Kjerringråd logo

kjerringråd > tørre lepper > tørre lepper

Tørre lepper - kjerringråd

Tørre lepper kan ofte føre til sår. Derfor er det viktig at disse holder seg med sitt naturlige fett. For at leppene skal beholde sin naturlige fuktighet er det viktig at man lar dem puste. Mange vil nok tro at å smøre leppene med en eller annen slags type fett vil hjelpe.

Dette vil hjelpe mot tørre og såre lepper på kort sikt. Man får i alle fall ikke følelsen av at leppene er tørre lenger. Men saken er den at dette vil gjøre vondt verre.

Leppene er som annen hud: Den puster. Hvis man stopper til huden med fett vil den ikke lenger puste og man vil oppleve at man blir avhengig av å smøre leppene for å holde dem fuktige.

Unngå derfor all form for smøring av lepper. I en overgangsfase vil leppene føles tørre, men etter et par uker vil leppene igjen ha fått den naturlige fuktigheten.

Tørre lepper

Anonym skrev 2007-05-01:

Det hjelper også å bite lett i leppene for å øke blodsirkulasjonen. Med økt blodsirkulasjon tilføres mer fett fra blodet og ut i leppene.

Karmøy skrev 2007-06-27:

Tørre lepper er kroppens RØDE alarm lys for mangel på VANN. Drikk vann og alt ordner seg som regel etter noen glass...

Hmm... skrev 2007-08-07:

Original Lypsyl, den blå som fåes kjøpt på både butikk og bensinstasjon, funker bra mot tørre lepper. Leppene mine var så tørre at de sprakk og jeg fikk sviende sår og blødde. Så begynte jeg å bruke den, leppene var fine igjen på et par dager, kjente forbedring etter noen få timer bare :-)

Katrine skrev 2007-09-19:

Når leppene mine er skikkelig tørre og såre er det ingenting annet som hjelper enn mentholatum. Det kjøpes på apoteket.

Engeline skrev 2007-10-15:

Det er sant at tørre lepper er et symptom på vannmangel, og at en bør la leppene puste - dette gjelder særlig dersom en har lett tørre lepper, følelsen av at leppene er tørre og ubehagelige. Mine lepper er derimot for tørre, og uten en eller annen form for preparat sprekker dem og får store, blødende sår. Ikke delikat. Vanlig, blå lipsyl virket rett og slett ikke sterkt nok på mine lepper, de ble myke, men tørre og avhengige. Mitt beste middel er blistex, i en liten, hvit krukke. Denne er sterk, så om en er utsatt for atopisk eksem bør en kanskje vurdere vasilin, men på tørre lepper gjør den underverk. Bruk den i en periode, til sårene er grodd sammen og leppene igjen er tøyelige (drikk nok vann i mellomtiden) og deretter slutt med leppebalsam, i hvert fall til neste periode kommer.

Siri skrev 2007-11-11:

Mine er så tørre nå at jeg kan ikke smile. Jeg kan ikke gjøre noen ting. Jeg prøver vaselin, jeg prøver å drikke vann. osv osv. Jeg har også atopisk eksem, og leste lenger nede på siden at de med atopisk eksem bør vurdere vaselin. Men vaselin hjelper dårlig. Jeg tror jeg bare får vente, og satse på dette vann-greiene.

helløuu skrev 2008-01-12:

Jadda, la de være, så blir de bra etter noen dager? var på øvelse i forsvaret, da jeg merket tørre lepper. Da jeg kom hjem (uten å ha smørt de med noe) hadde jeg en sammenhengene sårskorpe rundt hele munnen. Så veldig dumt ut, og du kan jo forestille deg smerten. Godt forslag!

Stine skrev 2008-06-08:

Det har litt med hva du smører på også. Det er stoor forskjell på forskjellige lip-balsam. Legger du noen ekstra kroner i det du smører på, så får du gode resultat også.

