Hvorfor lukter føttene mine?

Her må vi finne en syndebukk. Den tiltalte for at føtter lukter er bakterier som livnærer seg på fotsvette. Problemet starter når bakterier blir tiltrukket av fotsvette og begynner å spise på den. Bakteriene skiller ut et sterkt luktstoff som får føttene til å lukte vondt.

Siden føtter har over 250.000 svetteporer hver og produserer over en halv liter med svette hver dag, så kan man jo tenke seg selv at det er mye mat for disse bakteriene.

Det gjør ikke saken noe bedre at svetten blir fanget i tette sokker og sko, noe som gjør at svetten forblir på huden. Dette er favorittomgivelsene til bakterier. Her er det varmt, mørkt og fuktig noe som får dem til å gå inn i en spiseorgie. Mer luktstoff blir skilt ut som et resultat, og det er dette din nese blir offer for når du tar av deg sokker og sko.

Hvorfor lukter noen sine føtter verre enn andre?

Det enkle svaret er at noen svetter mer enn andre. Det er dette som er grunnen til at lukt av føtter varierer. Normalt svetter vi ikke like mye hele tiden, men dette varierer dagen igjennom. Jo mer du svetter jo mer lukter føttene dine.

Hvordan kan lukt av sure tær reduseres?

Ved å legge i såler i skoene vil man dekke over en del av problemet, men de vil ikke løse det i og med at de ikke dreper bakteriene. Hvis føttene dine lukter veldig er det nok best å snakke med en lege. Det finnes både reseptbelagte og reseptfrie medisiner mot problemet.

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com