Hybelkaniner

Hybelkaniner har vært sammen med mennesker i århundrer. De er lettstelte kjæledyr for en urban og travel livsstil. De har levd et rolig liv sammen med oss og har allerede blitt godt temmet.

Hybelkaniner oppsøker ofte rolige områder av huset/leiligheten, og helst der det er mørkt, slik som under senger og sofaer, men noen av dem blir nysgjerrige på omverdenen.

På engelsk heter de Dust Bunnies, altså rett oversatt støvkaniner. Det norske navnet har de fått på grunn av at det nettopp er på hybelen man først stifter bekjentskap med dem. Etter å ha gått 18 år og trodd at huset blir rent av seg selv (og derfor ikke vet at de eksisterer), dukker de plutselig opp. Først er de små og søte, men etter hvert samler de seg og blir til en stor hybelkanin. De mest nysgjerrige kan man faktisk finne midt på golvet på stua.

Hybelkaniner og naturlige fiender

Som sagt er de i seg selv rolige vesen, men de har en fiende, nemlig støvsugeren. Hvis de aner at noen vil bli kvitt dem eller at støvsuging er nært forestående vil de prøve seg på et angrep for å komme støvsugeren i forkjøpet.

Hybelkaniner har egne fallskjermjegere som man må være obs på tidlig i invasjonsfasen. Disse kommer dalende ned og flyter flyktig rund for å rekognosere.

De har ikke eget luftvåpen, men er avhengige av vifter for at troppeforflytninger kan finne sted. Så en storstilt invasjon kommer vanligvis på varme sommerdager.

Hybelkaninene har også egne horder av fotsoldatene som kan paradere over gulvet i godt ventilerte rom, men det er først når de samler seg at angrepet er et faktum. De vil først prøve å spise små gjenstander på gulvet, slik som binderser og blyanter. Men hvis de ikke blir slått tilbake av støvsugeren, står stereoanlegg og avisbunker for tur.

Hvordan bli kvitt hybelkaniner

Støvsugeren er som sagt hybelkaninens naturlige fiende nummer 1. Dette er ditt beste våpen for å fjerne hybelkaniner. Selv om den bråker litt er det verdt det for å kunne undertrykke disse skapningene.

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com