Anonym skrev 2008-08-24:

Det hjelper faktisk å bruke en tannbørste å børste de på leppene

Meg skrev 2008-11-24:

Tror det er stor forskjell på folk hvordan lipsyl som fungerer og ikke. Har prøvd både Blistex og lypsyl ingen av dem fungerer noe særlig. Holder en finger på det med vannmangel jeg også.

Ann Elin skrev 2009-07-29:

Den lipbalmen jeg har best erfaringer med er Carmex. Den er ikke så dyr og kan kjøpes overalt. Er alltid med i veska. Lypsyl fungerer ikke i det hele tatt, synes jeg, den etterlater bare et lag utenpå leppene. Det med vannmangel virker logisk syns jeg.

Peter skrev 2009-09-01:

Har hatt tørre lepper nå litt over 1 år. Begynte først med sånn billig lipsyl som man får kjøpt i butikkene, altså sånn blå og grønn. Funket veldig dårlig. Så skiftet jeg til noe som het CeraLip, funket bedre. Men de tørre leppene forsvinner likevel ikke. Drikker rikelig med vann så har rett å slett ikke peiling på hva jeg skal prøve nå. Forslag?

Tørr skrev 2009-09-07:

Vann hjelper mot det meste. Dersom kroppen er dehydrert blir man fort tørr i håndflatene og i ansiktet, spesielt rundt munnen. Et generelt råd er å drikke minst 2 liter vann hver dag.

Eirin skrev 2009-09-23:

Jeg tror at det er forskjellig hva som hjelper fra person til person. For noen fungerer lipsyl eller blistex, mens andre trenger andre middler. Det er nok bare best å prøve ut litt forskjellig, så finner du ut hva som fungerer best for deg.

Elise skrev 2009-10-12:

Jeg har slitt med tørre lepper i over et år nå. Har prøvd nesten alt mulig. lipsyl, carmex og blistex funker der og da, men jeg blir avhengig av dem og vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg fikk et tips av legen min som har funket, hydrokortison salve (fåes kjøpt på apoteket) denne funker over en periode, men så snart jeg får lyst til å ta på meg lipgloss eller lebestift igjen, får jeg de tørre, sprukne leppene tilbake, de flasser til og med. Jeg vet ærlig talt ikke hva jeg skal gjøre videre. Noen forslag? Det kan jo umulig være bra å smøre på salve så fort jeg har brukt lipgloss eller lignende.

Anti-lanolin skrev 2009-10-15:

Noen kan reagere på syntetisk lanolin som finnes i mange lepsyler og lebestifter. Dette kan gjøre tørre lepper enda tørrere. Det kan være en ide å kjøpe økologiske eller litt dyrere produkter som ikke inneholder kunstig lanolin.

Hegh skrev 2009-10-22:

Jeg har en sønn på 7 år som har tørr hud rundt munnen hver eneste høst. Det blir til slutt et skjellaktig rødt lag rundt hele munnen og han får sår i munnviken. Jeg har prøvd mange forskjellige kremer og i tillegg bruker han kuldekrem hver dag, men det går ikke bort. Forslag til hva jeg kan prøve på han?

mee skrev 2009-10-24:

Jeg syns det hjelper og smøre på lipsyl. Jeg har en veldig god liten krukke. Den funker veldig godt. Ta litt sånt på, så blir det faktisk bedre, det er en oriflame (vet ikke hvordan det skrives).

jee skrev 2009-11-19:

Ingenting funker på meg. Jeg tar nesten ikke noe på, og jeg drikker masse vann, men alikevel fortsetter det. Noen tips?

mie skrev 2009-12-05:

Jeg anbefaler å gni en tannbørste mot leppene ganske hardt, men ikke for hardt. Det får bort døde hudceller og (i hvertfall på meg) blir leppene silkemyke etterpå.

Lepppetørr skrev 2010-01-04:

Bruk tannkosten og skrubb leppene (bruk en ren tannbørste). Så smører du på en fet lepsyl. Du kan også bruke honning. Gjør dette om kvelden før du legger deg. Det kan svi litt og være sårt dagen etter, men det funker.

Kommentarside: 1   2    3   


Diskuter tørre lepper

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com