Hva er en kvise?

...Og hva er den guggen som kommer ut når jeg skviser den?

Kviser er det som oppstår når fettkjertlene i huden blir tette og det er rett og slett skitt og lort som kommer ut når du skviser dem. Men vær vennlig å ikke skvis dem. Resultatet er da at du sprer infeksjonen dypere i huden og kvisene blir enda mer sjenerende. Her kan du se om du finner noen tips til hjelp mot kviser.

Kviser gjør ikke forskjell på verken rase, kjønn eller alder. De kan ramme alle fra tenårene og langt over pensjonsalder. Det er faktisk slik at kviser er tilstede på over 70 millioner kropper verden rundt.

Hva er årsaken til kviser?

Det er mange ting som kan være årsaken til kviser. Både stress og oppsamling av giftstoffer i kroppen kan være årsaken. Det vil si at stress ikke bare behøver å være en mental ting, men det kan også ha innvirkning på din fysiske helse.

Opp gjennom tenårene gjør kroppen din mange merkelige ting. Den produserer mer testosteron. Dette er det mannlige kjønnshormonet men det finnes både hos gutter og jenter i større eller mindre grad. Dette hormonet forteller kroppen din at den må produsere mer fett. Som et resultat så blandes dette med døde hudceller og det går tett i hudporene noe som forårsaker kviser.

Det finnes forskjellige former for kviser, alle selvsagt uønsket, men dog. Når huden din er tilstoppet med nok hudceller og fett, så får du noe man kan kalle en majonestyte. Denne arter seg som en rød flekk med en liten hvit prikk midt inni. Sammenligningen med majones ser man ved den hvite pluggen. Når denne pluggen når ut i dagslys vil det hvite fettet (majonesen) få en svart overflate. Dette kan vi kalle hudormer. Mange tror at den svarte eller brune fargen kommer av at det samler seg skitt i kvisen men dette er visstnok ikke tilfelle. Fargen kommer av et stoff som heter melanin. Dette er det samme som gjør at huden din blir brun i sola, det vil si solbrun.

Visste du dette om kviser:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com