så videre. Et kjerringråd er derfor å pensle området man har vondt i tennene med nellikolje. Det skal også være verdt å prøve å tygge nellikspiker hvis man har tannverk, men dette skal visstnok ikke lindre like mye.

Tannverk

Katharina skrev 2008-03-07:

Dette virker! Men gå for all del til tannegen så fort som mulig. Smertene kan forsvinne helt, men ikke glem å bestill time hos tannlegen. Du kan også ta malt nelikk, bland litt i vann. Skyld dette rundt i munnen.

Fornøyd! skrev 2008-07-14:

Til Katharina: Dette funket veldig bra! Smertene forsvant omtrent med en gang! Dette er bedre enn paracetter spør du meg:)

Kathrine skrev 2008-08-19:

Jeg hadde en rotrest det var gått betennelse i, var og fjernet den. Det er nå veldig betent og lurer på om noen har råd for det? Mvh Kath

Cath skrev 2009-02-05:

Dette må jeg bare få sagt, dette hjalp veldig godt, har gått i flere dager med tannverk nå. Har en knekt og åpen tann som er blitt betent. Dette var en deilig befrielse etter flere dager og netter med tannverk. Nellik skal vi aldri gå tom for.

Meg skrev 2009-02-09:

Blir litt på siden, men kanskje noen har bruk for dette rådet også. Etter å ha trukket ei tann, fikk jeg uutholdelige smerter over flere dager i området hvor tanna hadde vert og over hele den siden av ansikt/hode. Fikk da råd fra tannlegen om å bruke hydrogenperoksyd (ørlite i blanding med vann) og skylle med. Pga blodansamlinger der hvor tanna var borte, så ble det smerter (trykket på nerver). Skyllingen med dette tok den formen for tannverk (løste antakelig opp ansamlingen), og jeg slapp bruke antibiotika som jeg ellers måtte brukt. Det med nellik har jeg aldri hørt om. Pga helsa har jeg hatt problemer med å i det hele tatt komme meg til tannlegen, da er det ikke godt å ligge med smerter og ikke få hjelp. Skal huske på nellik.

Elisabeth skrev 2009-04-05:

Dette skal jeg prøve. Var og fjernet en visdomstann på sist mandag (7 dager siden) og har gått men konstante smerter siden. 2 sterke ibux og 2 paracett opp til fire ganger i døgnet. Dette føler jeg ikke er bra for helsen. Men jeg fikk egentlig beskjed om å ikke skylle munnen på en stund. Tannlegen ville heller at blodet skulle stivne nedi og lage en skurve. Da ville det ikkje gjøre så vondt etter noen dager. Tull sier jeg. Au hvor vondt det har vært. Ser og frem til å fjerne stingene i morgen. Tror det kan løse litt på smerten. Men vil prøve ett eller flere av desse forslagene i kveld. Er desperat.

Karl Johan skrev 2009-04-20:

Jeg har et åpent hull i en tann med fylling og har tann verk. Hva skal jeg gjøre?

Aurora skrev 2009-05-13:

Jeg har hatt tannverk i 7 dager til sammen. Først fikk jeg vite at jeg hadde et veldig dypt hull, tannlegen la i medisinsk fylling. Nå har det gått et halvt år og jeg må desverre trekke eller rotfylle. Det blir trekking. 6-års jekselen. Kjipt at jeg ikke får ny seff :(. På fredag skal jeg trekke den, jeg har hatt vondt veldig lenge. Men jeg tar å knuser en ibux og blander med jordbær syltetøy, tar en glass med eplejuice og skyller ned. Det er et godt råd, men det enkle er å bare svelge en ibux med vann.

kent-erik skrev 2009-08-31:

Det som hjelper er å ta vademekum på en rein q-tips og ta det der du har vondt. Det svir i 5 minutt men det er det beste du kan bruke.

Urtefrik skrev 2009-11-10:

Jeg anbefaler å drikke en kopp brenneslete eller meriante. Greier du ikke å drikke den når den er varm, så vent til den er kald. Dette bruker jeg å drikke når jeg har tannverk og det hjelper ihvertfall for meg. Håper dette er til hjelp.

Sanne skrev 2009-11-30:

Det med nellik fungerte helt supert. Endelig en natt med søvn igjen, etter 5 våkenetter. TAKK!

Hilda skrev 2009-12-29:

Det hjalp virkelig med nellik i vann. Tusen takk for kjempe godt råd. Deilig at smerten har slippet taket. Håper jeg våkner smertefri i morgen og dermed er kurert.

Malin skrev 2009-12-31:

Jeg har gått med tannverk lenge uten å få hjelp av tannlege. Jeg forsøkte dette med nellik i vann, og har fremdeles pulserende smerter i tenner/tannkjøtt. Har jeg brukt feil mengde nellik og vann? Jeg brukte 1 ts nellik, blandet det ut i under en halv tekopp med vann og skyllet munnen i ca 45 sek.

Sigmund skrev 2010-01-01:

Kjempebra tips om nellik. Fikk akutt tannverk etter at jeg våkna og det tok meg 20 sek. å finne tipset via google. Nye 20 sek å finne en hel pakke med nellik og nye 20sek før jeg kjente smertene avtok. Fikk litt tannverk i går kveld noe jeg dempet med en siste paracet. Det er noe jeg tar hvert skuddår, men tannverken går sef. ikke vekk før tannlege og grovere skyts enn nellikspiker. Du verden for ei hjelp i alle fall. Mye bedre enn paracet som sikkert hadde måtte gått minst 10 min. før det hadde virka.

Goggen skrev 2010-01-05:

Nellik er superbra, bare tygg to stk i et par min. på tannen du har vondt i. Etter noen minutter er du frisk igjen. Hadde tannverk i 8 timer, prøvd alt av paracet osv, men nellik funket.

Sol skrev 2010-01-24:

Kjempebra tips om nellik. Jeg hadde bare malt nellik i hus, men tannverken var borte på 5 min etter ei helg med jevn verk. Skal bli godt med ei verkfri natt og håpe på time med tannlegen i morgen.

Melis skrev 2010-02-12:

Jeg sitter også å tygger på nellik nå. Har kraftig betennelse, også lymfen ved tannen. Et ordentlig smertehelvete. Det blir rotfylle til mandag. En evighet til.

Verken sjøl skrev 2010-02-17:

Et tips vist man ikke har nellik er å suge på en isbit. Det funker meget bra.

Håkon skrev 2010-02-23:

Har kraftig tannverk og ser mange har god effekt med nellikolje, eller å tygge frøet. Godt å se at det finnes råd. Men hvor får man tak i disse produktene? Det gjør vondt som bare det.

Cesilie skrev 2010-03-04:

Jeg har en visdomstann som vokser, og har fryktelig vondt i tannkjøtt, kjeve og hals. Smertestillende har sluttet å virke, så jeg prøvde med nellik. Jeg gikk i en helsekost-butikk (Røtter i Oslo), og der hadde de ikke nellikolje, men spiker. Jeg tygde to stykker et noen få minutter, og så lagde jeg te av spikerne, og drakk en kopp. Og utrolig nok så er jeg nesten bra nå. Helt nydelig! Bør prøves!

Kriss skrev 2010-03-15:

Jeg har prøvd alle tipsene deres å har fortsat vondt. Har gått nå i en uke med tannverk å holder på å bli riv ruske gal snart om jeg ikke får vekk smerten eller får sovet litt. Heldigvis har jeg time hos tannlegen om 2 dager, så nå er det bare 2 dagers marerit igjen.

Kommentarside: 1   2    3   


Diskuter tannverk

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere