Kjerringråd logo

kjerringråd > ugress > ugress

Ugress - kjerringråd

Ugress kan av og til være vakre blomster. Problemet er bare at vi ikke vil ha dem akkurat det de er. Ugress kan være alt fra løvetann og soleie til skvallerkål og kveke. Selv om både løvetann og soleie er vakre blomster så er det ikke alltid at vi vil ha dem i blomsterbed og plen.

Et tips for å få bukt med problemet er å strø koksalt der man tror ugresset vil komme. Dette kan være både salt i form av grovsalt eller mer finkornet om man vil. Særlig er dette effektivt hvor man har lagt beleggningstein. Det er ofte at både løvetann og mose vil trenge seg opp i fugene mellom steinene. Hvis man strør salt der så er man kvitt problemet.

Hvis du synes at det hvite saltet ikke er noe penere å se på enn ugress, så kan du blande det ut i vann slik at du får en veldig sterk saltlake. Plantene trekker dette inn og dør. Dette er et giftfritt og enkelt alternativ til Roundup og andre giftige sprøytemidler.

Ugress

Muffe skrev 2007-06-15:

I og for seg er rådet både virksomt og naturvennlig, men ikke på mur, natur-stein eller beleggningsstein! Da det tærer veldig på steinen! Da annbefaler jeg at du heller prøver varmt vann. Gjerne kokende, men litt forsiktig, så ikke steinen sprekker. sælig viss steien er stor og/eller kald, kan dette skje!

Aud skrev 2008-05-25:

Jeg blander eddikessens 1 del med 2 deler vann og har oppi litt zalo. Det dusjer jeg på planter som stikker opp av belegningsstein, asfalt og singelganger. En liten time etter er det dødt.

Jan skrev 2010-06-15:

En stor takk til deg Aud, jeg har ligget på kne i grusen i gården min i mange, mange år og luket vekk ugress til jeg så ditt kjerringråd, og det virker.

Skvalderkål skrev 2010-06-18:

Skvalderkål er et ugress som vokser i min hage, velsdig alergifremkallende.

Anleggsgartneren skrev 2010-06-27:

Dårlig kjerringråd da salt også kan betraktes som gift, og salt dreper betong som beleggnings stein er laget av.

flisa skrev 2011-05-19:

Hei Aud. Jeg har prøvd med edikk og det fungerer, på alt som er uønsket av ugress. Men jeg husker ikke om det var vanlig 5-7% du skulle blande med, eller om det var ennå sterkere. Hvorfor bruker du zalo? Det skulle være unødvendig. Eller har den også en funksjon?

Ametyst skrev 2011-06-05:

Eddikessens - jeg føyer meg til Flisas spørsmål. Hvilken utgangskonsentrasjon bruker du på eddiken? Dette ser veldig lovende ut. Takker forhånd, Aud.

Kari skrev 2011-06-17:

Tusen takk til Aud for det gode tipset. Men jeg lurer også på hvilken type eddik. 7% eller 35%? Håper på svar. Kanskje Flisa eller Ametyst har prøvd, og kan svare på det?

Ametyst skrev 2011-06-25:

Jeg har ikke testet ennå. Ved nærmere sjekk ser jeg at det som kalles eddikessens er 35%. 7% kalles husholdningseddik.

Marit skrev 2011-08-12:

Ublandet 7% bør vel gå bra da det er vanskelig å få tak i 35%.


Diskuter ugress

Fornavn/Kallenavn: Kommentar:

Personvernerklæring | Sidekart | © www.kjerringrad.com