Kjerringråd logo

kjerringråd > tusj > tusj

Tusj - kjerringråd

Flekker av tusj er ikke lett å få bort. Men det er mulig hvis man har riktig remedie. Hvis man får tusjflekker av vanlige tusjer på klær. Med vanlige tusjer så mener vi slike som barn fargelegger med. Så er det mulig å fjerne disse flekkene med whitesprit. Dynk flekken med whitesprit og gni. Deretter vasker du plagget på normal måte i vaskemaskina.

Flekker av sprittusj

Hvis det gjelder flekker som er laget med en sprittusj, så er saken litt annerledes. Fargen i en sprittusj er løst opp med, ja nettopp, sprit. Det vil si at for å få bort flekker av sprit-tusj så må man bruke sprit. Rødsprit er en mulighet. Denne inneholder etanol som gjør at man får løst opp fargestoffet. Denne typen tusj-flekker fås også bort ved å dynke området med flekken på. Gni så til flekken er borte. Påfør mer rødsprit om nødvendig og vask så normalt i vaskemaskin.

Tusj

I nød skrev 2010-09-16:

Jeg har en oransje trøye som jeg har fått sprittusj på. Vil ikke rødsprit etterlate en hvit flekk?

Lise skrev 2011-01-10:

Jeg hadde stor krise før jul. Fikk blå witheboard tusj på hvitt bomullsstoff på et lappeteppe. Omstendighetene gjorde at jeg ikke kunne vaske hele teppet, kunne bare behandle flekken. Leste litt rundt og prøvde først rødsprit på en liten stoffbit som tilsvarte det i teppet. Dette fjernet noe men ikke alt. Etter å ha lest litt mer rundt fant jeg på en engelsk side tips om hårspray. En ny prøvelapp ble laget og sprayet på med hårspray (som inneholdt alcohol) og gned litt forsiktig. Flekken forsvant. Skylte området med lunkent vann og den var fortsatt borte. Prøvde så på prøvelappen der jeg hadde prøvd rødsprit først, det ble bedre men den forsvant ikke. Så rådet mitt ved witheboard tusj (ihvertfall de fra ikea) gå rett på hårspary, men pass på at den inneholder alcohol.

Christina skrev 2011-06-23:

Sønnen min brukte sprittusj på hele kjøkkengulvet mitt. Det var hvite fliser og jeg gråt nesten. Men hårspray eller parfyme og bomull fikk bort alt. OBS: bruker du det på lakkerte ting kan lakken bli borte.


Diskuter tusj

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com

ToppBlogg - toppliste for bloggere