Kjerringråd logo

kjerringråd > tørre sprukne lepper > tørre sprukne lepper

Tørre sprukne lepper - kjerringråd

Sprukne lepper oppstår når de blir tørre. Dette skjer ofte i tørr luft slik som på kalde vinterdager. Men det kan også være at man får tørre og sprukne lepper om sommeren og ikke bare vinteren.

En innsender har sendt oss et lite tips om hva hun gjør for å unngå sprukne og tørre lepper. Hun sier at hun bruker vanlig gammeldags kløver vaselin for at leppene ikke skal sprekke. Hun legger det på om kvelden slik at hun sover med vasselinen hele natta gjennom. Når hun våkner dagen etter har leppene den naturlige fuktigheten de skal ha og hun unngår dermed sprukne lepper.

Bli kvitt sprukne lepper

Hvis man allerede har fått tørre og sprukne lepper så kan også dette kjerringrådet hjelpe til å bli kvitt problemet. Dette hjelper nemlig leppene til å bygge opp og beholde naturlig fuktighet.

Tørre sprukne lepper

Hufestufsa skrev 2008-04-04:

Første bud for å unngå tørre og sprukne lepper er å ikke fukte leppene med tungen. Deretter kan man smøre Glycinello håndkrem på leppene og la dette virke over natten. Hjelper allerede etter første behandling. Glycinello er også super mot sprukne munnviker.

Stine skrev 2008-06-08:

Jeg kan bare ikke få sagt hvor godt fornøyd jeg er med min lip balsam. Legger man noen få ekstra kroner i et produkt så er det utrolig hvor bra resultatet blir.

Vannmannen skrev 2008-11-23:

Har også hørt at mangel på væske i kroppen kan gjøre slik at man får tørre lepper.

Hihi skrev 2009-09-08:

Ja, mye væske tilført i kroppen gjør at du kan unngå tørre og sprukne lepper.

Kicki-Lick skrev 2009-10-30:

Syns du at du har bleke eller svak fagre på leppene? Det betyr det at du ikke får i deg nok søvn. Har du litt røde lepper og at det ikke er sånn svak farge betyr det at du får nokk søvn og dermed produserer kroppen mer blod. Det hjelper også å spise sundt.

Leppelina skrev 2010-09-21:

Mine tørre og sprukne lepper blir aldri bra. Jeg har slitt med dette i minst to år, og fortsatt ikke funnet den rette medisinen, og man skal vite at jeg har prøvd det meste. Det høres så enkelt ut at bare man smører med dette eller hint, blir det bra, men det blir det ikke.

Jeg har vært innom x-antall leppebalsamer med eller uten alovera. Jeg har fått anbefalt apoteksalver og andre kremer, men intet hjelper. Når jeg får utslag begynner det ofte med at leppene brenner og svir. Så går det noen dager og det begynner å sprekke og blusser ut over selve leppekanten. Det ser ut som om jeg bruker leppestift (som jeg så og si ikke har brukt det siste året) og har klint den utover leppelinjen.

Har snart ikke flere tips. Akkurat nå kliner jeg på Ceridal, en fettholdig krem jeg fikk anbefalt av hudlegen.

Lypsyl-nykter skrev 2010-09-22:

Ikke bruk kløver-vaselin! Det inneholder nesten bare mineralolje (andre navn: petroleum, petrulatum, parafin, parraffinum liquidum). Mineraloljen blokkerer 40-60 % av hudens porer. Det er derfor du blir avhengig av vaselin, lypsyl og billige hudkremer. Det skumle er at det kjennes bra ut i øyeblikket. Det er veldig mange som bruker mineraloljer i sine produkter fordi det er billig, og gjør at produktet holder lenge. I stedet bør du prøve naturlige produkter som f.eks rent shea butter, eller eos lip balm. Det funket for meg i alle fall.

Nillers skrev 2010-11-27:

Bruk kuldekrem før du går ut. Den er uten vann, og forebygger sprukne lepper.

kris skrev 2011-02-20:

Ikke bruk tunga til å bli kvitt tørrheten. Det gjør det bare værre. Prøv å bruke en lip balm eller noe annet som holder leppene fuktig, og sørg for at du får i deg nok vann om dagen. (Prøv lypsil, funker på meg hvis jeg bruker det hver eneste gang jeg blir tørr på leppa).

Silje skrev 2011-08-09:

Jeg hadde veldig tørre og sprukne lepper, men så fikk jeg høre at å pusse leppene med vann hjelper, og det fungerer bra. Man bare tar en tannbørste, skylder med vann og pusser forsiktig om kvelden, også legger man seg med vaselin eller noen slags lepomade. Det hjelper.

Lisa skrev 2011-11-16:

Jeg har så tørre og sprukene lepper så jeg vet ikke hva jeg skal bruke. Lipsyl eller hva ?

R.J skrev 2011-12-19:

Jeg har aldri hatt problemer tørre lepper. Men nå for fem uker siden kom problemet for fullt. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med dette. Har prøvd det meste, men det hjelper ikke samme hva jeg gjør. Det sprekker og blør.

d.j kelly skrev 2011-12-24:

Jeg har også tørre lepper og misfargede røde lepper. Jeg har prøvd alt, men jeg får det ikke til. Kan noen hjelpe meg?

Kristin skrev 2011-12-27:

Leppene mine er ofte tørre og oppsprukne, ingenting ser ut til å virke. En venn av meg tipset meg for en stund tilbake om å bruke grønn te. Det du skulle gjøre var å dyppe en te-pose med grønn te ned i varmt vann, deretter legge posen mellom leppene og la den ligge der i ca 5 min.

Myhre skrev 2012-01-11:

Ikke bruk vanlig lipsyl, disse har stoffer i seg så den fukter og tørker ut samtidig, derfor man blir avhengig. Aloe vera lipsyl, er uten parafin som du finner i de fleste andre.


Diskuter tørre sprukne lepper

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com